Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

"Remélem, sokat hallotok rólam!"

2009. június 25. 16:19 © handball.hu

A handball.hu-n ezen a héten a horvát Podravka új szerzeménye, Herr Orsolya válaszolt olvasóink kérdésözönére. A chaten történteket ezúttal is egy cikkben összegeztük.

"Remélem, sokat hallotok rólam!"
Fitos Adrián: Az ETO-ban kit kedveltél meg, esetleg kivel fogod még tartani a kapcsolatot?
Herr Orsolya: A csapatban mindenkivel jó viszonyban voltam, Katival sokat dolgoztunk együtt, sokat segített nekem, amit nem felejtek el neki. Legtöbbször Vérten Orsival és Tomori Zsuzsival szerveztünk közös programot. A tíz győri évem alatt nagyon sok embert ismertem meg, és senkit sem szeretnék elfelejteni, nagyon jól éreztem magam Győrben.

- TOMI -: Miért döntöttél úgy, hogy külföldre szerződsz? Nem voltak ajánlataid itthonról? Nem félsz esetleg, hogy úgy fogsz járni, mint sok légióskodó magyar játékos, akik nem kapnak elég lehetőséget, és így kikerülnek a válogatottból?
Herr: Magyarországról is kaptam több ajánlatot, ám én mégis külföld mellett döntöttem, azért, hogy a BL-ben játszhassak. Mindent meg fogok tenni azért, hogy bizonyítsam, ott a helyem a válogatottban. :-)

Anna:): Nem félsz a légiós élettől, a beilleszkedéstől?
Herr: Nem félek tőle, sokat segíthet ebben Buli és Siki (Bulath Anita és Ana Đokić - a szerk.) is. Szeretném megtanulni a nyelvet, amennyire csak tudom. Szerencsére közel leszek a családomhoz, bármikor haza tudok jönni.

Axi: Miért hagyod ott az ETO-t? Miért igazoltál annak idején az ETO-hoz?
Herr: Annak idején Tatabányán játszottam, és ott figyelt fel rám az ETO. A középiskolai tanulmányaimat már Győrben, a Szent-Györgyi Albert Gimnáziumban kezdtem meg. Itt fokozatosan jutottam el a nagycsapatig, végigjárva minden korosztályt. Volt egy fél év, amikor a budapesti Spartacusban játszottam kölcsönben, de akkor is a győri edzéseken vettem részt. A mostani váltásom oka a több játéklehetőség.

Kósa Lajos: Milyen érzés volt Neked a kapuból azt figyelni, hogy a húgod néha egészen briliáns teljesítményt nyújt? Szerinted képes lesz arra, hogy Oldenburgban tovább fejlődjön?
Herr: Nagyon büszke vagyok a húgomra, hogy annak idején nem hagyta abba a kézilabdát, ugyanis két súlyos térdsérülésen esett át, valamint akkor, amikor nagyszerűen játszott. Mindig jobban izgultam érte, amikor pályán volt, mint amikor én kaptam lehetőséget. Jobban szerettem vele játszani, mint ellene. :-) Volt olyan lehetőség, hogy együtt megyünk el egy klubhoz, de aztán máshogy alakultak a dolgok. Ha kint megkapja a sok játéklehetőséget, hogy végigjátsszon egy teljes meccset, akár a bajnokságban, akár a KEK-ben, akkor úgy gondolom, megalapozhatja a jövőbeni teljesítményét.

PenteZsófia: Láttad-e az utolsó meccsen a neked készült drapit? És ha igen, akkor mit szóltál hozzá?
Herr: Nagyszerű érzés volt a győri közönség előtt játszani, érezni a szeretetüket, és sosem fogom elfelejteni, milyen hangulatot tudtak csinálni a Magvassy-csarnokban.

Mr. Kézi: Hosszas találgatás után kiderült, hogy Kaproncára igazolsz. Lehet tudni, hogy milyen alternatívák közül választottál, és hogy mik voltak a fő szempontok?
Herr: Fő szempont volt a szakmai háttér, a nemzetközi szereplések, a több játéklehetőség, a család közelsége.

Mogyi: Mit sportoltál még a kézilabdán kívül?
Herr: Profi szinten semmit, az általános iskolában kosaraztam, súlyt löktem, és kényszerítve voltam az atlétikai versenyeken való részvételekre. :-)))

sanyesz: Van-e benned harag vagy keserűség azért, hogy úgy alakultak a dolgok, ahogy alakultak, vagy ezen már túl vagy, és csak a jövővel foglalkozol?
Herr: Harag és keserűség nincs bennem. Nem tagadom, nehéz volt megbirkózni a helyzettel, hiszen játszani akartam. De már csak a jövővel foglalkozom, szeretném megállni a helyemet az új csapatomban is. :-))))

Bibibii: Mi a kedvenc könyved?
Herr: Mindenevő vagyok. Szeretem a rejtélyeset, mint a Da Vinci Kód (és Dan Brown többi könyvét), a romantikát, Nicolas Sparks könyveit, és a történelmen alapuló könyveket.

yocca: Látogattál más sporteseményeket Győrött (pl. kosár és foci)? Vannak olyan sportolók más sportágakból, akikkel jóban vagy? Az olimpián tudtál találkozni híres (sztár)sportolókkal (teniszezők, NBA kosarasok, stb)? Az olimpián mennyi szabadidőtök volt? Nem lesz unalmas megint Kínában játszani?A kínai konyhába belekóstoltatok, vagy volt hazai szakácsotok? A férfi vízilabdán (talán a döntőn) láttam a nőikézilabda-válogatottat, a vízilabdás fiúkkal jó a kapcsolatotok, úgy értem, hogy ők is mentek nektek szurkolni? Ha van időd, nézel sportot a televízióban? A most zajló wimbledoni tenisz tornát figyelemmel követed? A római vízilabda és úszó vb-t nézni fogod? Erre a kérdésre nem kötelező válaszolj, Anitának milyen férfiak jönnek be?
Herr: A tíz év alatt voltam foci és kosármeccsen is, bár nem rendszerességgel. Az olimpián egy szobában voltam a cselgáncsosokkal, így a szintén tatabányai Csernoviczki Évivel lett szorosabb a kapcsolatom. Persze, hogy találkoztunk sztárokkal, mint például Nadal, Federer, Ronaldinho, Iszinbajeva. Volt idő kirándulásra, és vízilabda meccsre is eljutottunk. Kirepültünk egy héttel hamarabb (bár edzések voltak), illetve kétnaponta játszottunk, volt szabadidőnk. Nem lesz unalmas még egyszer kimenni, hisz most más helyre megyünk. Megkóstoltam a kínai kaját, igaz, kicsit más, mint itthon, de így is fini volt. A vízilabdások sajna nem tudtak kijönni, mert vagy edzettek, vagy meccsre készültek. Nem szoktam tévében más sportot nézni, kivéve a válogatott vízilabda meccseket. A teniszbe is csak belenézek, de nem vagyok benne valami jó. Az utolsó kérdésre a válaszom :-)))

Gabcikaa: Mit gondolsz, mi miatt nem tudott az utóbbi években a válogatott a világversenyeken dobogó közelbe kerülni (kivétel az olimpia)? Kit tartasz ma a világ legjobb három kapusának?
Herr: Úgy gondolom, ha tudnánk, hogy mi az oka ennek, akkor biztosan tennénk ellene. Ez egy nehéz kérdés, nem tudok rá válaszolni, ilyen a sport. Nekem Cecilie Leganger a példaképem.

Lost-Man: Megítélésed vagy meglátásod szerint (ha tudsz sorrendet is felállítani) kik azok a kapusok, akik tudásuk alapján bekerülhetnek a válogatott keretbe, ha Pálinger Katalin elköszön a válogatottól? Hogyan ítéled meg Bakos István munkáját, mint kapusedző?
Herr: Úgy gondolom, hogy ez nem nekünk, kapusoknak, illetve játékosoknak a feladata, hogy megítélje, ki kerüljön be a válogatottba. Biztosan lesz lehetősége a szövetségi kapitánynak arra, hogy kiválassza az arra érdemes sportolókat. Csakúgy, mint az előző kapusedzőimnek, Nyuszinak is nagyon sokat köszönhetek. Minden alkalommal külön készült az edzésekre, mindig kitalált valami újat, élveztem a munkát vele. :-))

Tóth Lilla: Volt, hogy úgy érezted, hogy eleged van mindenből, és abbahagyod az egészet (kézit)? (Pl. hirtelen felindulásból).
Herr: Sosem fordult meg a fejemben, hogy abbahagyom. Úgy gondolom, hogy ami nem öl meg, az erősít. A sérülésemkor egy kicsit megtörtem, de akkor sem adtam fel, mihamarabb fel akartam épülni és játszani. A sok fájdalom végül meghozta eredményét, néhány hónap után már játszottam.

ooooo: Sajnos nem tudtak segíteni a kis újévi rózsaszín malackák sem a végén, pedig elég közel volt a csúcs. Ti játékosok már kihevertétek a történteket, előzményeket?
Herr: Ha a BL-döntőre gondoltál, akkor azt tudom mondani, hogy nagy siker volt eljutni a döntőig is. Persze akkor nagyon le voltunk törve, de a csapat így is az ETO eddigi legnagyobb eredményét érte el. Jövőre is lesz cél. Nagy bulival zártuk az évet. :-)

Császár Georgina Judit: Te miként élted meg a BL 2. helyezését? Az új csapatoddal mik lesznek az elvárások? Ha lehetőséged lenne a jövőben, mely csapatokban/bajnokságokban próbálnád ki magad? A kínai vb-n milyen eredménnyel lennél elégedett?
Herr: Személy szerint a helyszínen csalódott voltam, de ma már tudom, hogy nagyon szép eredmény a második helyezés is. Az új csapatom elvárása mindenképpen a BL-ben való jó szereplés, idén bejutottak a legjobb nyolc közé. A horvát bajnokságot meg kell nyerni, és a Balkán-kupában is ez lehet a cél. Egyelőre két évre vagyok szerződve Kaproncára, először ott szeretnék bizonyítani. A jövőről még nem szeretnék gondolkodni, de nem zárkózom el semmi elől. Már régóta vágyom éremre a válogatottban, remélem, ez most sikerülni fog.

Áldozó István: Van az ellenfelek játékosairól saját videogyűjteményed, s mennyire használod a modern technikai eszközöket a felkészülés során? A védésnél előre ki tudod számítani, hogy hová érkeznek a lövések, vagy a döntést tizedmásodpercek alatt kell meghoznod?
Herr: Mindig az adott mérkőzés előtt készül fel a csapat, ilyenkor van lehetőségem az ellenfelet megtekinteni. Gyűjteményem nincs, az évek során akár többször is játszhatunk ugyanazzal a csapattal. Általában minden játékosnak van kedvenc sarka, ahová szívesen lő. Nagyon gyorsan kell dönteni.

Mlaci: Az élcsapatok játékosai, és természetesen Te személy szerint olvassátok- e a kézilabdás fórumokban megjelenő hozzászólásokat?
Herr: Megmondom őszintén, régebben olvastam, de ma már nem. :-)))

Naya: Mikortól kell kint megkezdened az edzéseket? Találtál már lakást stb.? Nem félsz, hogy egyedül leszel? Szerinted milyen csoportba került az ETO és Podravka a BL-ben?
Herr: Kint július 20-án kezdjük a felkészülést. Valószínű, hamarabb utazok ki, és akkor megtekinthetem a lakást is. Nem félek, hisz nem leszek egyedül, ott van Siki és Buli is. Játszottam már velük. Úgy gondolom, hogy az ETO és a Podravka is esélyes a továbbjutásra.

Vica: Sokat gondolkoztál a csapatváltáson? Nem nehéz ilyen sok idő után itt hagyni a csapatot?
Herr: A horvát csapat már régóta keresett, így nem volt nehéz dolgom választani. A sok hazai ajánlat mellett ez volt a legjobb számomra. Biztos hiányozni fog Győr, de úgy érzem, kell egy kis váltás. Remélem, sokat fogtok hallani rólam. :-)))))

Klaudia: Azt szeretném kérdezni, hogy Te mit tartasz fontosabbnak: a barátokat vagy a kézilabdát? Én is kézilabdázom és van egy nagyon jó ajánlat, de kicsit messze, és nem tudok dönteni abban, hogy inkább a barátok és a család, vagy pedig a kézilabda, ami a mindenem!
Herr: Annak idején én is elhagytam a szülővárosomat, de annak ellenére az igaz barátaim megmaradtak itthon is! Ha a kézilabda a mindened, akkor ne hagyd ki ezt a lehetőséget, és ne feledd, mindenhol várnak rád új barátok is! Sok sikert, és szeresd amit csinálsz!:-)

noveremhuga: Mivel szeretnél foglalkozni pályafutásod után? Minek hatására kezdtél el kézilabdázni, és hány éves voltál?
Herr: Szeretnék valamilyen vállalkozást kezdeni. Tatabányán, tesi órán sokat játszottunk, és az osztálytársaimmal megszerettük, és követeltük a tanártól, hogy játszunk. Aztán az iskolánkhoz került a nevelőedzőm, innentől sokat jártunk tornákra. Valamelyik tornán vagy meccsen figyelt fel rám az ETO, így kerültem Győrbe! Harmadikos lehettem az általános iskolában, akkor kezdhettem.

Vica: Össze tudod egyeztetni Kaproncát a válogatottal? Vagy így már nem leszel válogatott játékos?
Herr: Mindenképpen szeretnék továbbra is a válogatottban szerepelni. A klub biztosította azt, hogy amint válogatott összetartás van, elenged.

Réka: Hogy teltek azok a percek, amíg megérkeztek a következő mérkőzés helyszínére? Te és a többiek hogy vezettétek le a feszültséget, vagy egyáltalán nem voltatok feszültek? Nem szoktál izgulni egy-egy mérkőzés előtt?
Herr: Mindenkiben máshogy zajlik le a meccs okozta feszültség. Valaki izgul, valaki zenét hallgat, valaki filmet néz vagy esetleg olvas, alszik. Szoktam izgulni, de ez a fajta izgulás inkább olyan "jaj de jó, mindjárt pályán leszünk, és nyerni kell". Ezt nehéz elmagyarázni. :-)

Vica: A csapattársaid hogy fogadták a hírt, hogy elmész? Támogatnak?
Herr: Minden évben távozik vagy jön valaki a csapathoz, így ők biztos nem veszik olyan komolyan. Ki tudja, mi lesz jövőre, vagy öt év múlva, lehet, újra találkozunk. Vagy ott van a válogatott is.:-)

Vica: Remélem nem haragszol meg, ha azt mondom, hogy nekem Te mindig győri maradsz! Van rá esély, hogy egyszer visszatérsz?
Herr: Minden lehetőségre nyitott vagyok! Meglátjuk, mit hoz a jövő... :-)

© handball.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi