Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Egyelőre nullszaldós az ETO

2009. március 17. 11:14

Ha megnyeri a Bajnokok Ligáját a Győri Audi ETO, húszmillió forintnak megfelelő eurót nyerhet. A négy közé jutással nullszaldós a győri klub pénzügyi mérlege.

Egyelőre nullszaldós az ETO
Női kézilabdában nagyságrendekkel kevesebbet ér a nemzetközi siker, mint például a labdarúgásban. Mindez érthető, hiszen jóval kevesebb pénz áramlik a sportágba. Az mégis meglepő, hogy majdhogynem ráfizetéses egy klub számára a legrangosabb nemzetközi kupában való szereplés.

A Győri Audi ETO sorrendben harmadszor került be a BL elődöntőjébe, de a pénzdíjak nem nőttek az első évhez képest, ugyanakkor a kiadások jócskán megemelkedtek. A győri klubtól származó információk szerint igazán akkor jutnak plusz pénzhez, ha megnyerik a sorozatot. Ez mintegy húszmillió forintot jelentene. Érzékeltetésképpen ez az összeg majdnem annyi, mint amennyiért Pálinger Katalin szándékozik telket venni az önkormányzattól, amennyiben a közgyűlés ezt csütörtöki ülésén jóváhagyja.

Az indítvány szerint a telek a szabályozási terv alapján falusias lakóövezetnek számít, ahová maximum hét méter magas, kétszintes, kétlakásos ház emelhető. A területen lakóépület helyett legfeljebb 400 négyzetméter összes hasznos alapterületű kiskereskedelmi, szolgáltató, vendéglátó vagy szociális épület, szálláshely és benzinkút is építhető.

Egymás után harmadszor került a Bajnokok Ligája elődöntőjébe az Audi ETO női csapata. A siker azt jelenti, hogy nem fizet rá a sorozatra a klub, sőt, most már valami pluszpénz is állhat a házhoz.

Miközben szakmailag továbbra is a legnagyobb sikerek közé tartozik, hogy egy csapat bejut a női Bajnokok Ligájában a legjobb négy közé, anyagilag egészen az elődöntőig ráfizetéses a menetelés. Arról nem is álmodnak a klubvezetők, hogy a labdarúgáshoz hasonló pénzösszegeket keressenek – ennyi pénz persze nem is áramlik be a sportágba, azt azonban joggal elvárhatnák, hogy a tetemes nevezési és egyéb járulékos költségek mellett azért valami plusz is maradjon a bankszámlán.

„Két éve változatlanok az összegek, miközben a kiadások azért nőttek, különösen most, a gazdasági válság közepette. Sajnos mi a televíziós közvetítésekre fizetett jogdíjból sem részesedünk. Mindezt tetézi az, hogy az európai szövetség a csarnokokban a játéktéren öt reklámfelületet lefoglal, a palánkon pedig kétszer hatméternyi szakaszt sajátít ki. Így nekünk tulajdonképpen nem marad más, mint a jegybevétel" – kezdte Kiss Lajos szakosztályvezető.

Nézzük, mennyibe is van eddig a BL-szereplés az Audi ETO számára! Az első csoportkörért 10 ezer euró járt. Az egyes pontokért nem fizetett semmit az EHF, viszont levonta a 3750 euró nevezési, és a mintegy 6300 euróra rúgó játékvezetői és ellenőri díjat, vagyis gyakorlatilag a két oldal kiegyenlítette egymást.

A mostani csoportkörért szintén 10 ezer euró jár, s ehhez már jön pontonként 2500 euró. Mivel az Audi ETO eddig hetet gyűjtött össze, ami 17.500 euró, ám itt is ugyanazokkal a költségekkel számolni kell: 3750 euró a nevezésért, és több mint hatezer a játékvezetőkért és az ellenőrökért.

Az elődöntőért 20 ezer, s pontonként 5000 eurót kap a klub, s itt gavallér az EHF, mert a nevezés „csak" 1500 euró, s mivel csak egy hazai meccs van, így érthetően a játékvezetői költség is harmadolódik.

A döntőbe jutás már mindenképpen bónuszpénzt jelent. A nevezési díj 3000 euró, s a játékvezetőknek is marad a 2000 eurós díjazás. Ugyanakkor 30 ezer euró alapból jár, mely kiegészülhet pontonként 10 ezer euróval, a végső siker esetén pedig további 50 ezerrel.

Az elődöntőbe jutott négy csapat közül anyagi téren a Viborggal és Valceával nem nagyon tudja felvenni a versenyt a győri klub, a Hypo-val pedig közel azonos a költségvetés.

„Pontos adat nem áll rendelkezésünkre, de azt gondolom, minimum kétszer annyi pénzből gazdálkodhatnak a dánok és a románok. Szerencsére a pályán nem ez dönt, így bízunk benne, hogy az előző két évhez képest sikerül előrelépnünk, s nem az elődöntő jelenti a végállomást" – ezt már Vanyus Attila klubelnök mondta, hozzátéve, hogy összességében már most sincs okuk a panaszra, hiszen az utolsó három sorozatban csak ők, valamint a Hypo volt ott a négyben, a dúsgazdag riválisok viszont például tavaly is elvéreztek.

Ha már BL, érdemes megemlíteni, hogy a férfiaknál tervezik a Bajnokok Ligája megreformálását. Kérdés, hogy a nőknél is terveznek-e hasonlót. Erről így vélekedett Vanyus Attila: „Ahol tulajdonképpen nincs bajnokság, mint például Ausztria, ott szinte mindig BL-t játszanának, mert sportértéke csak annak van. Mi viszont ezt nem támogatjuk, nem szeretnénk, ha még zsúfoltabbá válna a programunk, elvégre mi így is már másfél
hónapja heti két tétmeccset játszunk."



Pálinger: 20 milliós telek licit nélkül

Licit nélkül, de piaci áron, 20,4 millió forintért vásárolhat építési telket a győri önkormányzattól Pálinger Katalin, az Audi ETO világklasszis kapusa – ha a képviselők megszavazzák. A vagyonrendelet e passzusa most esik át a tűzkeresztségen.

A győri közgyűlés a Széchenyi tér felújítása kapcsán tartott múlt szerdai rendkívüli után csütörtökön rendes ülést tart. Ennek egyik napirendi pontja a révfalui – a Holt-Mosoni-Duna mellett futó – Vásárhelyi Pál utcában lévő 10716-os helyrajzi számú önkormányzati tulajdonú ingatlan versenyeztetési eljárás nélküli eladásáról szól.

A Szijjártó Péter, a gazdasági, informatikai és idegenforgalmi bizottság elnöke által jegyzett előterjesztésből kiderül, hogy 690 négyzetméteres építési telekről van szó, amelyet az ingatlanforgalmi szakértő 17 millió forint plusz áfára, azaz 20,4 millió forintra értékelt fel. Pálinger Katalin válogatott kézilabdázó jelezte a városházának vételi szándékát. A javaslatban az szerepel, hogy esetében mellőzzék az egyébként kötelező licitet, és a megállapított összeg legyen a vételár.

Lipovits Szilárd jegyző a Kisalföldnek elmondta: a közgyűlés tavaly ősszel módosította, és kiegészítette a város vagyonrendeletét 2008. november 1-jei hatállyal. A képviselők többek között úgy döntöttek: nem kell versenyeztetési eljárást lefolytatni nettó 25 millió forintig a városnak országos vagy nemzetközi hírnevet is jelentő közművelődési, tudományos, művészeti, sporttevékenység támogatásakor a közgyűlés egyedi döntése alapján. A hivatalvezető elmondta: ez lehet az első alkalom, hogy alkalmazzák a helyi jogszabály ezen pontját.

A gazdasági bizottság előterjesztése szerint Pálinger Katalin győri sportolóként kivívott országos és nemzetközi hírnevével, bravúros játékával és sportemberi magatartásával méltán szolgál rá, hogy a város e kedvezményben részesítse.

Eredményei közül kiemeli többek között olimpiai ezüstérmét (2000), világbajnoki ezüstjét és bronzát (2003 és 2005), Európa-bajnoki első és harmadik helyezéseit (2000, illetve 1998 és 2004), négy magyar bajnoki és három Magyar Kupa-győzelmét.

Forrás: www.kisalfold.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi