Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Három szombati meccs a II. fordulóban

2010. április 17. 8:10

18 órai kezdettel a Ferencváros az FKC-t, a Veszprém pedig a Kiskunhalast fogadja, 19 órakor pedig Siófok - Dunaújváros találkozót rendeznek az Arany Ászok rájátszás keretein belül. Utóbbi mérkőzést a www.cunder.hu élőben közvetíti.

Három szombati meccs a II. fordulóban
NB I., Arany Ászok Rájátszás, középső ház, II. forduló

FTC - Alcoa FKC
18.00 Népliget, Olimpiai Központ
Vezeti: Medve Róbert, Nagy László

"Még a rájátszás előtt mondtam, hogy nekünk már nincs mit veszítenünk. A Siófok ellen a lányok ennek a szellemében játszottak. Nincs két egyforma mérkőzés, de a Fradi ellen is mindenfajta teher nélkül léphetünk pályára, s ha képesek vagyunk a múltkori fegyelmezett játékra, akkor nyerhetünk. Játszunk egy jót, s majd meglátjuk, hogy mi jön ki belőle" - mondta Mihály Attila, az FKC vezetőedzője.

"A Siófok elleni győzelem nagy önbizalmat adott nekünk, hiszen bebizonyosodott, hogy egyénileg és csapatszinten is képesek vagyunk jó teljesítményre. Persze, azért nem lesz könnyű, hiszen a Fradi mindig jól játszik a saját otthonában, de mindent megteszünk a pontszerzésért" - mondta Vincze Melinda, az FKC kiválósága.

"Én is nagyon remélem, hogy a Siófok elleni győzelem lendülete a Fradi ellen is kitart. Azzal, és a kemény védekezéssel bármi megtörténhet a pályán. Szerintem még a győzelemre is lesz esélyünk, ha ismét fegyelmezett játékot produkálunk" - mosolygott a gólerős Tilinger Tamara.

Forrás: www.fmh.hu



NB I., Arany Ászok Rájátszás, alsóház, II. forduló

Veszprém Barabás KC - Kiskunhalas NKSE-Bravotel
18.00 Veszprém Aréna
Vezeti: Ágnecz Tamás, Sipos Ottó

A Kiskunhalas legyőzésével nagy lépést tehet a biztos bent maradás felé a Veszprém Barabás KC, vereség esetén viszont nagyon nehéz helyzetbe kerülhet.

Természetesen a vereségre senki sem gondol a csapatnál, nagy a fogadkozás és ennek megfelelően az elvégzett munka is. A Hunnia ellen magabiztos győzelmet arattak a lányok, de a védelem teljesítménye hagyott kívánni valót maga után, ezért Gyurka János egyik fő feladata a napokban a hátsó alakzat rendbetétele volt.

Önbizalmat kell, hogy adjon a lányoknak az alapszakaszban aratott kettős győzelem a Kiskunhalas ellen, de Éles József együttese elszántan küzd a bent maradásért, intő jel a halasiak döntetlenje a Hódmezővásárhely ellen.

"Öntudatosan készülnek a lányok a szombati mérkőzésre, tisztában vannak az összecsapás tétjével, ezért biztos vagyok benne, hogy hazai közönség előtt a maximumot fogják nyújtani. Rendbe tettük a védekezésünket, nem ismétlődhet meg a Fehérvár elleni forgatókönyv. A Kiskunhalas egy remek balátlövővel rendelkezik, Leposova nagy százalékban dönti el a csapat mérkőzéseit, és mindig sok gólt lő. Nagy szükségünk lesz a szurkolóink biztatására, nagy a győzni akarás a lányokban, mindenki bizonyítani akar, ezért nagyon bízom a győzelmünkben" – mondta Gyurka János, a VBKC mestere.

Remek csatára van tehát kilátás szombaton, ahol győzelme esetén megerősítheti 9. helyét a veszprémi csapat, és nagy lépést tehet a biztos bent maradás felé.

Forrás: www.veszprembarabaskc.hu



NB I., Arany Ászok Rájátszás, középső ház, II. forduló

Siófok KC - Dunaújvárosi NKKSE
19.00 Siófok, Beszédes J. Ált. Isk.
Vezeti: Hargitai I. Gábor, Markó Gábor
ÉLŐben: www.cunder.hu

Dunaújvárosi NKKSE - Siófok KC 31 - 32 és Siófok KC - Dunaújvárosi NKKSE 33 - 32. Az alapszakaszban mindkét találkozó rendkívül izgalmasra sikeredett, s végül balatoni győzelmek születtek. A kettő közül bármelyik hasonlóan szoros eredménnyel vélhetően ezúttal is kiegyeznének a siófoki lányok, akikre borzasztóan nehéz találkozó vár. A vendégek ugyanis eddig egyértelműen kiszámíthatatlanul szerepeltek, hiszen értek el a meglepő vereségek mellett hasonlóan váratlan, meglepő győzelmeket is, mint például a rájátszás első körében, az elmúlt hétvégén, amikor is 39-37 arányban győzték le az FTC alakulatát a fővárosban.

Ahhoz, hogy a hazaiak pontot, pontokat szerezzenek, mindennek össze kell(ene) jönnie, s mindenkinek maximumon kell(ene) pörögnie, nem úgy, mint az Alcoa Fehérvár KC elleni összecsapás alkalmával, amikor abszolút semmi nem úgy történt, ahogy előzetesen várták. A lefújást követően a "cápalányok" egyöntetűen, egyazon véleményen voltak, hogy érthetetlenül állnak, most már álltak a történtek, látottak előtt. Mindenesetre a múlt elmúlt, következik egy újabb nagyon kemény találkozó, melyen hazai pályán a csorba kiküszöbölése lehet az egyetlen járható út, vagyis a Siófok célja.

Vitathatatlan tény, amit az utóbbi napokban sok helyen hallani lehetett, miszerint óriási sikert ért el az SKC az alapszakasz hatodik helyezésével, s reményeik szerint a rájátszásban nem rombolják le mindazt, amit eddig felépítettek. Ami igaz, hogy az elmúlt szombaton "leesett egy tégla a fal tetejéről", melyet a Dunaújváros elleni lehet megpróbálni visszahelyezi, s esetleg még egy felrakásával megpróbálkozni.

Forrás: www.siofokkc.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi