Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Vizsgálják Görbicz szívpanaszát

2009. január 13. 10:56

Az ETO Szkopje elleni BL-meccse két játékosról szólt. Az egyik azért került a figyelem középpontjába, mert nem tudott játszani, a másik pedig azért, mert nagyon fiatalon is kiválóan helyettesítette a hiányzó ászt. Görbicz Anitáról és Kovacsics Anikóról van szó.

Vizsgálják Görbicz szívpanaszát
Görbicz Anita szívproblémák miatt nem állhatott csapata rendelkezésére a hétvégén. Hogy pontosan mi a baj, jelenleg is vizsgálják az orvosok.

Görbicz éppen két vizsgálat között csak ennyit tudott nyilatkozni: "Most is éppen a kórházban vagyok, folyamatosan kivizsgálásokon veszek részt. Bízom benne, hogy később többet tudok mondani, és abban is, hogy mihamarabb újra pályára léphetek."

Szerencsére ennél már többet tudott dr. Balogh Péter csapatorvos, aki a világklasszis állapotáról a tegnapi vizsgálatok után a következő helyzetjelentést adta: "A dr. Dézsi Csaba András vezette kardiológiai stáb végzi a napokban a vizsgálatokat, miután a múlt hétvégén enyhébb elváltozást mutatott Anita szíve a maximális terhelés pihenési fázisában. Ahhoz, hogy biztosat lehessen mondani, szükséges egy speciális vizsgálat, az úgynevezett koronária-CT elvégzése. Ilyet csak a fővárosban végeznek, s ha minden jól alakul, akkor már szerdán megcsinálják ezt. Ami azért jó hír, hogy Anita minden hétfői eredménye negatív lett, de amíg az említett CT nincs meg, addig korai lenne a visszatérésről beszélni. A játékos sorsa most a kardiológiai szakemberek kezében van."

"Jelenleg komplex kardiológiai vizsgálatot végzünk Anitán, ez magyarázza, hogy az Audi ETO vasárnapi, Kometal Szkopje elleni BL-mérkőzésen sem játszhatott. Eltiltottuk a sporttól, ugyanis felelőtlenség és veszélyes lenne még pályára lépnie. Nem tudom, meddig tartanak a vizsgálatok, de természetesen figyelembe vesszük a csapat és Anita érdekeit is." - mondta el dr. Dézsi Csaba András kardiológus főorvos.

Egy év alatt lett "felnőtt"

Mindenesetre az ETO vasárnap Görbicz nélkül is megnyugtató módon "intézte el" a macedón Kometal Szkopjét, s ezzel máris biztosította helyét a BL legjobb nyolc csapata között. A sikerben elévülhetetlen érdemeket szerzett a mindössze tizenhét éves Kovacsics Anikó, aki hét gólja mellett elsőrangúan irányította a bajnokcsapatot.

A fiatal játékos hetedikes korában kezdett kézilabdázni Csurgón, majd három éve került Győrbe. Az első évben a serdülők között szerepelt, majd úgy volt, hogy az ifjúságiakhoz kerül fel, végül egy év után rögtön a felnőtteknél folytatta.

"Magam is meglepődtem, hogy ott találtam magam a sok klasszis között. Eredetileg úgy volt, hogy néhány ifista együtt edz nyáron a "nagyokkal", az akkori vezetőedző, Róth Kálmán azonban úgy döntött, hogy maradok, s az első csapat keretének a tagja leszek. Természetesen nagyon boldog voltam, s azóta amikor lehetőséghez jutok, igyekszem a lehető legjobbat nyújtani. Úgy gondolom, a társak elfogadták, hogy ilyen fiatalon én irányítok. Komoly feladat ez, de eddig úgy érzem, meg tudtam felelni. Persze annak nagyon örülnék, s ezzel így van mindenki a csapatból, ha Anita mihamarabb visszatérne közénk" - mondta Kovacsics Anikó, akinek eddig nemcsak abban közös a pályafutása Görbiczével, hogy ilyen fiatalon a győri csapat irányítója lett, hanem abban is, hogy - ha semmi nem jön közbe - hazai közönség előtt szerepelhet egy korosztályos világversenyen. Görbicz 2001-ben világbajnoki ezüstérmes lett a győri és pápai rendezvényen, s Kovacsics is dobogóra hajt a nyári junior Európa-bajnokságon.

"Jó eredményt szeretnénk elérni, és bízom abban, hogy dobogóra állhatunk. Természetesen a minél fényesebb éremmel lennék elégedett" - folytatta a Szent-Györgyi iskola magántanulója, aki meglepő módon fiús becenévre hallgat, hiszen szinte mindenki csak Misinek ismeri.

"Ez a név édesanyám lánykori nevéből ered. Őt Miháldinecznek hívják, őt becézték Misinek, s róla ragadt rám. Egyáltalán nem zavar, hogy így becéznek" - mondta Kovacsics Anikó, akire várhatóan a hétvégi Zvezda elleni mérkőzésen is kulcsszerep vár.

"Mindenképpen győzni szeretnénk, mert az első helyen szeretnénk végezni a csoportban. Nyilván nem lesz egyszerű a dolgunk, mert mégiscsak a BL-címvédő otthonában szerepelünk, de ha úgy játszunk, mint a Szkopje ellen, akkor minden esélyünk megvan a két pont megszerzésére. Ami engem illet, ugyanúgy, mint eddig, szeretnék segítségére lenni a csapatnak akkor, amikor lehetőséghez jutok" - mondta végezetül a fiatal tehetség.

Forrás: kisalfold.hu

"Munkából fogunk menni"
Újabb két pont az elsőségért

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi