DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYCkWfKP' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Mátéfi Eszter válaszol | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Mátéfi Eszter válaszol

2009. november 24. 21:35 © handball.hu

Mátéfi Eszter, a nőikézilabda-válogatot szövetségi kapitánya szerette volna az olvasóink által felvetett legfőbb kérdéseket megválaszolni.

Mátéfi Eszter válaszol
Szűcs Gabriella
A 28-as keret kihirdetése előtt azoktól az edzőkollégáknál érdeklődtem a lányok egészségi állapota, sportformája felől, akiknek a klubja a válogatott játékosokat adja.

November 2-án felhívtam Radu Voinát, a Valcea és egyben Szűcs Gabi edzőjét. Megkérdeztem tőle, hogy mennyit játszik Gabi a klubjában. A tréner azt válaszolta, hogy az átlövő addig az időpontig nem került még a csapatba sem, viszont a Zvezda elleni BL-mérkőzésen pályára lép a hétvégén. Tény, hogy Gabi erős klubban szerepel, de azt is figyelembe kell vennem, hogy ott milyen teljesítmény nyújt. Az oroszok ellen nem sokat játszott, majd az ETO ellen is pályára lépett, de ott sem jutott sok lehetőséghez. Mindezek után beneveztem a 28 fős keretbe.

A 18 fős keretet hétfőn adtam le, Langauf István technikai vezető értesítette Szűcsöt arról, hogy ő az egyik kimaradó - ami korábban is így történt a válogatottnál. Mivel klubedző is vagyok egyben, tíz nap alatt négy meccset kellett lejátszanunk az EHF-kupában és a bajnokságban, így az időm sem engedte, hogy minden kimaradót egyenként felhívjak. Mivel ez fizikai lehetetlenség volt, így én kértem fel Langauf Istvánt, hogy hívja fel Gabit, és szóljon a többi külföldön játszó játékosnak is. Ám másnap (kedden) önszántamból - nem azért, mert Gabi szóvá tette - felhívtam Mörtelt és Szűcsöt, éppen azért, hogy ha netalán valaki megsérülne, megbetegedne, készenlétben legyenek. Mörtel Renáta jelezte, hogy sérült, és a következő hetet is ki kellett hagynia, ezt edzőjével is egyeztettem. Szűcsnek nem a hozzáállásával voltam elégedetlen, hanem a kevés játéklehetőséggel. Elmondtam neki, hogy szeretnék más játékosokat is kipróbálni a posztján. Nehezen fogadta el, hogy kihagytam a keretből. Minden válogatott játékostól elvárom, hogy mindent megtegyen a sikerért, ez alól Szűcs Gabi sem kivétel, de ismétlem, nála a kevés játéklehetőségen volt, van a hangsúly.

Szerdán Hornyák bejelentette, hogy nem vállalja a válogatottban a játékot. Ekkor Mörtellel megint beszéltem, aki sérülése miatt továbbra sem tudta vállalni a játékot, de folyamatosan egyeztettem vele és a klubjával. Valaki felhívta a figyelmemet, hogy Szűcs Gabi honlapján megjelent egy érdekes hangvételű cikk. Ekkor még nem volt publikus a 18 fős keret. Elolvastam a cikket, és felhívtam Gabit, szerettem volna beszélni vele, mert valótlan állítások szerepeltek ebben a cikkben. Ő nem vette fel a telefont. Eltelt egy hét, és nem hívott vissza, ami korábban nem így volt, hiszen mindig visszahívott. Ezek után került be Szekeres Klára a 18 fős keretbe.

A 16 fős keret kijelölésénél fontos szempont volt, hogy nem Szlovákiába utazunk, hanem Kínába, így számolnunk kell az időeltolódódással, és azzal, hogy három hetet töltünk kint. A kapus posztra így kénytelen voltam három főt nevezni, hiszen két hálóőrrel ilyen hosszú versenyre nem szerencsés elutazni, hiszen nem lehet rögtön cserélni sérülés vagy betegség esetén.

Kovacsicz Mónika nincs százszázalékos állapotban, így a klubjában is minimális időt játszik, ez a gólok számában is megmutatkozik.

Konkoly Csabával egyeztettem, nincs Mayer Szabina sem százszázalékos állapotban, mérkőzésenként húsz perceket tud játszani. Próbáltam egészséges játékosokat behívni a válogatottba, eltekintve a kisebb sérülésektől.

Mikor a 18 fős kerettel elkezdtük a felkészülést, elmondtam a válogatási elveket, hogy két játékos itthon marad. A Pannon Kupa jól szolgálta a felkészülésünket. Mindenkinek lehetőséget kellett adnom, ugyanakkor csapatot is kellett építenem, és sikereket is elérni, hiszen Magyarországon mindenki sikerorientált. Ami számomra a legfontosabb volt, hogy a Pannon Kupa után ki kellett jelölnöm a 16 fős utazókeretet.

A Pannon Kupán javuló tendenciát mutatott a játékunk: voltak egészen jó szakaszaink, az ukránok ellen például a támadójátékunkban is voltak szép, látványos megoldásaink. Vérten és Vincze sérülésével játékosokat kellett feláldoznunk az ő posztjukon, ettől függetlenül arra törekedtünk, hogy amellett, hogy mindenre figyelünk, még nyerni is tudjunk.

Juhász Gabriella
Vérten Orsi már a Világkupán is belázasodott, majd Kecskeméten megsérült, az azerbajdzsáni Eb-selejtezőn se tudott részt venni, az edzőtáborba sérülten érkezett, majd Vincze is kiesett, aki őt helyettesítette. Ilyen hosszú világversenyre kénytelen vagyok behívni még egy balszélsőt.

Jelenleg még szerdáig Telkiben edzünk. Zácsik Szandra ínhüvelygyulladással küzd, a kezét be kellet gipszelni, egyelőre nem tud velünk tréningezni. Kovacsics bokaszalag-sérülése azonban szépen javul. Lehet, hogy Kínában már teljes értékű edzésmunkát tud végezni.

Örülök, hogy nagy az érdeklődés irántunk! Az összes problémáink ellenére megpróbálunk minél jobb eredményt elérni. Ehhez kérjük a szurkolók biztatását és támogatását!

Mátéfi Eszter

© handball.hu

További hírek