DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYEu53OS' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Fehérvárra utaznak Tóth Timiék | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Fehérvárra utaznak Tóth Timiék

2009. szeptember 12. 7:26

Akárcsak egy hete, szombaton is egy szinte teljesen kicserélődött riválisát fogadja az Alcoa FKC. A Váci NKSE Németh Andrással a kispadján, és válogatott játékosokkal a keretében más szintet képvisel, mint az előző váci csapatok.

Fehérvárra utaznak Tóth Timiék
Ahogy az Alcoa FKCDVSC-Aquaticum mérkőzés esetében helytálló volt a megállapítás, hogy a tavaszi összecsapásukhoz képest jelentősen átalakult csapatok találkoztak, úgy ezúttal is új játékosok sorával felálló ellenfél érkezik a Köfém Sportcsarnokba.

Németh András a nyáron vette át a Váci NKSE irányítását, és vele együtt számos – köztük több válogatott – játékos is érkezett a Duna partjára. A volt szövetségi kapitányt Bécsből követte Vácra Tóth Tímea, a 2007/2008-as Bajnokok Ligája sorozat gólkirálynője. A szlovák beálló, Lucia Uhráková a Debrecenben töltött egy év után igazolt volt edzője csapatába, Temes Bernadett pedig még márciusban hagyta el a Dunaferrt, és csatlakozott a már akkor körvonalazódó Németh-gárdához, melynek legfrissebb erősítése Herr Orsolya, aki szintén a klubjánál (a horvát bajnok Podravkánál) kialakult pénzhiány miatt váltott.

Az új szerzemények sorában található még a volt békéscsabai jobbszélső Baross Zsuzsanna, illetve Klivinyi Kinga és Fehér Viktória személyében két, a Vasasból érkező fiatal tehetség, valamint a 2005-ben EHF-kupát nyert balszélső, Vaszari Virág, aki hét, Székesfehérváron eltöltött szezonnal, és száztíz, fehérváriként lejátszott bajnokival a háta mögött ezúttal váci színekben lép pályára a Köfém Sportcsarnokban, az eddigi két fordulóban kilenc gólt szerzett, és ezzel klubja góllövőlistáján a tizenöt gólos Tóth Tímea mögött a második helyen áll.

A váciak eddigi bajnoki mérkőzésein: Győr Audi ETO – Váci NKSE 28-23 (12-10), és Váci NKSEHunnia KSK 34-24 (17-10).

A fehérváriak jelentősen meggyengültek a nyáron, csapatból többek között távozott Siti Eszter (befejezte játékos-pályafutását), Sonata Vijunaite, Kamper Olívia, Lévai Zsófia, Emberovics Míra és Vaszari Virág. Érkezőként csak a válogatott kapust, Pastrovics Melindát lehet igazán kiemelni, aki, sérülése miatt – a klub honlapja szerint – a váciak ellen még nem tudja vállalni a játékot.

Jelenlegi húzóembereik - Pastrovics mellett - Kristina Trishchuk (16 gól), Laima Bernataviciute (11 gól), Vincze Melinda (12 gól) és Tilinger Tamara (10 gól). A legjobb váci góldobók két forduló után: Tóth Tímea (15), Vaszari Virág (9), Farkas Veronika (7), Temes Bernadett (6), Fehér Viktória (5). A Vác szombati ellenfele az első fordulóban a Hunniát győzte le idegenben 34-28-ra. A következőben nagyon szoros meccsen (26-29), otthon kapott ki a mezőny elvileg második legerősebb csapatától, a DVSC-Aquaticumtól, úgy, hogy a félidőben még 14-13 vezetett!

Szurkolói szervezésben egyébként 17 fős busz is indul Vácról Fehérvárra, amelynek költségeit a klub átvállalta.

A 17 órakor kezdődő mérkőzést a www.cunder.hu élőben közvetíti!

Forrás: www.fkc.hu és www.vacinkse.hu



A forduló másik két szombati mérkőzésén:
17.00 Hunnia KSK - Kiskunhalas NKSE-Bravotel
18.00 FTC-RightPhone - Veszprém Barabás KC (élő adás: www.ftckezilabda.hu)


További hírek