DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYLdUKLj' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Európa a tét | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Európa a tét

2009. május 30. 11:40

A Hódmezővásárhely csapata ma 18 órakor Fehérváron játssza idei utolsó, és egyben legfontosabb bajnokiját. Ha a vásárhelyiek győznek, vagy döntetlent érnek el, az ötödik helyen végeznek, és kiléphetnek az európai kupaporondra.

Európa a tét
A szezon legfontosabb mérkőzése vár ma 18 órától a vásárhelyi kézilabdás lányokra Fehérváron. Az 5–8. helyért folyó rájátszást pillanatnyilag az ASA-Consolis HNKC vezeti, de ahhoz, hogy megőrizze a nemzetközi kupaszereplést jelentő ötödik helyet, döntetlen vagy siker kellene a Fehérép Alcoa otthonában.

– Mindenképpen felszabadult, jó játékra lenne szükség, csakis így érhetjük el célunkat – mondta Farkas József, a Vásárhely vezetőedzője –, amennyiben így játszunk, akár nyerhetünk is. A szerdai, Montenegró elleni barátságos mérkőzésen az első félidőben nagyon jól védekeztünk, a másodikban azonban nem tudtunk mit kezdeni nagy lövőikkel, velük szemben nem találtuk az ellenszert. Ez hasznos tapasztalat volt, ugyanis a Fehérvárnak is vannak bombázói, és mindenképpen semlegesítenünk kell őket, de ehhez szombatig ki kell javítani a szerdán vétett hibákat. Arra számítok, hogy az utolsó pillanatig nyílt és nagy küzdelem lesz, és csak a hajrában dől el az ötödik hely sorsa.

A szakember még elmondta: mindkét gárda jól ismeri a másikat, de ők új védekezési szisztémájukkal szeretnék meglepni vendéglátóikat. Az eredményesség, a siker azon múlhat – árulta el –, hogy felveszik-e a kesztyűt, képesek lesznek-e alkalmazkodni a Fehérép hagyományosan kemény játékstílusához.

Az ASA-Consolis HNKC csapatkapitánya, a balszélső Koroknai Viktória Székesfehérváron látta meg a napvilágot, és június 2-án ünnepli harmincadik születésnapját.

– Előrehozott, és szép ajándék lenne az ötödik hely – mondta Viktória. – A mérkőzés eredménye háromesélyes, bármi megtörténhet. Nem szeretek tippelni, de bízom benne, hogy legalább egy góllal nyerünk, bár már a döntetlen is nekünk kedvezne. Mindkét gárdával szemben nagyok az elvárások, ezért végig kiélezett csatára számítok.

Idegenben vereségek

A vásárhelyiek eddig egyszer sem győztek Fehérváron. Az eddigi eredmények (vásárhelyi szempontból), 2002/2003: 26–29, 2003/2004: 23–29, 2004/2005: 19–28, 2005/2006: 21–26, 2006/2007: 28–35, 2007/ 2008: 25–30, 2008/2009 alapszakasz: 24–30, 2008/2009 rájátszás: ?

Önbizalmat, hitet adhat, hogy legutóbb hazai környezetben 31–30-ra nyertek Wolfék.

„Kemény meccsre számíthatunk“

A hosszúra nyúlt szezon végén is komoly feladatok várnak Vincze Melindára, a Fehérép Alcoa FKC balszélsőjére. Meli szombaton 18 órakor klubcsapatával vívhatja ki a bajnoki ötödik helyet a Hódmezővásárhely elleni mérkőzésen, majd jövő keddtől a magyar válogatottal készül a Szlovákia elleni világbajnoki selejtezőkre.

- Mennyire érzed az erőt a csapatban a Hódmezővásárhely elleni győzelemhez?
- Mivel itthon játszunk, mindenféleképpen meg kell nyernünk ezt a mérkőzést. A Vásárhely minden poszton jó játékosokkal rendelkezik, ezért nagyon fontos, hogy az akaratunk mind támadásban, mind védekezésben érvényesülni tudjon.

- Farkas József edző csapata az idei szezonban nem remekelt idegenben eddig, de most egy döntetlen is nekik kedvezne. Parázs csatára számítasz szombaton?
- Biztosan kemény, szoros meccset vívunk, hiszen ők is meg szeretnék szerezni az ötödik helyet, amire ugyanúgy van az esélyük, mint nekünk. Nagyon figyelnünk kell a hatvan perc során.

- Várhatóan Lovász Zsuzsával találkozol majd a legtöbbször a pályán, akivel remekül ismeritek egymást a dunaújvárosi évekből...
- Mindenképpen nehéz dolgom lesz ellene, hiszen Zsuzsiról tudjuk, hogy agresszív támadójátékkal rendelkezik, szinte bármilyen szögből vagy helyzetből képes kapuba találni. Természetesen próbálom majd én is az ő helyzetét nehezíteni, remélem, kisebb-nagyobb sikerekkel járok!

Fehérép Alcoa FKC - ASA-Consolis Hódmezővásárhelyi NKC

NB I., női felnőtt bajnoki mérkőzés, rájátszás az 5-8. helyért, 6. forduló
Helyszín: Köfém Sportcsarnok (8000, Székesfehérvár Verseci út 1-15.)
Időpont: 2009. 05. 30. 18:00
Játékvezetők: Kékes Csaba, Kékes Pál
Versenybíró: Tavarnay László

A két csapat szurkolói ÉLŐ televíziós internetes közvetítésen keresztül tudják a felnőtt találkozót végigkövetni a www.cunder.hu weboldalon.

Forrás: Imre Péter (Délmagyarország OnLine) és www.fkc.hu

További hírek