DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYiOQwLx' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST "Gabit nagyon tisztelik társai" | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

"Gabit nagyon tisztelik társai"

2009. október 19. 14:26 © handball.hu

Óriási meglepetést okozott a montenegrói nőikézilabda-válogatott, amikor a hétvégi európa-bajnoki selejtezőn pontot tudott rabolni Oroszország legjobbjaitól. A történtekről Zsiga Gyula szövetségi kapitány mesélt a handball.hu-nak.

"Gabit nagyon tisztelik társai"
"Nagy örömet szereztek játékosaim az elmúlt napokban, hiszen arra még nem nagyon volt példa, hogy ilyen meggyőző fölénnyel nyerjen Montenegró válogatottja igazi tétmérkőzésen.

A lengyelekről tulajdonképpen semmi anyagom nem volt, ezért csak a mi mozgásainkat elemezgettük, és próbáltuk a védelmet a lehető legjobb hatékonysággal összehangolni a kapusaink tevékenységével. A védelmünk jelesre vizsgázott, nagyon jól működött, de a támadásaink nem igazán tetszettek. Főleg azért, mert a huszonegy kapott találatból nyolc-kilenc alkalommal leindítottak a lengyelek. Tehát egyrészről a pontatlanságot, másrészről a gyors visszarendeződés hiányát kértem számon a játékosaimtól. Tudtam, hogy az orosz válogatott hallatlan gyors, és iszonyatos mennyiséget fut le egy mérkőzés alatt. Ha versenyben akarunk velük maradni, még a góljaink után is gyorsan vissza kell rendeződnünk, mert pillanatok alatt ránk hozzák a labdát. Azt gondolom, hogy mindkét hiányosságunkat sikerült helyre tennünk.

Bojana Popovics a lengyelek ellen még csak húsz-huszonöt percet volt pályán, de az oroszok ellen már az elejétől játszott, és irányította csapatát a belső pozíciók mindegyikében. Azzal is tisztában voltam, hogy elérkezik majd az idő, amikor elfáradunk a nagy rohanásban. Az ötvenedik percben értek utol bennünket az oroszok, de végül sikerült megtartanunk egy nagyon fontos pontot. Természetesen mindenki nagyon örül ennek az eddig megszerzett három pontnak, mert nagy lépést tettünk a 2010-es Eb irányába.

Kindl Gabi a szezon elejétől nagy kedvvel, és igazán jó formában kézilabdázik. Amit a védelem tengelyében nyújt, az valami csoda. Gabi már jól beszél társai nyelvén, és nagy tisztelet veszi őt körül. A válogatottban több poszton bevethető. Legközelebb a kínai vb előtt, novemberben találkozik a válogatott: meghívást kaptunk Franciaországba egy nemzetközi tornára.

Zsiga Gyula"

Elindult a második forduló

© handball.hu

További hírek