DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYh8NWCF' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST DVSC: kezükben a sorsuk | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

DVSC: kezükben a sorsuk

2009. február 13. 17:40

A Kupagyőztesek Európa Kupájában a legjobb nyolc közé jutásért lép pályára a DVSC-Aquaticum a román Otelul Galati otthonában. A magyarok ötgólos előnnyel utaznak a visszavágóra.

DVSC: kezükben a sorsuk
A Loki és a szurkolók számára is kiemelten fontos találkozó szombaton délelőtt 10 órakor kezdődik, melyet a Hajdú Online-on (www.haon.hu) élőben követhetnek figyelemmel az érdeklődők.

Leselkedtek

A debreceniek csütörtökön már megismerkedtek a meccsnek otthont adó csarnokkal, ám ez a foglalkozás inkább átmozgatóedzés volt a hosszú utazást feledtetvén.

Péntek délelőtt viszont már taktikai elemeket is gyakoroltak Csáki Viktóriáék, éppen ezért hatott furcsán, amikor a tréninget a lelátóról figyelte a román csapat edzőnője, Gabriela Artene. (A történet egészéhez tartozik, hogy a román tréner a csütörtöki tréninget is végignézte.)

Nemzetközi viszonylatban furcsán hatott az ellenfél szakvezetőjének viselkedése, aki még kicsit zokon is vette, hogy a debreceniek – természetesen kellő udvariassággal – arra kérték, távozzon a csarnokból.

A gyakorlást megelőzően Bakó Botondnak a román média képviselői előtt volt jelenése, ugyanis három televíziós stáb kérte ki a véleményét a visszavágóról. Amikor a lényegi munkáé lett a főszerep, a piros-fehérek mestere egy nagyon fontos dologra hívta fel a hölgyek figyelmét:

„Nem továbbjutásra, hanem győzelemre kell játszani! Nem szabad arra gondolnunk, hogy egy négygólos vereség is továbbjutást ér, el kell felejtenünk az ötgólos győzelmünket, a szombati meccs 0–0-lal kezdődik.”

Az edzésen Bakó Botond a tőle megszokott mentalitással irányította a csapat munkáját, középpontba állítva olyan elemeket, amelyek szombaton sikerre vezethetik a DVSC-t. Az edzés végén az jelentett kisebb riadalmat a csapat háza táján, hogy egy lövést követően Szrnka Hortenzia megütötte a kézfejét, de a délutáni állapotok szerint vállalni tudja a játékot szombaton.

Ötgólos előny

– A találkozó elején nagyon oda kell figyelnünk, hogy nehogy lendületbe jöjjenek a hazaiak, mert ha azt játsszuk, amit tudunk, azt a pörgős, gyors kézilabdát, akkor nem lehet baj.

A debreceni találkozón semmilyen újdonsággal nem szolgált a Galati számunkra, azt játszották, amit vártunk. Könnyen nyerhettünk volna akár 8-10 góllal is, de jó eredménynek számít az 5 gólos előnyünk. El kell ismernünk, hogy Lucia Uhraková és Soós Viktória kiesésével nincsenek meg azok a taktikai lehetőségeink, mint korábban, viszont így is jobb csapat vagyunk, mint a románok, de vigyáznunk kell velük, mert veszélyes gárda, amely az utolsó pillanatig küzdeni fog.

Amennyiben megvalósítjuk azokat a taktikai elképzeléseket a pályán, amiket elterveztünk, sikeresek leszünk. A hazai környezetben kiharcolt 34–29-es győzelemmel a mi kezünkben van a továbbjutás sorsa, de ezért komolyan tennünk is kell – mondta határozottan a Debrecen szakvezetője.

Csarnok és csarnok

A román csapat játékosai és vezetői már Debrecenben sem titkolták, mennyire lenyűgözte őket a Főnix Csarnok, és ennek Galatiban is hangot adtak. Egy baráti beszélgetés során rengeteg kérdést tettek fel a debreceni „szentéllyel” kapcsolatban.

Az Otelul illetékesei, szponzorai, minden egyes szavukból érződött, nagyon vágynak egy új otthonra. Nem is csoda, hiszen a város nagyságából és lakottságából (300 ezren élnek Galatiban) adódóan, sokkal többre számíthattunk attól a csarnoktól, mint amiben szombaton pályára lépnek a csapatok. Az Otelul egy 800 fő befogadására képes létesítményben fogadja a vendégeket, ami első látszatra azt a képet sugározza, miszerint egy üzemcsarnokból „vedlett át” jelenlegi állapotára.

Egy szomorú aktualitással találják szembe magukat a csarnokba érkezők, hiszen a bejárat mellett elhelyeztek egy asztalt, amelyen Marian Cozma fényképe és rengeteg égő gyertya található. A brutális kegyetlenséggel meggyilkolt román kézilabdázó emléke előtt adózva a debreceni küldöttség tagjai is gyertyát gyújtottak és fejet hajtottak.

Bemutatkozik a Galac
Nehezen, de győzött a Loki

Forrás: www.haon.hu

További hírek