Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Három bajnokiból kettőt élőben nézhettek

2010. március 13. 9:24

Szombaton három bajnokival zárul az NB I. 20. fordulója. Este hat órától Hódmezővásárhely - Székesfehérvár, Ferencváros - Hunnia és Veszprém - Dunaújváros találkozókat rendeznek.

Három bajnokiból kettőt élőben nézhettek
NB I., 20. forduló

ASA-Consolis HNKC - Alcoa FKC
18.00, Hódmezővásárhely, Balogh Imsi Sportcsarnok
Vezeti: Nagy Ferenc, Túróczy József
ÉLŐben: www.cunder.hu

Az ASA-Consolis HNKC csapata múlt pénteken vereséget szenvedett Dunaújvárosban, így minimálisra csökkent az esélye a nyolc közé jutásra. A Fehérvár ellen szombaton az utolsó szalmaszálba kapaszkodnának.

"El vagyok keseredve, nem elég a fiaskónk, még az eredmények is rosszul alakultak" – mondta Dankó Ervin, a Vásárhely vezetőedzője. "Újvárosban végig küzdöttünk, nem érdemeltünk vereséget, de ezen már hiába sopánkodunk. Reálisan nézve, minimális esélyt látok a nyolc közé jutásra, de mindent megpróbálunk, hogy sikerüljön. Csak magunkra, a ránk váró feladatokra szabad figyelnünk."

A csapatkapitány, Koroknai Viktória is úgy véli, csupán matematikai esély maradt a nyolc közé kerülésre, amit nagyon nehéz megélni, feldolgozni, de úgy készülnek, hogy a két hazai mérkőzést hozni kell, s majd kiderül, mire lesz elég a megszerzett négy pont.

"Nem adjuk fel: arra koncentrálunk, hogy teljesítsük a tervet, és bejussunk a nyolc közé" – fogalmazott Mucsi Tamás ügyvezető –, "a játékosoknak és a drukkereknek is efelé akarjuk irányítani a figyelmét. A Fehérvár és a Veszprém elleni itthoni meccseken nagy szükség lesz szurkolóink segítségére, biztatására, hogy a lányok érezzék, nincsenek egyedül. Bízom benne, sokan kilátogatnak majd, és azt láthatják, a csapat mindent megtesz a sikerért. Nem titkolom: pár játékostól jelentős formajavulást várok. Csakis így kapaszkodhatunk bele az utolsó szalmaszálba..."

Lesz-e anyagi következménye, ha a gárda nem teljesíti a minimális célt, nem jut be a nyolcba? Mihucz Tibor, a klub társadalmi elnöke, a névadószponzorok, az ASA és a Consolis képviseletében elmondta: jelenleg ez a kérdés nincs napirenden, s ezzel kapcsolatos nyilatkozattal nem akarja megzavarni a felkészülést. A meccsekre kell koncentrálni.

Az utolsó három fordulóban a nyolc közé pályázó, és még „páholyban" nem lévő klubok közül várhatóan a HNKC 4, a Veszprém 3, a Siófok 2, a Fehérvár 1, míg a Dunaújváros 0 pontot könyvelhet el. Persze szigorúan a papírforma szerint, s így a következő lehet az alapszakasz végeredménye: 6. Veszprém 20, 7. Siófok 19, 8–9. Fehérvár és HNKC 18–18, 10. Dunaújváros 17 ponttal. Egyforma pontszám esetén az egymás elleni eredmény dönt. Ősszel a Vásárhely 36–29-es vereséget szenvedett Fehérváron, vagyis szombaton minimum nyolc góllal kellene nyernie.

Forrás: Imre Péter (www.delmagyar.hu)



FTC-RightPhone - Hunnia KSK
18.00, Budapest, Olimpiai Központ
Vezeti: Csörgő László, Vitális Gábor
ÉLŐben: www.ftckezilabda.hu/nettv.php

"A szombati meccs nem lesz óriási feladat, így már részben a Vác elleni taktikára készültünk a héten a lányokkal" - kezdte tőle szokatlan módon Elek Gábor. Ritkán könyvel el a tréner egy győzelmet előre, a Hunnia elleni viszont ilyen. Ahogy fogalmazott: "holnap csak apróbb céljaink vannak, inkább a következő hétre készülünk. A héten, kihasználva a hétvégi pihenőt, leginkább rendbe tettük magunkat az előtte lévő öt nap alatti három mérkőzés adta terhelés után".

Véleményével a legtöbb játékos, így Németh Csilla és Szamoránsky Anikó is egyetértett. A beálló így fogalmazott a Hunnia elleni találkozóról: "Szeretnénk a mérkőzést felhasználni, és a Vác elleni felkészülés jegyében pályára lépni". Németh hozzátette: "Kicsit érdekes helyzetben vagyunk, hiszen azt sem tudjuk, hogy kik ellen fogunk pályára lépni. Ennek ellenére persze kötelez a nagy arányú győzelem".

Balogh Barbara csütörtök óta áll csak a mester rendelkezésére, előtte betegsége miatt nem edzett a csapattal, így őt ezúttal sem játszatja Elek. Helyette Albert Helén lesz nevezve a találkozóra.

Forrás: www.ftckezilabda.hu



Veszprém Barabás KC - Dunaújvárosi NKKSE
18.00 , Veszprém, Veszprém Aréna
Vezeti: Medve Róbert, Nagy László

Ezen a mérkőzésen nagyobb veszíteni valója a dunaújvárosiaknak van, hiszen ők az utolsó két fordulóban a Debrecennel és a Békéscsabával találkoznak, ahol várhatóan nem sok babért fog teremni nekik. A veszprémieknek viszont két nagyon nehéz, de nyerhető mérkőzésük lesz a Hódmezővásárhely és a Fehérvár ellen.

Ám térjünk vissza a soron következő, aktuális feladathoz. Nem akármilyen nevek szerepelnek a vendég oldalon: Ferling Bernadett, Radulovics Bojana és Balogh Bea világhírű játékosok, ők képviselik a rutint. A veszprémiek mellett viszont a hazai pálya előnye szól, akik otthon egyre magabiztosabb és jobb játékot mutatnak.

"Tisztában van mindkét csapat a mérkőzés jelentőségével. Nem szabad kapkodnunk, gyors és pontos támadás-befejezésekre van szükségünk. A Dunaújváros olyan rutinos, és még mindig bombaformában lévő játékosokkal rendelkezik, akik bármikor képesek eldönteni egy mérkőzést. Őket megkülönböztetett figyelemmel kell kezelnünk, távolról jól lőnek, és közben irányítják a fiatalokat. Az ellenfél nagy tempót diktál, sok gólt lő a mérkőzéseken, de sokat is kap. Megnyugtató számomra, hogy jó kondícióban van a csapatom, és bízom benne, hogy a hazai pálya előnye a mi javunkra dönti el a mérkőzést. Remélem, hogy sokan kilátogatnak a mérkőzésre, kíváncsiak lesznek ránk, és a korábbi válogatottak gerincét alkotó játékosokra. Szükségünk van a szurkolók támogatására, és élni akarunk az előttünk álló lehetőséggel" – mondta Gyurka János, a VBKC mestere.

Nem mindenki százszázalékos a hazai csapatban. Ábrahám Szilvia belázasodott, Horváth Viktóriának és Velky Viktóriának pedig kifordult edzésen a bokája. Az ő játékuk még kérdéses, de a szakmai stáb biztosan mindent elkövet, hogy szombaton hadra foghatók legyenek.

Forrás: www.veszprembarabaskc.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi