DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYKHfwh3' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Elek: a lelkeknek kell helyreállniuk | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Elek: a lelkeknek kell helyreállniuk

2009. december 30. 9:28

Egy hónapja vezetősége változott. Ősszel elvesztette egyik meghatározó játékosát, most régi-új játékosa térhet vissza. Elek Gábort, a Ferencváros női kézilabdásainak edzőjét kérdezte a klub honlapja az elmúlt fél évről, a közeli és távoli jövőről, tervekről.

Elek: a lelkeknek kell helyreállniuk
ftckezilabda.hu: A szezon kezdetén milyen konkrét elképzelések, célok voltak a csapatnál?
Elek: Azzal az elképzeléssel vágtunk neki ennek a szezonnak, hogy többek közt Zácsik Szandra segítségével a négy közé jussunk, és a dobogóra állás sem tűnt elérhetetlennek. Onnantól viszont, hogy nem tudtuk a Népligetben tartani átlövőnket, ezen a poszton komolyan meggyengült a csapatunk.

ftckezilabda.hu: Ezek után már egyértelműen csak az 5-8. hely volt a reális cél a magunk és a riválisaink játékosállománya alapján.
Ha már játékosállomány: két meghatározó játékos ment el, a nyáron pedig két átlövő jött. Ők mennyire tudták betölteni a nekik szánt szerepet?
Elek: Két új igazolásról beszélhetünk ugye: Emberovics Mira és Trufán Noémi érkezett a szezon előtt. Utóbbinak, mint balkezes átlövőnek mindenképp a támadójátékban van szerepe, emellett cél volt az igazolásával játékunk színesítése, játék-palettánk növelése. Tudni kell róla, hogy két évet játszott a másodosztályban, és ez látszik a játékán - mindezzel együtt egész jó teljesítményt nyújt, még ha erősen hullámzó is a játéka.
Emberovics másodiknak érkezett a posztjára, és elsősorban védekezésben akartunk rá számítani - ebben nincs is komolyabb gondom vele. Támadásban nem voltam megelégedve az eredményeivel eddig - de le kell szögezni, hogy eredetileg Zácsik mentesítésére hoztuk őt, nem pedig első számú átlövőnek.

ftckezilabda.hu: A jelenlegi helyezés sok szurkolónak csalódás lehet a tavaly év végi ezüst után. Mennyire tudható be mindez a Ferencváros gyengülésének, illetve a többi csapat erősödésének?
Elek: Teljesen erről van szó. A Debrecen megtartotta a tavalyi szintet, a békéscsabaiak egyértelműen erősítettek. A tavaly nem kimondottan komoly tényező Vác is alaposan megerősödött erre az évre, ahogy a hódmezővásárhelyiek is sokat, többek között Sopronyi leigazolásával. És ott van még a Fehérvár is, amely ugyan sok játékosát vesztette el a nyáron, mégis több olyannal bír továbbra is, aki meghatározó, húzó játékos tud lenni.

ftckezilabda.hu: A játékosállomány gyengülése mellett a Ferencvárosnál mennyire felelősek a teljesítmény elmaradásáért az anyagi nehézségek?
Elek: Két részre bontanám a kérdést. A teljesítmény elmaradásához hozzá kell tenni, hogy évek óta a csapat a körülményeihez képest túlteljesíti önmagát. Most van az az év, amikor azt hozza, ami pillanatnyilag benne rejlik. Persze ezt én nem akarom elfogadni, mert én igenis várom a kimagasló teljesítményeket, bravúrokat, amik eddig nem történtek meg idén. Ezt pedig már lehet az anyagi gondokra visszavezetni, mert nagyon sokat veszített a csapat ősszel a pénzügyi és morális tartásából. Ilyen pillanatban az én helyzetem is nagyon nehézzé válik, ahogy nehéz is elvárni, hogy kiemelkedő teljesítmény nyújtson példának okáért egy olyan játékos, akinek mondjuk megélhetési problémákat is okozhatott az elmúlt időszak pénzügyi helyzete.

ftckezilabda.hu: Év végén megtörtént a várt tulajdonos váltás, és ezzel stabil anyagi háttérre lett a csapatnak. Ez mit hozhat rövidtávon?
Elek: Van egy ütemezési terve az új vezetésnek, amihez makacsul ragaszkodni fognak - és ezzel teljesen egyet is tudok érteni. Eszerint először a múltunkat kell lezárni, ami azt jelenti, hogy tavasszal nem lesznek nagy változások a keretben, nem lesz különösebben megerősítve a csapat. Én leginkább azt kérem a velünk kicsit is szimpatizáló szurkolóktól, nézőktől, hogy ez a fél év borzasztó nagy türelemmel teljen el - persze az én részemről is, mert az a melankólia, ami az elmúlt fél év alatt ült rá a csapatra, nem gyógyítható egyik napról a másikra. Ez egy hosszú távú munkának lesz csak az eredménye, amihez sok apró siker kell többek közt. Nagyon sokat dolgozunk, hogy a mentális és morális dolgaink helyükre kerüljenek.

ftckezilabda.hu: Közép és hosszú távon mik a tervek?
Elek: Középtávon, jövőre mindenképpen nemzetközi szinten is ütőképes csapatot szeretnénk összeállítani. Persze mindezt csak a tartozások kiegyenlítése után. Ezt követően - remélhetőleg a nyár folyamán - a csapat megerősítése a cél, aminek függvényében lehet hosszabb távú célokat kitűzni.

ftckezilabda.hu: Előkerült a múlt: a most felállt új vezetésnek sikerült már lezárni azt, s csak a jövőre kell koncentrálnia?
Elek: Ahogy mondtam, folyamatban van ennek a múltnak a lezárása. Időtartamban a következő félév az, ami reális erre.

ftckezilabda.hu: Úgy fogalmazott, a jelenlegi keretben nem várható jelentősebb erősítés a szezonban. Mi az, amit elvárhat a csapatától?
Elek: Egy erősítés várható: egyetlen embernek a leigazolásán dolgozunk, remélhetőleg ezt még a héten sikerül elintéznünk. Hivatalosan nem szeretném még megnevezni az illetőt. A szezon végén pedig az ötödik hely az, ami szerintem reális célja lehet a csapatnak. Fogalmazhatunk úgy is, hogy ennek már nagyon tudnánk örülni, de az ennél rosszabb eredmények már csalódásnak is számítanának. Bár ez sem lesz kis feladat, de a négy közé jutás egyértelműen nagyobb bravúr lenne, mint a tavalyi ezüstérem.

Forrás: ftckezilabda.hu

Pastrovics visszatér a Népligetbe
Hazai siker a Népligetben

További hírek