Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

A Kupa-címvédő otthonában a bravúrért

2010. február 27. 8:57

Egy vérbeli rangadóval, a Mondi-Békéscsabai ENKSE - FTC-RightPhone találkozóval veszi ma kezdetét a Magyar Kup négyes döntője Győrben, majd a házigazdák fogadják az ASA-Consolis HNKC csapatát.

A Kupa-címvédő otthonában a bravúrért
Magyar Kupa, I. elődöntő

Mondi-Békéscsabai ENKSE - FTC-RightPhone
15.45, Győr, Magvassy Mihány Sportcsarnok
Vezeti: Bonifert Ferenc, Oláh Viktor
tv: SportKlub

Mátéfi Eszter, a lila-fehérek vezetőedzője a következőket mondta a csabaiak esélyeiről: "A Ferencváros vezetői azt nyilatkozták, mivel a bajnokságban nincs esélyük a négy közé jutásra, így mindent megtesznek majd azért, hogy a kupában a döntőbe jussanak, hiszen ez nemzetközi kupaszereplést jelent. Mindez jelzi, hogy nem lesz könnyű dolgunk a zöld-fehérek ellen. Legutóbb a hazai bajnoki mérkőzésen döntetlen született a Fradi ellen, ezen a találkozón sokat hibáztunk, amiből okulnunk kell. A fővárosiaknál Szucsánszki, Dajka és Trufán a meghatározó ember, de a többiekre is figyelnünk kell. Óriási lehetőség előtt áll a csapat, ezért mindent megteszünk a döntőbe jutásért. A héten csak a Ferencváros elleni mérkőzésre készültünk, nem foglalkoztunk a folytatással. Kedden egy nagyon hasznos felkészülési mérkőzést játszottunk Debrecenben, amelyen négy góllal győztünk".

A csabai együttesből a héten Szögi Tímea a derekával bajlódott, a fiatal Kovács Anna továbbra is sérült, és a műtét után lábadozó Laluska Eszterre sem számíthatnak. A lila-fehér csapat már pénteken este elutazott Győrbe, a kupadöntő helyszínére.

Legalább olyan mérkőzésre van szüksége a Ferencvárosnak, mint Békéscsabán, hogy bejussanak a legjobb két csapat találkozójára Elek Gábor szerint. Szucsánszki Zita abban bízik, hogy nem fogynak el a mérkőzés végére. Mindketten győzni szeretnének szombaton.

„Azt szeretnénk, hogy olyan jó meccs legyen ez, mint amit lent játszottunk Csabán” – kezdte Elek Gábor, - „Több erős cseréje van Mátéfi Eszternek, és az első sora is sokkal jobb a csabaiaknak, mint nekünk”. Mindezek ellenére a tréner jó mérkőzésre számít: „Ehhez viszont a két csapat közti különbséget fejben és lélekkel kell tudnunk kompenzálni. Ha ez sikerül, megverjük a békéscsabaiakat, és Magyar Kupa-döntőt játszhatunk”.

Hasonlóképpen vélekedik az irányító Szucsánszki Zita is: „Egyértelműen szeretnénk megnyerni a szombati meccset, és a sikerért mindent el fogunk követni”. Hozzátette: „Felkészültünk az ellenfélből az előző mérkőzés alapján, az akkori hibáinkat is megpróbáljuk kijavítani szombaton. Ha a végére nem fogyunk el, akkor győzelemmel zárhatjuk a mérkőzést”. A válogatott irányító bízik a szurkolókban is: „Remélem, sok szurkoló lesz kíváncsi a mérkőzésekre, mind Fradista, mind győri részről, és utóbbiak is nekünk fognak szurkolni. Elvégre mindkét csapat zöld-fehér”.

Minimum a második helyen szeretne végezni Dajka Bettina, mindezt úgy, hogy először vesz részt felnőttként a legjobb négyek csatájában:
„Elődöntőbeli ellenfelünkre, a Békéscsabára készültünk egész héten. Nehéz mérkőzésre számítok, szeretném, ha nyernénk, és döntőt játszhatnánk. Valószínű, hogy a Győr kerül be a másik ágról a fináléba, az ETO méltó ellenfeleként mérkőznék a vasárnapi játéknapon. Sportolóként nagyon várom a négyes döntőt, hiszen még nem játszottam felnőtt kupadöntőben. Az ifjúsági kupán voltam már döntős, fantasztikus érzés volt, ugyanezt szeretném átélni felnőtt szinten is” – mondta el az FTC második számú irányítója. „Nem vagyok izgulós típus, a buszon is szoktam aludni mérkőzés előtt. Bemelegítésnél a szívem egy kicsit gyorsabban kalimpál, de kezdéskor elmúlik. Nagyon várom a hétvégét”.

„Közel egy hét állt a rendelkezésünkre a Magyar Kupára való felkészüléshez. Az elődöntőben a Békéscsaba lesz az ellenfél. Rájuk és a hétvégére is ugyanúgy készülünk, mint eddig” – fogalmazott Pastrovics Melinda kapus. „Természetesen szeretnénk megverni őket, és bekerülni a döntőbe, de nagyon nehéz dolgunk lesz. Szoros mérkőzést játszottunk velük a bajnokságban is, mi is ismerjük őket, ők is minket. Azért a fiataljaink sem olyan kicsik már, hiszen hétről-hétre kiélezett, szoros mérkőzéseket játszanak, hozzá vannak szokva ehhez a színvonalhoz. Lesznek olyan pillanatok, amikor meginognak, akkor megpróbáljuk őket megnyugtatni, és segíteni nekik. Ahogy én is, úgy ők is szeretnének döntőbe kerülni”.

Forrás: www.beol.hu és www.ftckezilabda.hu



Magyar Kupa, II. elődöntő

ASA-Consolis HNKC - Győri Audi ETO KC
18.00, Győr, Magvassy Mihány Sportcsarnok
Vezeti: Bujdosó Zoltán, Tomecskó Tamás
tv: SportKlub

Az ASA-Consolis HNKC a Magyar Kupa négyes döntőjében a Győri Audi ETO KC-val játszik a fináléba kerülésért. Akárcsak nyolc éve, amikor a Rába-partiak 24–23-ra nyertek úgy, hogy az 56. percben vezettek először.

"Kézilabdás pályafutásom egyik legszebb időszaka volt a vásárhelyi, abban a Győr elleni MK-elődöntő" – emlékezett az akkori balszélső, ma a dorozsmai utánpótlásnál edzősködő Baunok Bernadett (38) – "és a kupabronz, ami automatikusan járt a veszteseknek. Jó kis csapat, igazi közösség volt, csupa szív, a sportágat imádó emberekkel. A döntőbe jutás hajszálon múlott – még a Fradi-tábor is nekünk szurkolt –, de a harmadik hellyel is boldog vagyok. A mostani találkozón a házigazdákat tartom esélyesnek, de lehet velük egy jó meccset játszani – kicsit már a bronzderbire készülve. Úgy hallottam, sokan utaznak Vásárhelyről Győrbe drukkolni, ez is segíthet".

"Már annak is örültem, hogy bejutottunk a négy közé" – árulta el a 2002-es gárda egyik alapembere, a jelenleg Vásárhelyen dolgozó, az NB I/B-s Dorozsmában még játszó Asztalos Judit (37) –, "és azért nem játszhattunk döntőt, mert addigra sérülések, betegségek miatt elfogytunk. Nyolc mezőnyjátékossal utaztunk a kupára, így a kulcsemberek nem pihenhettek, elfáradtunk, főként úgy, hogy többen kisebb sérüléssel vállaltuk a szereplést. Most csakis a tisztes helytállás lehet a cél. Bízom a lányokban, hogy „odateszik" magukat, végig hajtanak, és a bronz számukra is elérhető.

A Halas elleni fölényes győzelmet (37–22) követően a HNKC kerete nyugodtan készülhetett a Magyar Kupa győri négyes döntőjére. Dankó Ervin vezetőedző elmondta: "Megkönnyíti a dolgunkat, hogy nem kell görcsölnünk, a Győr elleni elődöntőnek, reálisan nézve, nem mi vagyunk az esélyesei; így felszabadultan kézilabdázva meglepetést is könnyebben okozhatunk. Szorongatjuk Pálingeréket, amíg lehet, s már az is siker lenne, ha a végjátékban dőlne el a továbbjutás. Viszont a bronzérmet megszerezhetjük."

Forrás: Imre Péter (www.delmagyar.hu)

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi