Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Új névadója van a Békéscsabának

2009. augusztus 25. 12:31

Aláírták az Előre NKSE kiemelt szponzori szerződéseit, a Mondi az új névadó támogató.

Fülöp Csaba és Majer Zsolt
Fülöp Csaba és Majer Zsolt
A Békéscsabai Előre NKSE együttese a 2008/2009-es idény legnagyobb meglepetéseként a bajnokság negyedik helyén végzett, és eredményével jogot szerzett az EHF Kupa szereplésre is. A nagyszerű szezont követően mozgalmas heteket éltek át a csapat vezetői, akik azon fáradoztak, hogy az új idényben is megfelelő körülmények között tudjon működni a dél-alföldi régió egyik meghatározó klubja. Jelentős volt a csapat életében az augusztus 25-i nap, hiszen Békéscsabán, a Panoráma Wellness Hotel éttermében ünnepélyes keretek között aláírták az együttes új névadó támogatójával, a Mondi Packaging Békéscsaba Kft.-vel a szponzori szerződést, valamint megkötötték a klub főtámogatójával, a Budapest Bankkal az új bajnokságra érvényes megállapodást.

Fülöp Csaba, az Előre NKSE gazdasági vezetője, - aki már a három évvel ezelőtti első Budapest Bank szerződéskötésnél is közreműködött -, az aláírás kapcsán elmondta:

„Örömmel tölt el, hogy az egyik vezető hazai pénzintézet, a Budapest Bank bizalma töretlen a csapat iránt. Az együttműködés kezdetén a felek megfogalmazták az egyes bajnoki idényekre vonatkozó rövidtávú céljaikat, valamint közép-, illetve hosszú távú elképzeléseiket is deklarálták. A közösen kitűzött célokat az együttes minden szezonban teljesítette, a csapat nemzetközi szereplésére a harmadik évet követően lehetőség nyílik, amely nemcsak kimagasló eredményként értékelhető, de lendületet is ad a felek közötti közös munkának. Büszkék vagyunk emellett arra, hogy a Mondi Packaging Békéscsaba Kft. személyében egy igazi világcéget sikerült megnyerni névadó támogatónak, amely a saját területén piacvezető szerepet tölt be. A szerződés értelmében a vállalat az alaptámogatáson túl külön díjazza a sikeres bajnoki, Magyar Kupa és EHF Kupa szereplést is. ”

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata 100 %-ban tulajdonosa a csapatot működtető gazdasági társaságnak. Az Önkormányzat egy nehéz időszakot követően 2001-ben vette át az egyesület működtetését, és szerepvállalásának köszönhetően kiszámíthatóság és stabilitás jellemzi a klub mindennapjait.

Az Önkormányzat részéről Hanó Miklós volt jelen a szerződéskötésen, az Alpolgármester az alábbi gondolatokat osztotta meg a résztvevőkkel:

„Nagy hagyománya van Békéscsabán a női kézilabdának, több mint 20 éve töretlen szakmai munka folyik ebben a sportágban. A Szabó Károly által irányított, 1982-ben bajnoki második helyezést elért régi nagy csapathoz hasonlóan újra egy sikeres együttes van kialakulóban Mátéfi Eszter vezetésével. Az elmúlt szezonban a csapat negyedik helyezése a vártnál jobb eredményt hozott a klubnak, a városnak és a szurkolóknak egyaránt. A nagyon jó szakmai munka mellett a játékosok felkészültsége és kiváló hozzáállása hozta meg a nem várt eredményt. A csapat izgalmas mérkőzéseket játszott, és feledhetetlen élményeket nyújtott a békéscsabai szurkolóknak.

A kiváló szakmai munka elismeréseképpen Mátéfi Eszter vezetőedzőt a magyar felnőtt női kézilabda válogatott szövetségi kapitányává nevezték ki idén júliusban. A csapat játékosainak jelentős része saját nevelésű, ez is mutatja, hogy igen jó nevelő tevékenység folyik az utánpótlásban, amit az ifjúsági és serdülő korcsoportban elért eredmények is igazolnak.

Ezekhez az eredményekhez és a jó szakmai munkához nyújt biztos gazdasági hátteret Békéscsaba Önkormányzata, hiszen tulajdonosként a klub költségvetésének 60 %-át biztosítja. Mindezek mellett mondok köszönetet a szponzoroknak is, hiszen komoly anyagi segítséget nyújtottak és nyújtanak az együttesnek. Külön köszönöm a névadó Mondi Packaging Békéscsaba Kft-nek, és a legnagyobb támogatást nyújtó Budapest Banknak a segítséget.”

A Mondi Packaging Békéscsaba Kft. és a csabai kézilabda-csapat közötti együttműködés 2008 nyarán kezdődött, ekkor lépett be a vállalat az Előre NKSE támogatói körébe. Az elmúlt bajnoki idény tapasztalatait értékelve a felek úgy döntöttek, hogy a kooperációt több területre is kiterjesztik, és a Mondi Packaging Békéscsaba Kft. névadó támogatóként jelentős szerepet vállal a 2009/2010-es szezonban a nemzetközi kupaküzdelmekben is érdekelt békéscsabai csapat életében.

„A Mondi Packaging Békéscsaba Kft és a kézilabda csapat közötti együttműködés már egy évvel ezelőtt elkezdődött és ebben az idényben is folytatódik. Örömmel tölt el minket, hogy névadóként a csapat mellett állhatunk. A magyarázat, hogy miért is támogatjuk a csapatot egyszerű: az Előre egy dinamikus jól teljesítő csapat, meghatározza Békéscsaba sport életét, a sikerre éhes sportolók nap, mint nap bizonyítani akarnak – mi ebben részt kívánunk venni, hogy kifejezzük a Mondi egy dinamikus vállalat és együtt a város sport életével mi is sikerre éhes, teljesítmény orientált csapat vagyunk.” – mondta Majer Zsolt, a Mondi Packaging Békéscsaba Kft. ügyvezető igazgatója.

A Mondi Packaging Békéscsaba Kft. a Fogyasztói Hajlékonyfalú Csomagolóanyag Divízió (Consumer Flexibles) leányvállalata a Mondi csoporton belül. A gyártási profil egyrétegű és laminált szerkezetű – duplex, triplex – hajlékonyfalú csomagolóanyagok gyártásából tevődik össze, mély- és flexo nyomtatással, oldószermentes, illetve oldószeres kasírozással tekercses vagy visszazárható tasak kivitelben. A termékek hidegen vagy melegen hegedő, egyedi kódos alkalmazások lehetőségével, ezen kívül a német DPG (Deutsches Pfandsystem GmbH) rendszerben hitelesített speciális címke alkalmazással is készülhetnek.

A vállalat Magyarországon és egész Európában az édesség-, illetve élelmiszer- és italgyártó, valamint gyógyszergyártó iparágban érdekelt nagy gyártók egyik fő beszállítója.

A Budapest Bank immár a negyedik szezonban lesz az Előre NKSE főtámogatója. A lila-fehér csapat teljesítménye és helyezése a Budapest Bank szerepvállalásának erősödésével folyamatosan javult. Az egyre növekvő támogatás biztos pontot jelent a csapat számára, amely megalapozza az eredményes felkészülést a szezonra.

„Büszkék vagyunk a békéscsabai női kézilabda csapat eredményeire, amelyek igazolják, hogy jól döntöttünk három évvel ezelőtt, amikor a Bankműveleti Központunk alapításakor megkezdtük a csapat támogatását. Az eredmények mellett fontos kiemelni, hogy a kézilabda közösségi élményt is nyújt; nagyszerű érzés együtt szurkolni a hazai csapatunknak a családdal, barátainkkal.” –mondta el Lasetzky Frigyes, a Budapest Bank Békéscsabai Bankműveleti Központ vezetője.

A Budapest Bank vállalati filozófiájának alapja - amely Békéscsabán is célkitűzésként szerepelt a kezdetektől -, hogy a térség gazdasági életében betöltött szerepe mellett a társadalmi szerepvállalása révén is hozzájáruljon a helyi közösség fejlődéséhez. Ennek jegyében felkarolja a helyi kezdeményezéseket, adományok és önkéntes munka segítségével kiemelt figyelmet fordít a gyermekek támogatására. A bank mindemellett meghatározó szerepet vállal a helyi oktatási, kulturális- és sportéletben egyaránt.

Forrás: Fülöp Csaba

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi