Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

„Bízom a magyar győzelemben”

2008. december 4. 23:54 © handball.hu

A dán bajnoki szünetben, a magyar válogatott Dánia elleni, európa-bajnoki mérkőzése előtt kérdeztük Benyáts Beatrixet az északon töltött fél évről, az élményekről és az évad további feladatairól.

Fotó: Kenneth Rosenkilde (www.haandbold.nu)
Fotó: Kenneth Rosenkilde (www.haandbold.nu)
handball.hu: A dán bajnokság félidejéhez érkezve mik a tapasztalataid?
Benyáts Beatrix: Idén is igen magas színvonalon zajlanak az összecsapások, de a korábbiakhoz képest történtek jelentős változások. Gondolok itt például arra, hogy míg a kintlétem alatt a Slagelse kétszer nyert bajnokságot, addig idén már szinte biztosan ők lesznek az egyenes ágú kiesők. Köszönhetően annak, hogy Anja Andersen elvitte magával Koppenhágába a háromnegyed csapatot. Az Århus, a KIF Vejen és az Aalborg is kiemelkedőben van a középcsapatok közül, míg az Ikast és a GOG idén formán aluli teljesítményt mutatott. A tavaszi szezon nagy küzdelemsorozatot fog hozni, hiszen a középmezőnyben még sok változás várható.

handball.hu: Sokat lépsz pályára, akár védekezésben is?
Benyáts: Nem panaszkodom, elég időt tőltök a pályán, és ez annak köszönhető, hogy hamar az egyik legmeghatározóbb tagja lettem a csapatomnak. Leginkább támadásban szerepelek, mert védekezésben vannak, akik jobban megoldják nálam a feladatokat. Ezt nem is bánom, mert így jobban tudok koncentrálni a támadások pontos végrehajtásra. Mostanában azért néha védekezésben is pályán vagyok, mert a svéd válogatott jobbszélsőnket megműtötték, és a második számú játékos nem bír végig egy teljes meccset, így szélen olykor besegítek.

handball.hu: Jelenlegi edződ milyen poszton számít Rád; kihasználja azt, hogy jobbszélen is bevethető vagy?
Benyáts: A felkészülés elejétől a bajnokság harmadik fordulójáig kizárólag átlövőt játszottam, csak a jobbszélsőnk kiesése miatt – és mint kiderült, szélsőként is megállom a helyem, – alkalomadtán ott is bizonyíthatok.

Fotó: Derencsényi István
handball.hu: Meg vagy elégedve a csapat kilencedik helyével és játékával?
Benyáts: Összességében annak kéne lennem, hiszen a célunk a bent maradás, és ez nem fog nehezünkre esni, de nagyon sajnálok két megnyerhető, de végül buta hibák miatt elveszített meccset, mert négy ponttal lehetnénk gazdagabbak, és a hetedik helyen várhatnánk a folytatást. Remélem, tanulunk a hibáinkból, és a tavaszi fordulóban feljebb tornázzuk magunkat a tabellán.

handball.hu: A saját játékodról mi a véleményed?
Benyáts: Ahhoz képest, hogy az alapozást egy komoly vállsérülés miatt szinte teljesen kihagytam, nagyon jó formában kezdtem a bajnokságot, és ezt egy-két meccs kivételével folyamatosan megőriztem. A góllövőlistán a hetedik helyen állok, és azon leszek, hogy a tavaszi szezonban is legalább ilyen gólerős játékot mutassak. Ezt várják tőlem, ezért igazoltak le, és nagyon örülök, hogy már az első félévben sikerült bizonyítanom, hiszen mindig nehéz egy új csapatba való beilleszkedés, egy új játékstílus elsajátítása.

handball.hu: Az Ikastot sikerült legyőznötök. Ennek mi volt a titka?
Benyáts: Az egy olyan meccs volt, ahol szinte a száz százalékot adtunk ki magunkból, és minden sikerült, amit elterveztünk. Nem volt semmi különleges a játékunkban, betartottuk a taktikai utasításokat, jó volt a helyzetkihasználásunk, kapusaink parádéztak, és mindezek mellett ezer fokon égtünk, és remekül küzdöttünk.

handball.hu: Mi az, amit a bajnoki szünetben kell és fogtok változtatni a Horsens játékán?
Benyáts: Mindenekelőtt meg kell tanuljunk higgadtnak maradni krízishelyzetekben, mert ilyenkor „begörcsölünk”, jönnek a buta, elkapkodott hibák és az idegeskedés az elveszített pontok miatt. Ezenkívül a pontosabb helyzetkihasználásra kell törekednünk a jövőben.

Fotó: Kenneth Rosenkilde
handball.hu: Mi a decemberi programotok a következő forduló előtt?
Benyáts: Csak edzéseket terveztek be nekünk, nem játszunk edzőmeccseket, és nem utazunk tornákra. Egyedül az jelenti a változatosságot, hogy minden héten egy alkalommal közös edzést tartunk egy másik ligás csapattal.

handball.hu: Két debreceni év után visszatértél Dániába. Hogy érzed magad?
Benyáts: Nagyon jól, hiszen itt lehetőségem van kiegyensúlyozott, stresszmentes életet élni, és száz százalékkal a kézilabdára koncentrálni. Kicsit rossz, hogy a családom és a jóbarátaim megint messze kerültek, de interneten mindenkivel próbálom tartani a folyamatos kapcsolatot. Rajtuk kívül még hiányzik a város, a lakásom és sok minden otthonról, de feledteti minden gondomat a párom, akivel itt találtunk egymásra, és boldog, harmonikus kapcsolatban éljük mindennapjainkat.

handball.hu: Melyik mérkőzésedre emlékszel vissza legszívesebben?
Benyáts: Azt hiszem, a már említett, Ikast elleni győzelem volt a legemlékezetesebb, hiszen nekünk, egy „kis” csapatnak, óriási élményt és büszkeséget jelent egy ilyen győzelem. Ráadásul az ilyen sikeres mérkőzések vonzzák a nézőket, és a szponzorok is felkapják rá a fejüket.

handball.hu: Melyik mérkőzésre nem jó emlékezni?
Benyáts: Arra, amikor hazai pályán szenvedtünk vereséget a Randers ellen. Bár nekem jól ment a játék, de ez mit sem ért úgy, hogy hat góllal is vezettünk, és a végére sikerült tizennyolc technikai hiba mellett egy góllal kikapnunk.

handball.hu: Remélem, szép, Dánia elleni magyar győzelmet ünneplő születésnapod lesz. Hol és hogyan követed az Eb eseményeit?
Benyáts: Bízom a magyar győzelemben, még szebbé tenné a szülinapomat! Bár körülöttem csak ellendrukkerek lesznek, hiszen a meccs idején karácsonyi vacsorán leszek a csapatommal, de biztos a tévé előtt fogunk ülni, és ki-ki szurkol majd a sajátjainak. Persze legszívesebben magyarul nézem a közvetítéseket, így ha időm engedi, sietek a páromhoz, mert nála vannak magyar sportcsatornák.

handball.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi