DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYAVNW6J' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST A Csaba után az ETO-nak is sikerült | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

A Csaba után az ETO-nak is sikerült

2009. október 28. 17:30 © handball.hu

Három héttel a Békéscsaba, és egy héttel a Fehérvár elleni rangadó után az eddigi – talán – legnehezebb falatként a Ferencváros hazai pályán a bajnoki éllovas Győri ETO-t fogadta. A csabaiak után a győriek is nyertek a Népligetben.

A Csaba után az ETO-nak is sikerült
NB I., 8. forduló
FTC-RightPhone
26 (12)
Győri Audi ETO KC
36 (18)
Budapest, "BOK" Csarnok, 2000 néző
Játékvezetők: Kékes, Kékes
Kenyeres
Trufán
Szamoránsky
Dajka
Németh
Balogh
Szucsánszki
Berta
Emberovics
6(3)
2
1
5(1)
1
5
1
2
3
Tomori
Vérten
Kovacsics
Orbán
Mayer
Hornyák
Spiridon
Deáki
Szegedi
Amorim
7
3
6(2)
3
3
4
5
1
1
3
Hétméteresek: 5/4 Hétméteresek: 2/2
Kiállítások: 4 perc Kiállítások: 6 perc

Gólzáporral startolt a hétközi találkozó, a győrieknél a Zvezda ellen is kiemelkedően játszó Kovacsics vállalt magára az első négy ETO-gólból hármat, míg a Fradinál Balogh triplázott (6. perc: 3-4). Az FTC az ellenfél súlyát megfelelően felmérve jól védekezett, aminek meg is lett az eredménye, szépen-lassan, kivárásra játszva a 16. percre kiegyenlített (7-7), ehhez már csak támadásban kellett volna hatékonyabbnak bizonyulni. A kisalföldieknek is elsősorban a helyzetkihasználásokkal gyűlt meg a bajuk ebben az időszakban, és az ellenfél betöréseivel szemben sem tudtak elég bátran odaállni.

Spiridon és Vérten sokat dolgozott, hajtott a csapatért, 9-12-nél pedig újra a házigazdáknak volt szükségük némi újításra. Tomori is rátalált a lövőkezére, majd a csereként pályára lépő Mayer növelte ötre együttese fórját (25. perc: 10-15). A népligetieknél Dajka jött ki zavaróba, ám hiába szereztek esetleg labdát a győri támadásoknál, ha a kiszámítható kapura lövéseket Pálinger játszi könnyedséggel halászta ki. Habár a vendégelőny elérte már a hetet is, ebből a szünetre Kenyeres szépítésével hat maradt. Félidőben: 12-18.

Kapuscserével folytatta a Fradi, Szidorova lelkesedését Tomori, majd Amorim igyekezett letörni, a 38. percben fennálló 15-24-es részeredmény viszont nem csak rajta múlt. Kicsit több mint kilenc perc után aztán újra Gridnyev kapott esélyt Elek edzőtől, aki szinte rögtön egy szinte lehetetlen szituációban győzte le a ziccerre érkező ellenfelet. Az ETO a biztos hét-kilencgólos vezetés tudatában sorra kezdte pihentetni játékosait, Pálinger mellett Hornyák és Tomori volt fent a pályán „régi, tapasztalt rókaként”, mellettük Szegedi, kovacsics, Mayer és Orbán tette ki támadásban a létszámot (51. perc: Tomori hetedik találatával 22-31).

Lassan aztán Pálinger is átadta a helyét Oguntoyének, Deáki góllal mutatkozott be, Hosszu és Kisfaludy is játéklehetőséget kapott. A két szurkolótábort is egyre inkább az egymásnak üzengetés kötötte le, mint maga a mérkőzés, de ez ilyen különbségnél nem meglepő (55. perc: 23-33). A hazaiaknál ebben a játékrészben Dajka tette meg a legtöbbet a súlyos vereség elkerüléséért, a nagyobb tempót diktáló ellenfél azonban ezúttal sem akart kegyelmet gyakorolni. Végeredmény: 26-36.

Habár a mérkőzést megelőzően Konkoly Csaba úgy nyilatkozott a handball.hu-nak, hogy ezt a meccset nem tekintik felkészülésként a vasárnapi, Itxako elleni hazai BL-találkozóra, azért a tízgólos idegenbeli siker biztosan jótékonyan hat a csapatára.

Négy bajnoki hatkor

© handball.hu

További hírek