Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Sporttörténelmet ír-e a Békéscsaba?

2010. május 8. 6:49

Történelmének legnagyobb sikerét érheti el szombaton a Békéscsaba, amely a Vác újbóli legyőzésével bajnoki érmet szerezhet. A Hunniával mérkőző Veszprém az alsóház élén végezne, az FKC-t fogadó Siófok pedig a hatodik szeretne lenni.

Sporttörténelmet ír-e a Békéscsaba?
NB I., Arany Ászok Rájátszás, alsóház, V. forduló

Hunnia KSK - Veszprém Barabás KC
14.00 Üllő, Városi Sportcsarnok
Vezeti: Dudás Tibor, dr. Serfőző Zsolt

Az egész szezonban hordta a vállán a bent maradás kiharcolásának terhét a Gyurka-csapat, de a Kiskunhalas idegenbeli legyőzésével bebiztosította a helyét az első osztályban a veszprémi együttes. Két mérkőzés van hátra, a cél változatlan, vagyis a Veszprém az alsóház élén szeretne végezni, amihez hátralévő mindkét találkozót meg kell nyernie. A szombati, Hunnia elleni összecsapás ígérkezik könnyebbnek, de a vendégek nem veszik félvállról a mérkőzést, és át akarják menteni a lendületüket a szezonzáró, Hódmezővásárhely elleni hazai találkozóra.

"A Hunnia ellen egy könnyebb mérkőzés következik, május 15-én a Hódmezővásárhely ellen pedig szeretnénk szépen búcsúzni a szurkolóinktól, s méltó módon zárni az évet. Számunkra ezért még nincs vége az idénynek. Minden meccsen, így a hátralévő találkozókon is meg kell tisztelnünk az ellenfelet azzal, hogy komolyan vesszük a játékot. Két lábbal a földön kell maradni mindenkinek, s tudása legjavát nyújtani a folytatásban is" – fogalmazta meg elvárását Gyurka János edző.

"A Fehérvár elleni vereséget követően nagyon csalódottak voltunk, s nehezen tudtuk összeszedni magunkat" – vette át a szót az alakulat gólvágója, Veszeli Judit. "Vezetőedzőnk irányításával „munkaterápiába” fogtunk, hiszen mindannyian tudtuk, hogy nincs más választásunk, mennünk kell tovább az alapcélkitűzést jelentő bennmaradás eléréséhez. A rájátszás első meccsein már voltak jó periódusaink, azonban a hátsó alakzatunk ekkor még nem működött megfelelően. A folytatásra – a sok gyakorlásnak köszönhetően – a Hódmezővásárhely, majd a Kiskunhalas ellen már javult a védekezésünk és a támadó játékunk is" – mondta az átlövő, majd beszélt a hátralévő feladatokról is:

"A Hunniát idegenben is kötelező legyőznünk szombaton, méghozzá jó játékkal. Az utolsó meccsen pedig ki szeretnénk javítani a Fehérvár elleni fiaskót, s a 9. hely megszerzésével feledtetnénk az akkori kudarcot. A Hódmezővásárhely együttesét az alapszakasz során már felülmúltuk, úgy gondolom, hogy jó esélyünk van rá, hogy ellenük egy újabb győzelemmel fejezzük be az évet."

Forrás: www.veszprembarabaskc.hu, www.vehir.hu



NB I., Arany Ászok Rájátszás, 2. bronzmérkőzés

Mondi-Békéscsabai ENKSE - Váci NKSE
18.00 Békéscsaba, Városi Sportcsarnok
Vezeti: Herczeg Péter, Südi Péter
ÉLŐben: www.cunder.hu

Bravúros idegenbeli győzelemmel várja a bronzéremért folytatott küzdelem második találkozóját a Békéscsaba. A mérkőzés során olykor nyolcgólos előnyét háromgólos győzelemre váltotta a lila-fehér csapat (26-29) Vácon. Amennyiben a második találkozó hazai sikerrel zárul, akkor a békéscsabai kézilabdázás elmúlt történelmének egyik rég várt sikerét éri el a csapat, bronzérmet akasztanak a lányok nyakába. Ha viszont a találkozón váci győzelem születik, úgy egy harmadik - mindent eldöntő - találkozóra kerül majd sor.

Mátéfi Eszter, a Békéscsaba vezetőedzője így vélekedett az esélyekről: "Nagyon nehéz meccsre számítok. Az első mérkőzés nagyon jól sikerült Vácon, a hatékony védekezésünkkel csupán kilenc gólt kaptunk az első félidőben. Idegenben 29 gólt lőttünk, ezért úgy gondolom, hogy a Vác most mindent egy lapra fog feltenni a győzelemért, hiszen ez az utolsó esélyük a bronzérem megszerzésére. A lányok elszántan készülnek, és remélem, hogy sok néző látogat majd ki a szombati mérkőzésre, és az esetleges hullámvölgyeken a lelkes szurkolás átlendíti majd a csapatot. Ugyanazzal a kerettel lépünk pályára, mint az elmúlt mérkőzésen".

Németh András, a Vác trénere így nyilatkozott: "Nem készültünk úgy, mint idáig, mert az utóbbi időben semmi sem úgy sikerült, ahogy szerettük volna. Nem jöttek úgy be a dolgaink, ahogy terveztük. Már nem kísérletezünk azzal, hogy az utolsó pillanatban próbáljuk meg megtalálni a megoldást. Ehelyett egy olyan felkészülésbe fogtunk, amely inkább hosszú távra mutat előre. Az elmúlt mérkőzéshez képest Farkas Veronika sérülés miatt nem lép pályára".

A mérkőzés előtt kézilabda toborzót tart a Mondi-Békéscsabai ENKSE a Városi Sportcsarnokban, Békéscsabán:
15.30 órától a 2001-2002-2003-2004-ben született gyermekek részére
16.00 órától az 1995-1996-1997-1998-1999-2000-ben született gyermekek részére

Kérik a kedves szülőket, hogy a résztvevő gyermekeik részére sportoláshoz szükséges felszerelést hozzanak.

A kézilabda toborzón résztvevő gyermekek és szülők a 18.00 órakor kezdődő Mondi-Békéscsabai ENKSEVáci NKSE kézilabda bajnoki mérkőzést INGYENESEN tekinthetik meg.

Forrás: www.elorenkse.hu



NB I., Arany Ászok Rájátszás, középső ház, V. forduló

Siófok KC - Alcoa FKC
19.00 Siófok, Beszédes József Általános Iskola
Vezeti: Bonifert Ferenc, Oláh Viktor

"Meg akarjuk szerezni a hatodik helyet, ehhez pedig az kell, hogy a hátralévő három meccsből legalább kettőt megnyerjünk - nyilatkozta a Dunaújvárosi NKKSE elleni bajnoki előtt Varga József, a Siófok trénere. Mint ismeretes, akkor a lányai alulmaradtak, így a maradék összecsapásokat kell(ene) győztesen hozni. Elsőként az Alcoa Fehérvár KC elleni szomszédvári presztízsderbit, amely a 2009/2010-es évadban az utolsó, Balaton partján megrendezésre kerülő megmérettetés lesz, s ezúttal a búcsú is főszerepet kap. Mint az köztudott, a következő szezontól már nem Varga József irányítja a szakmai munkát, s a trénerrel egyetemben Csuka Alexandra, Sterbik Andrea, illetve Vasas Edina is szombat este szerepel(het) utoljára az SKC színeiben a hazai közönség előtt.

Hogy a balatoni publikum ne unalmasan köszönjön el az együttestől, arról a sorsolás gondoskodott, hiszen egy igazi szomszédvári rangadóra kerül sor. Az esélylatolgatásba nem érdemes túlzottan belemerülni, ugyanis az 5-8. helyért folyó küzdelmekben gyakorlatilag éles körbeverés folyik, például amíg az alapszakaszban a "cápalányok" oda-vissza legyőzték a vendégeket, addig a rájátszásban Székesfehérváron nagyon könnyedén gyűjtötték be a pontokat Tilinger Tamaráék (34-23).

S ha már az eredményeknél tartunk, akkor hozzáfűzhetjük, hogy a fehérváriak az elmúlt körben az utolsó percek kitartó remeklésének köszönhetően verték a Ferencvárost (27-26), míg Nagy Renátáék egy fejetlen rohanásban négy találattal maradtak alul Dunaújvárosban (42-38), így a Siófok visszacsúszott a nyolcadik helyre öt ponttal, s szombaton következhet a szomszédvári találkozó a hetedik pozícióban található, hat ponttal rendelkező Alcoa Fehérvár KC ellenében.

Forrás: www.siofokkc.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi