Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Anyák napja - bajnoki döntővel

2010. május 2. 8:22

Remélhetően senki számára sem okoz családi feszültséget, ha Anyák napján az ünnepi ebéd helyett/mellett a Győri ETO - Debrecen bajnoki döntő első összecsapásának megtekintését választja. Este a Veszprém biztosíthatja be az első osztályban maradását Kiskunhalason.

Anyák napja - bajnoki döntővel
NB I., Arany Ászok Rájátszás, döntő, 1 mérkőzés

Győri Audi ETO KC - DVSC-KORVEX
12.15 Győr, Magvassy Mihály Sportcsarnok
Vezeti: Kékes Csaba, Kékes Pál
ÉLŐben: RTL Klub

A párviadal – az elődöntőhöz hasonlóan – az egyik fél két győzelméig tart, s mivel a Rába-partiak végeztek előkelőbb helyen az alapszakasz során, így a sorozat az ETO csarnokában kezdődik. Véglegessé vált, hogy a nyitó felvonást május 2-án, vasárnap 12 óra 15 perckor rendezik Győrben, a második meccs május 8-án, szombaton 11 óra 55 perckor kezdődik a Hódos Imre Sportcsarnokban. A szokatlan, déli időpontok magyarázata: a tervek szerint mindkét összecsapást élőben közvetíti az RTL Klub.

„A szezon közbeni edzőváltás pozitív hatása érződik a debrecenieken, jól lehetett ezt látni a Vác elleni elődöntőn. Pályahátrányból tudták ugyanis két találkozón kiharcolni a fináléba kerülést, vagyis lendületben vannak, s sokkal határozottabb, karcosabb a hajdúsági gárda, mint korábban volt. Szerencsére úgy tűnik, a BL-elődöntőben elszenvedett vereség már nem érződik rajtunk, a Békéscsaba elleni idegenbeli találkozón meggyőzőek voltunk. Sokkal könnyedebben győztünk, mint az alapszakasz során. Persze ez már a múlt, most egy újabb feladat, újabb párharc vár ránk, de hazai fronton nem is lehet más a célunk, mint a címünk megvédése. Úgy érzem, jobbak vagyunk, mint a Debrecen, de ezt a pályán be is kell tudnunk bizonyítani" – mondta a győriek trénere, Konkoly Csaba, aki két sérültjére, Szegedi Orsolyára és Szölösi Patríciára nem számíthat.

Az ebédidőben kezdődő összecsapások igencsak megváltoztatják a csapatok bevett sémáit, erről beszélt a Hajdúsági Naplónak Baranyai Antal, a Loki szakosztályvezetője: "A bajnoki küzdelmek során általában 18 órakor kezdődnek a meccsek, így még a legtávolabbi helyszínre is aznap utazik el a gárda. Most ez kivitelezhetetlen, ezért szombaton 11 órától még egy edzést vezényelt Köstner Vilmos a lányoknak a Hódosban, majd ebéd után a csapat busszal elindult Győrbe, s ott töltötte az éjszakát. Vasárnap, a reggeli után egy sétával átmozgatták magukat a lányok, majd irány a csarnok, ahol 12.15-kor kezdődik a döntő első meccse."

Baranyai Antal elárulta, a két alakulat vezetői megegyeztek, hogy a nemzetközi porondon már megszokott formulával élve, a hazai csapat rendezi a rivális szállását és vendéglátását. A plusz anyagi kiadással járó déli kezdést nem honorálják a szövetségben.

"Nagyon sajnálom, hogy idén nem jutottak be a Bajnokok Ligája döntőjébe. Eddig veretlenek a magyar bajnokságban, komoly nemzetközi rutinnal is rendelkeznek, így egyértelműen ők a bajnoki finálé párharcának esélyesei, de nincs a világon egyetlen olyan edző sem, aki ne a győzelemért küldené harcba a csapatát, még annak ellenére is, hogy a rivális a favorit. Bejutottunk a döntőbe, ezzel elértük a célkitűzésünket, ennek ellenére nem megelégedetten és nem a tisztes helytállás reményében játszunk majd Győrben.

Nem lehet feltartott kezekkel pályára lépni, mert abból jó nem sülhet ki. Egy bajnoki sorozat végén egyértelműen a legjobb csapat nyer, viszont egy párharc során – amikor a pillanatnyi forma dönt – borulhat a papírforma. A védekezési agresszió, a magassági fölény és a rutin a Győr mellett szól, de játékosságban, fifikában és dinamikában nem vagyunk hátrányban a Rába-partiakkal szemben. A lehető legtöbbet akarjuk kihozni a meccsből, s akkor leszek elégedett, ha a játékosaim úgy vonulnak az öltözőbe a meccs után, hogy mindent elkövettek a sikerért" - nyilatkozott a vendégek trénere, Köstner Vilmos.

Jó hír a csapat háza tájáról, hogy Köstner Vilmos lényegében teljes kerettel gyakoroltathatta a bajnoki címvédő elleni taktikát, mindössze a kisebb betegséggel bajlódó Hornyák Dóra hagyott ki edzéseket. "Amit erre az időszakban elterveztem, azt nagyjából megcsináltuk. Kifejezetten jót tett a gárdának a hétközi Békéscsaba elleni edzőmeccs, s most már a taktikai variációkat sulykoljuk. Bízom benne, ezekből a figurákból minél többet látunk viszont vasárnap" – fejezte ki óhaját a tréner.

"A déli kezdés egyáltalán nem befolyásolhatja a teljesítményünket, a héten próbáltunk a 12 órához közel edzeni, ráadásul szombaton már Győrben aludtunk, azaz kipihenten léphetünk pályára" – nyilatkozta a DVSC-KORVEX vezetőedzője.

Forrás: www.haon.hu, www.kisalfold.hu



NB I., Arany Ászok Rájátszás, alsóház, IV. forduló

Kiskunhalas NKSE-Bravotel - Veszprém Barabás KC
18.00 Kiskunhalas, Általános Művelődési Központ
Vezeti: Baranyi Antal, Szloska Krisztián

A rájátszás első három fordulóját követően veretlen a Veszprém Barabás KC, vasárnap Kiskunhalasra utazik a csapat, és győzelme esetén elérkezhet a várva várt pillanat: a következő szezonban is első osztályú nőikézilabda-mérkőzéseket láthatnak az érdeklődők Veszprémben.

Jók az emlékei a szezon közben edzőt váltott, jelenleg Éles József által vezetett csapat ellen a veszprémieknek, háromból háromszor győztek. Még az alapszakaszban, először hazai pályán nyertek a lányok 34-25-re, majd idegenben is begyűjtötték a két pontot (27-31). Két hete pedig a rájátszás 2. fordulójában fektették két vállra a Kiskunhalast a Barabás-lányok (23-18).

"Újra ott állunk az előtt a kapu előtt, amelyet átlépve lefixálhatjuk a helyünket az első osztályban. Az alapszakaszban elszalasztottuk a lehetőséget, most ez nem történhet meg. Tisztában van mindenki a mérkőzés súlyával, a lányok ennek megfelelően készültek egész héten. Háromból háromszor nyertünk a Kiskunhalas ellen, ami magabiztosságot kell, hogy adjon, de nem ad okot az elbizakodottságra. Az ellenfélnek ez az utolsó esélye, hogy versenyben maradjon a bent maradásért, ezért kettőzött erővel fog küzdeni. Nem lesz könnyű mérkőzés, de nyerni megyünk, utána pedig beválthatják a lányok azon ígéretüket, hogy a kilencedik helyen végeznek" – mondta Gyurka János, a VBKC mestere.

Forrás: www.hajraveszprem.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi