Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Igazi skandináv-show

2010. április 17. 8:35 © handball.hu

Bár már a Larvik hazai közönsége sem hisz igazán abban, hogy a hatgólos hátrányból fel tud állni csapata, a norvég lányok a Viborg védekezését tartalmazó videofelvétellel hergelik fel magukat a BL-elődöntő visszavágójára.

Igazi skandináv-show
A Larvik HK - Viborg HK BL-elődöntő mérkőzésre nevezett bírópáros eredetileg a litván Vaidas Mazeika - Mindaugas Gatelis páros lett volna, de az izlandi vulkánkitörés sajnos közbeszólt és az EHF kénytelen volt őket másik játékvezetőkkel helyettesíteni, olyanokkal, akik más közlekedési eszközzel, mint a repülő is el tudnak jutni Norvégiába. A döntés megszületett, és a ma délutáni mérkőzést egy svéd játékvezető páros, Patrick Håkansson és Maths Nilsson fogja vezetni. Ugyanonnan érkezik majd az EHF-ellenőr is, aki nem más mint Björn Ericsson. Eredetileg két ellenőr volt nevezve, de a rendkívüli körülmények miatt inkább egynél maradtak.

A Viborg csapata már csütörtökön megérkezett a mérkőzés színhelyére: egyszerűen áthajóztak Dániából Larvikba, így őket nem érintette a vulkáni hamu és füst. Jakob Vestergaard, a Viborg vezetőedzője így látja az elődöntő visszavágójának esélyeit:

"A meccs nem arról fog szólni, hogy megőrizzük az itthon kiharcolt hatgólos előnyünket, hanem arról, hogy legyőzzük a Larvikot a Color Line Arenában. Bármit is mutat majd az eredményjelző, mi ehhez kell, hogy tartsuk magunkat. Persze a fizikai állapot is fontos lesz, de nem csinálhatnak a játékosaim azt amit akarnak, mert akkor elveszítjük a fonalat, és ki is kaphatunk. Mi győzni megyünk, erre készültünk. Ezen kívül sok mindenen javítani kell, főleg a felállt fal elleni támadásainkon, a ziccerek kihasználásán, mert legalább tíz kihagyott lehetőségünk volt a múlt héten. Ugyanolyan fontos lesz a visszarendeződés és az, hogy meg tudjuk állítani az ellenfél lerohanásait. Remélem ugyanolyan jól semlegesítjük majd Heidi Løkét is a vonalon, mint itthon."

Katrine Lunde-Haraldsen, a Viborg kapusa elővigyázatosan, de optimistán nyilatkozik, és kihangsúlyozza, hogy nem szabad elbízniuk magukat:

"Nagyszerű érzés hatgólos előnnyel utazni a visszavágóra, de nekünk muszáj tudatában lennünk annak, hogy egy teljesen új mérkőzés kezdődik. Nem szabad nagyon defenzívnek lennünk, mert akkor nem lesz jó a játékunk. Támadószellemben kell kézilabdáznunk, és a gólszerzésre koncentrálni, és akkor szerintem minden rendben lesz" - mondta a norvég kapus, aki gyakorlatilag saját országa válogatottjával csap össze a BL-döntőért.

Karl-Erik Bøhn, a Larvik trénere is nyilatkozott - a dánok szerint enyhén túlzóan - többek között a Viborg agresszív védelméről (is):

"Természetes, hogy sokkal egyszerűbb kitolni a szabályos játék határait egy hazai meccsen, ha teltház van a csarnokban. Ezért döntő lesz, hogy az aréna tele legyen szombaton. Ilyenkor a játékvezetők nem bírnak ellenállni a nyomásnak amit 3500 ember gyakorol rájuk, ha a Viborg szabálytalanul védekezik, és akkor kiállításokat kapnak majd. Az első meccs utolsó másodperceiben Tine Stange gólt akart szerezni, hogy szépítsünk az eredményen, de meglökték, nagyot esett és a padlón fetrengett a fájdalomtól. Vadásztak rá a védekező játékosok, de hazai pályán ezt megtorolják a bírók, ott ez nem történhet meg büntetlenül" - mondta a norvégok vezetőedzője az Østlands Postennek.

A legfrissebb hírek szerint a Larvik Aréna koránt sem telik meg, eddig még csak ezer jegy kelt el, tehát úgy tűnik, a közönség nem hisz a döntőbe jutásban.

Grit Jurackot egyébként "szuperanyukának" nevezik a norvég sajtóban és Karl-Erik Böhn is azt nyilatkozta, hogy nagyon imponáló, amit mutatott, és ha győzni akarnak a Viborg ellen, akkor nagyon keményen kell majd ellene védekezniük.

Jurack anyuka hozta magával kisfiát, Lucast is Larvikba. "Mikor az ember játszik, akkor nem gondol semmi másra, de rögtön a meccs után sietnem kell haza, mert lehet, hogy éhes a gyerekem" - mondta Grit Jurack.

A Larvik játékosai számára készült egy videó az előző meccs képeivel, ahol emlékeztetik őket azokra a kemény és durva szabálytalanságokra, amiket ellenük elkövettek, és megtorlatlanul maradtak. Ezzel próbálják harcosabbá tenni őket, jobban mondva provokálni őket, hogy felvegyék a kesztyűt és ugyanolyan keményen védekezzenek.

Bajnokok Ligája, elődöntő, 2. mérkőzés
Larvik HK - Viborg HK
14.45 Norvégia, Aréna Larvik
Vezeti: Patrick Håkansson, Maths Nilsson (svédek)
ÉLŐben: www.ehftv.com
Az előző mérkőzésen: Viborg HK - Larvik HK 27-21

Hatgólos Viborg-fór a döntőért

Skandináviai tudósítónktól (Sz. I.)

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi