DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYxL17pg' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Grimsbø Dániába tart | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Grimsbø Dániába tart

2010. február 21. 20:31 © handball.hu

Kari Aalvik Grimsbø, a norvég válogatott kapusa a szezon végén elhagyja a norvég Byaasent, és Dániába igazol. Az előzetes híreknek megfelelően a dán ligában jól szereplő Team Esbjerget fogja erősíteni a következő három évben.

Grimsbø Dániába tart
A játékos szerződése 2010. július 1-jén lép életbe.

"Már közel egy éve vettük fel a kapcsolatot vele, és most elégedetten nyugtázzuk, hogy a szerződés megköttetett. Aalvik Grimsbø jó kapus, Leganger és Lunde Haraldsen utódja a norvég válogatottban, és a Byaasenben is jól megy neki a védés. A klubunk nagy tervekkel vág neki a következő szezonnak a hazai bajnokságban és az európai porondon egyaránt, ezért egy ilyen játékosra, mint Kari nagy szükségünk van, ráadásul az északi játékosok - tapasztalataink szerint - nagyon hamar beilleszkednek a dán csapatokba" - mondta Flemming Videriksen, a Team Esbjerg sportigazgatója.

Szombaton, miután a szerződést aláírták Esbjergben, a norvég kapus megtekintette a jövőbeli csapata meccsét az FCM ellen (ahol győzött az Esbjerg), és megismerhette két kapustársát, Katarina Tomasevicet és Maria Staunt, akikkel a jövő évtől együtt dolgozik majd.

Grimsbø, aki képzett fotós, az élettársával együtt költözik majd Dániába. A kapus így nyilatkozott: "Nagyon izgalmas lesz számomra itt játszani, mert az Esbjergnek nagy tervei vannak a dán ligában és az európai kupákban is, és én hozzá szeretném tenni a részemet a sikerhez. Ugyanakkor egy kihívás a világ legerősebb bajnokságába játszani, új játékosokat megismerni, együtt játszani velük - ez mind a személyes fejlődésemet segíti majd, úgy érzem".

A Team Esbjerg csapatában olyan ismert játékosok hosszabbítottak szerződést, mint Marta Mangue, a csapat tagja pedig a francia vb-ezüstérmes Paule Baudoin (balszélső), a horvát Dijana Golubic a jobbszélen, vagy a magyar bajnokságból is jól ismert Dagmara Stuparicová.

Skandináviai tudósítónktól (Sz. I.)

© handball.hu

További hírek