Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Nem unatkozhatunk szombaton

2010. január 30. 8:07

A Ferencváros - Debrecen rangadó mellett négy másik bajnokit is rendeznek szombaton. A menü: Hunnia - Dunaújváros, Alcoa FKC - Békéscsaba, Siófok - Veszprém és Vác - Kiskunhalas.

Nem unatkozhatunk szombaton
NB I., 15. forduló

Hunnia KSK - Dunaújvárosi NKKSE
15.00, Üllői Sportcsarnok
Vezeti: Hargitai II. Gábor, Palkovits Dávid

A Dunaújvárosi NKKSE női kézilabdázói ezúttal a bajnoki táblázat utolsó helyén szerénykedő Hunnia együtteséhez látogatnak. Bár a vendégeknél továbbra is sok a hiányzó – Radulovics, Jókai és Sári sem léphet pályára a szombaton délután három órakor kezdődő találkozón –, ezzel együtt is a Rapatyi-gárda számít a meccs toronymagas esélyesének. A házigazdák együttese ugyanis nagyon meggyengült az év közben, így az elmúlt hetekben, hónapokban szinte csak az volt a kérdés, hogy milyen arányban veszítik el éppen soros bajnoki találkozójukat. Éppen ezért elvárható a Dunaújvárostól az újabb siker megszerzése, különösen úgy, hogy a két gárda idei első mérkőzésén nagyon simán, 39-23 arányban ütötték ki a fővárosiakat. Az idegen pálya ellenére tehát győznie kell a vendégeknek, mert a bajnokság alsóházának állása továbbra is nagyon szoros, s ha a nyolc közé akar jutni a csapat, akkor nem hibázhatja el azokat a mérkőzéseit, ahol mindenképpen kötelező a siker.

Forrás: www.dunaujvaros.com



Alcoa FKC - Mondi-Békéscsabai ENKSE
18.00, Székesfehérvár, Köfém sportcsarnok
Vezeti: Andorka Miklós, Hucker Róbert
A mérkőzést a www.cunder.hu ÉLŐben közvetíti!

Az eredeti sorsolási időponthoz képest egy órával később, 18.00 órai kezdettel játssza a találkozót a Székesfehérvár otthonában a Békéscsaba. A két csapat mindig izgalmas és küzdelmes mérkőzéseket játszik egymással. A legutóbbi alkalommal hazai körülmények között ugyan kilenc góllal győzött a Békéscsaba (29-20), ettől függetlenül kiélezett párharcok várhatók a játéktér minden területén. A vendéglátó átlövői, Tillinger Tamara és Kristina Triscsuk a góllövőlista előkelő helyezettjei (4. Tillinger Tamara, 11. Kristina Triscsuk). A Székesfehérvár az eddigi hat győzelemmel és nyolc vereséggel a tabella hetedik helyén áll, néhány ponttal lemaradva a Siófok és a Ferencváros csapata mögött. A Debrecen elleni második helyért folytatott párharc miatt a Békéscsaba számára nagyon fontos a hétvégi két pont begyűjtése. A jelenlegi hárompontos előnyben álló Loki a Ferencvároshoz látogat szintén szombaton.

Mátéfi Eszter, a lila-fehérek vezetőedzője így vélekedik az esélyekről: "A fehérváriak szerdán hazai pályán kiestek a Magyar Kupából a vásárhelyiekkel szemben, így bizonyára kettőzött erővel játszanak ellenünk. A házigazdák egyik legjobbja, Krisztina Triscsuk sérülés miatt hosszabb ideig nem játszhat. A fehérváriak a héten leigazolták a rutinos, egykori dunaújvárosi átlövőt, Gabnai Melindát.

Az Alcoa csapatában a válogatott Vincze Melindára, az irányító Tilinger Tamarára és a litván átlövőre, Laima Bernataviciutére kell elsősorban figyelnünk. Az együttesben több tehetséges fiatal szerepel, akiknek még hullámzó a teljesítménye. Nem számítunk könnyű mérkőzésre, de szeretnénk a saját játékunkat ráerőltetni a hazaiakra, ami meghozza majd a győzelmet. A műtéten átesett Laluska Eszterre továbbra sem számíthatok, de Rácz Emese már a csapat rendelkezésére áll."

Forrás: www.elorenkse.hu (Hajdu Lívia), www.beol.hu



Siófok KC - Veszprém Barabás KC
18.00, Siófok Beszédes J. Ált. Isk.
Vezeti: Baranyi Antal, Szloska Krisztián

A nehézségek ellenére győzni mennek Siófokra a Barabás-lányok, izgalmas szombat este elé nézünk. A Siófok csapatával szemben jó élményei vannak a veszprémi lányoknak, hiszen tavaly tavasszal még az NB I/B-ben is legyőzték a Balaton-partiakat, majd az élvonalban az első győzelmüket is a Siófok ellen aratták a Veszprém Arénában.

Azóta – a nyári teljes vérfrissítés után – még tovább erősödtek a szombati vendéglátók, még Dániából is igazoltak átlövőt a sikeres szereplés érdekében. Decemberben, felkészülési mérkőzésen sikerült már ezt a gárdát is legyőzni idegenben, ezúttal két nagyon fontos bajnoki pont a tét.

A Ferencváros ellen elért döntetlent követően nem volt irigylésre méltó hete a veszprémieknek, komoly sérülések és betegségek nehezítették a felkészülést. Weigel Zita bal térde két helyen is elszakadt, minél előbb operálni kell, sajnos hosszú kihagyás vár rá. Épphogy felépült sérüléséből Vida Ingrid, a műtött keresztszalagja újra elszakadt, rá is újabb operáció vár. A maródiak listájához betegség miatt csatlakozott a hét elején Gerstmár Renáta és Veszeli Judit is, de szerencsére ők már csütörtökön edzettek, és ha nem is százszázalékos állapotban, de harcra készen várják a hétvégi összecsapást.

Kellőképpen tartanak a mérkőzéstől a siófokiak is, akik a Hódmezővásárhely elleni fiaskót akarják feledtetni lelkes szurkolótáborukkal. A csapat hivatalos honlapján megemlítik Ábrahám Szilvia múlt heti nyilatkozatát, mely szerint „Nagyon kellett volna a győzelem, de így most már nincs más lehetőségünk, mint idegenben rommá kell vernünk a Siófokot!” Óvatosan, de bizakodóan várják a Balaton-partiak a szombati összecsapást, mindenképpen nyerni akarnak.

Mindkét csapat győzelemre tör, tehát igazi négypontos mérkőzést láthatunk szombaton. Aki nem tudja a helyszínen megnézni a mérkőzést, az a csapat hivatalos honlapján (www.hajraveszprem.hu) is figyelemmel kísérheti élőben.

"A Siófok egyre jobb csapat benyomását kelti, odahaza kettőzött erővel küzd. Weigel Zita kiesése rendkívül fájó, hiszen ő igazi Siófok-specialista, rendre 6-8 gólt termelt ellenük. A nehézségek ellenére jó élményeink vannak a Siófokkal kapcsolatban, a legjobb formánkat akarjuk mutatni. Egységes, jó védekezésre van szükségünk ahhoz, hogy az ellenfélnek meg kelljen dolgoznia minden gólért. A Siófok folyamatosan fog tudni cserélni, így színesebben fog tudni játszani, mi viszont a saját tempónkban akarunk lépést tartani velük. Nekimegyünk az ellenfélnek, és közben ki akarjuk élvezni a játékot" – mondta határozottan Gyurka János, a VBKC mestere.

Forrás: www.hajraveszprem.hu



Váci NKSE - Kiskunhalas NKSE-Bravotel
18.00, Váci Városi Sportcsarnok
Vezeti: Ágnecz Tamás, Sipos Ottó

© handball.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi