Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Közeledik a végjáték

2010. március 6. 7:00

Az NB I. 19. fordulójából négy találkozó maradt hátra. A DVSC vendégszereplését az RTL Klub közvetíti Vácról, majd a Békéscsaba látogat a Hunniához, a Siófok az FKC otthonában a cunder.hu-n látható, a Veszprém pedig Halasra utazik.

Meghajolnak-e az ellenfél előtt?
Meghajolnak-e az ellenfél előtt?
NB I., 19. forduló

Váci NKSEDVSC-KORVEX
12.50, Vác, Városi Sportcsarnok
Játékvezetők: Andorka Miklós, Hucker Róbert
TV: RTL Klub – ÉLŐ

Nem mindennapi összecsapás vár a hétvégén a Lokira: Vácon vendégszerepel szombaton kora délután a DVSC-KORVEX nőikézilabda-csapata. A múlt heti, Kiskunhalas elleni gólzáporos győzelmet követően ezúttal várhatóan kemény csata vár a cívisvárosi lányokra.

„Minden szempontból rangadó lesz” – vélekedett Köstner Vilmos, a debreceniek vezetőedzője. „Egyrészt két élcsapat találkozik, a tabella második és harmadik helyezettje, másrészt a meccs eredménye befolyásol bizonyos kérdéseket az alapszakaszban. Amennyiben a Vác győz, a vesztett pontok tekintetében előnyhöz jutna, s a bajnokság utolsó két-három mérkőzése döntené el a dobogós helyek sorsát. Ha sikerül pontot szereznünk vagy nyernünk, úgy vélem, a második hely sorsa eldőlne. Azért is beszélhetünk rangadóról, hiszen számos válogatott játékos lép pályára, az ország nyilvánossága előtt. Úgy gondolom, ennek megfelelően készült mindkét csapat.”

A televíziós közvetítés miatt meglehetősen szokatlan napszakban kezdődik a mérkőzés: 12 óra 50 perckor.

„Ha a média kíváncsi, bármelyik időpontban rendelkezésre kell állnunk, népszerűsíteni a sportágat. A ritmikus gimnasztika Világkupa miatt a héten a Hódos Imre Rendezvénycsarnok helyett az Oláh Gábor utcán edzettünk, és sokszor a szombati meccséhez hasonló időpontokat kaptunk. Remélem, a rendhagyó kezdés nem befolyásolja a játékunkat. Mindenhez hozzá lehet szokni” – tette hozzá a szakember. „A néhány hete porcsérülést szenvedett és megműtött Mörtel Renáta még nem játszik szombaton; bár a héten már részmunkákat végzett, még nem kész a játékra, s nem szeretnénk kockáztatni az egészségét. Helyette Szalai Babett kap lehetőséget. A többiek játékára számítok” – mondta Köstner Vilmos.

A váci együttes háza táján nagy változások történtek az utóbbi évben, új edző irányítja a munkát Németh András személyében, és néhány új játékos is érkezett, köztük válogatottak, így nem meglepő, hogy sokat erősödtek.

„A Vác dinamikusan fejlődő csapat, amely már elérte célját, hiszen bekerült a legjobb négy közé. Ezért teher nélkül játszhatnak, nekünk viszont szükségünk van a két pontra. Jól összerakott, felépített gárda a szombati ellenfél, s az otthoni pálya segítheti őket. Minket azonban fűthet a bizonyítási vágy, jó egyéni képességű játékosaink vannak, a szerkezetépítéssel is haladunk. Remélem, nyílt, kemény, jó mérkőzést láthat a közönség.”

Forrás: www.haon.hu

A mérkőzést az RTL Klub ÉLŐben közvetíti.



Hunnia KSKMondi-Békéscsabai ENKSE
14.00, Üllő, Sportcsarnok
Játékvezetők: Nagy László, Végert Csaba

A Magyar Kupa 50. jubileumi döntőjének bronzérmes békéscsabai csapata könnyebb forduló előtt áll ezen a héten. Jelenleg a negyedik helyen állva várja a folytatást az együttes, nem lebecsülve következő ellenfelét, a Hunnia KSK-t, mely köztudottan anyagilag és játékosállományban is nehéz helyzetben van. Ezért is született az a megállapodás a Hunnia KSK kérésére, hogy a bajnoki mérkőzést az eredetitől eltérő, módosított időpontban játssza le a két együttes. A Békéscsaba ez elé természetesen nem gördített akadályt, így 14.00 órától kezdődik a találkozó, tehát először a felnőtt csapatok küzdenek meg egymással.

Forrás: www.elorenkse.hu



Alcoa FKCSiófok KC
17.00, Székesfehérvár, Köfém Sportcsarnok
Játékvezetők: Bonifert Ferenc, Oláh Viktor
Élő internetes közvetítés: www.cunder.hu

Nyugodtan kijelenthető, hogy igazi szomszédvári rangadóra kerül sor az élvonal tizenkilencedik körében, melyben a Siófok KC az Alcoa Fehérvár KC vendégeként lép pályára, a bajnoki küzdelmek folytatásából kifolyólag egy igencsak vízválasztó mérkőzésen.

A bajnoki párosításokat ismerve nem állnak könnyű hetek előtt a vendégek, s a sorsolást elnézve, az 5-8. helyért harcoló csapatok közül az SKC-é a legnehezebb sorozat, hiszen a Hunnia elleni idegenbeli összecsapást leszámítva a Balaton partjára látogat a Győri Audi ETO KC, valamint a Váci NKSE alakulata is. Ez a sorozat – amely finoman fogalmazva sem nevezhető leányálomnak – szombaton a 2004/2005-ös EHF-kupagyőztes Alcoa FKC-val szembeni összecsapással indul, mely mérkőzés a rájátszást illetően kimondva kimondatlanul vízválasztó lesz. Pontszerzés esetén tovább él a Balaton-parti remény, ám egy esetleges vereséggel vélhetően a 9-12. helyért folyó küzdelmekbe való jutásra nőne meg nagy mértékben az esély.

Mondani sem kell tehát, hogy roppant fontos találkozó előtt állnak a „cápalányok”, akik eddig a két ponttal többet gyűjtő Alcoa FKC otthonában lépnek fel.

A hazaiaknál a szezonban nem a tervek szerint, gördülékenyen alakultak a dolgok, sérülések, nem várt eredmények jellemezték a fehérváriakat, majd a 16. fordulót követően elváltak az addigi vezetőedző, Sótonyi László és a klub útjai. Utódnak az ifjúsági csapatot is trenírozó Mihály Attilát nevezték ki, akinek munkáját Siti Beáta segíti, s az „új szakmai stáb” irányításával mintha megtáltosodtak volna Vincze Melindáék, hiszen előbb hazai pályán valamilyen szinten meglepetésszerűen legyőzték (30-29) a Ferencváros együttesét, míg legutóbb a Dunaújvárosi NKKSE vendégeként értek el gólzáporos, értékes döntetlen (36-36), így egyfajta egészséges önbizalommal várják az SKC elleni összecsapást Tilinger Tamaráék.

Önbizalom tekintetében valószínűleg siófoki oldalon sincs hiány, de az FTC pályáján elszenvedett vereség miatt érthetően lelombozott volt a lányok hangulata, viszont most már a jövő feladataira koncentrál a csapat, s a siker érdekében utazik Székesfehérvárra. Oda, ahova remélhetőleg sok balatoni szurkoló látogat el buzdítani a Siófok KC-t! Ha valamikor, akkor ezúttal mindenképpen szükség van a szurkolásra, fanatizmusra!

„A lányok átérzik az összecsapás fontosságát, látszik rajtuk, s beszélnek is róla” – kezdte Varga József. „Egyvalamit biztosra vehetünk, mégpedig, hogy az akarattal nem lesz gond! Bár az alapkövetelmény, hogy a pályán adjanak ki mindent magukból a győzelem érdekében. Ezúttal pedig egyértelműen a két pontért utazunk Székesfehérvárra, a szomszédvári rangadóra” – fűzte hozzá a szakmai igazgató.

Forrás: www.siofokkc.hu



Kiskunhalas NKSE-BravotelVeszprém Barabás KC
18.00, Kiskunhalas, Általános Művelődési Központ
Játékvezetők: B. Pech Katalin, Vágvölgyi Mária

A hátralévő négy forduló legkönnyebb mérkőzésének ígérkezik a Kiskunhalas - Veszprém derbi, de biztosra ezúttal sem lehet menni. A végelszámolás szempontjából rendkívül fontos a Veszprém Barabás KC számára, hogy szombaton begyűjtse Kiskunhalason mindkét bajnoki pontot. A hazai együttes biztos résztvevője a kiesés elleni harcnak, de folyamatosan építkezik, új játékosokat – Budečević, Glušica, Gerstmár Szilvia – igazolt, és a közönségének is adós már egy győzelemmel, ezért bizonyára mindent meg fog tenni azért, hogy legyőzze a vendégeket. Jelzés értékű, hogy a legutóbbi hazai mérkőzésén megszorongatta a Kiskunhalas a Dunaújvárost (27-29).

A Barabás-lányok utóbbi hónapokban mutatott formája és játéktudása alapján kijelenthető, hogy a veszprémi csapat a mérkőzés esélyese, ami egy újonc együttes számára mindenképpen önbizalmat kell, hogy adjon. A magabiztosság azonban nem eredményezhet túlzott elbizakodottságot.

„Nem becsüljük le, és nem becsüljük túl az ellenfelünket. Biztos vagyok benne, hogy a Halas más arcát fogja mutatni, mint ősszel. Minden idegenbeli mérkőzés nehéz, de ha el akarjuk érni a célunkat, akkor az utolsó négy találkozón jól kell teljesítenünk. Kezünkben van a sorsunk, ezzel tisztában van mindenki, jó hangulatban és küzdőszellemben készülünk a megmérettetésekre. A legfontosabb mérkőzés mindig a következő, szombaton koncentrált, fegyelmezett támadójátékra lesz szükségünk, és a védekezés meg fogja határozni a mérkőzés végkimenetelét. Leposova révén egy remek átlövővel gyarapodott az ellenfél, és a többi új játékos is új impulzust visz a csapatba. A folyamatos játékot meg kell tördelnünk, és ki kell használnunk a helyzeteinket. Nyugodtan akarjuk végigjátszani a mérkőzést, nem szabad kapkodnunk. Arra számítunk, hogy nem fog gyorsan eldőlni a mérkőzés” – vélekedett Gyurka János, a VBKC mestere.

A Vác elleni mérkőzés után Smidéliusz Júlia belázasodott, ezért négy napra kiesett a munkából, ami remélhetőleg nem töri meg az egyre javuló formáját. A többiek is harcra készek, a tartós maródiakon kívül mindenki bevethető lesz szombaton. Az elmúlt két hétben két felkészülési mérkőzést – az MKB Veszprém KC serdülő és a Siófok felnőtt csapata ellen – is játszott a Veszprém, mindkét találkozó célja a gyakorlás és a formába hozás volt.

Forrás: www.hajraveszprem.hu

Szoros újvárosi győzelem
Most sem kegyelmezett a Győr

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi