DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYSeAYjB' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Mi újság Északon? | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Mi újság Északon?

2010. május 12. 9:43 © handball.hu

Aktuális norvég helyzetjelentésünkben olvashattok a Byasen további igazolásairól, és megtudhatjátok, sajnos melyik elsőosztályú csapatot fenyegeti csődhelyzet.

Hanna Yttereng
Hanna Yttereng
Újabb átigazolási hírek jelentek meg a norvég Byasen együtteséről. A trondheimiek, miután kénytelenek voltak búcsút mondani talán két legnagyobb klasszisuknak, Kari Aalvik Grimsbø-nek és Marit Malm Frafjordnak, akik mindketten a dán ligát erősítik majd a következő szezontól (a kapus a Team Esbjergbe, a beállós a Viborg HK-ba igazolt), megpróbálnak fiatal, tehetséges játékosokat igazolni a helyükre.

Miután pár hete köztudott, hogy a Selbu csapatából érkezik erősítés kapus és beállós poszton Guro Rundbråten (kapus) és Hanna Yttereng (beállós) személyében, most egy újabb igazolásról számol be a klub honlapja, a www.byaasen.no. A balszélre igazoltak újabb villámgyors játékost Camilla Herrem mögé, szintén a Selbu-től (ahonnan a csapat régi-új edzője, Valery Putans is érkezik a következő szezontól). A balszélsőt Trine Kambuås-nak hívják, és huszonhárom éves. A norvég szakemberek úgy tartják, hogy Herrem után ő a második leggyorsabb balszélső, aki az idei szezonban 89 gólt lőtt (hattal többet, mint Herrem). Ez az igazolás felvet egy másik kérdést is, hogy a fiatal Gina Lorentsen, aki eddig a második balszélső volt a csapatnál, marad-e, vagy eligazol majd.



A norvég ligából egy szomorúbb hírrel is szolgálhatunk, mégpedig azzal, hogy az idén a bajnokságban harmadik helyen végző Storhamar együttese, aki a KEK-ben is kitűnően szerepelt, nagy valószínűséggel alsóbb osztályban kényszerül folytatni, mivel a klub óriási pénzügyi hiánnyal küszködik. 2,4 millió norvég koronás hiányról beszélnek a norvég sajtóban, ami automatikus visszafokozást jelent a Norvég Kézilabda Szövetség szabályai szerint, hacsak valamilyen csoda folytán nem sikerül megmenteni a csődtől a klubot.

A vezetőedző, Arne Senstad nagyon felháborodottan nyilatkozott a www.a-h.no oldalon, hogy neki és a csapatnak tulajdonképpen az utolsó pillanatban szóltak az egész anyagi helyzetről, és úgy érzi, becsapták őket. Hozzá nem értéssel, és a professzionalizmus teljes hiányával vádolja a vezetést, ennek ellenére mindig reménykedik, hogy meg lehet menteni a helyzetet. A klub két kiemelkedő játékosa, Anja Edin (válogatott irányító) és Kamilla Sundmoen (az idei norvég liga legjobb irányítója) még a múlt heti válogatott összetartás első két napját is kihagyta, hogy részt vegyenek a lehetséges szponzorokkal rendezett találkozókon, és megpróbálják őket rávenni, hogy segítsenek a megszűnés elkerülésében.

Skandinávia tudósítónktól (Sz. I.)

© handball.hu

További hírek