Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Kezdhetünk drukkolni

2008. december 2. 13:26

Már hagyomány a dh-online.hu sportrovatánál, hogy nagy nemzetközi tornák, viadalok előtt megszólaltatják a világ egykori legjobbját, Sáriné Kocsis Erzsébetet. Így tettek a macedóniai Európa-bajnokság előtt is.

Kezdhetünk drukkolni
- Ma megkezdődik a női kézilabdázók Európa-bajnoksága Macedóniában, holnap pedig a csoportmérkőzések közül a Magyarország-Románia találkozón izgulhatunk.
- Ilyenkor már napokkal a rajt előtt az egész család frászban van. Alig várjuk, hogy megkezdődjenek a mérkőzések. Szemeim előtt leperegnek a régi események, amikor a címeres mezben én is ott álltam a pálya közepén, várva a bírói sípjelet. De amióta nem játszom, próbálom azt az érzést átplántálni a játékosokba, hogy ezek a pillanatok fantasztikusak, életre szóló élményt nyújtanak, egyszerűen válogatott mezben ezért érdemes sportolni. Persze ez nem jelenti azt, hogy a mostani Európa-bajnokság ne lenne tele kérdőjelekkel.

- Nyilván a magyar válogatott sikeres szereplésére céloz. No de nézzük akkor mindjárt a csoportmérkőzéseket!
- Azt gondolom, hogy a legtöbb válogatottban kifacsart játékosok lépnek majd a parkettára. Egy fáradságos olimpia után komoly bajnoki küzdelmeket követően jönnek az Eb harcai. Éppen ezért Dánia kedvező helyzetben van, hiszen már túl vannak a fiatalításon, nem szerepeltek az olimpián, és ez a torna jelenti számukra a legfontosabb versenyt. Erre koncentrálnak. A román válogatott nagy kérdőjel. De ellenünk nem nagyon megy nekik a játék. Úgy hírlik, Paula Ungureanu áll majd a kapujukban. Tőle tartani kell. Szívesebben láttam volna a magyar válogatottban védeni. A franciák is változtattak a keretükön. Nagyon jó csapat. Láttam a játékukat az olimpián az oroszok ellen. Szenzációs mérkőzés volt. De végül is úgy gondolom: a románok és a franciák verhetőek. Borzasztóan nehéz a csoportunk, ám legalább a harmadik helyről tovább kell jutnunk.

- Kérünk egy-két biztató mondatot a magyar válogatottal kapcsolatosan!
- Először is óriási előny számunkra, hogy Pálinger Katalin vállalta a játékot. Ez morálisan és az eredmény tekintetében is pozitív hatású lesz. Az is megnyugtató, hogy Görbicz Anita is komolyan gondolja a csapat sikerét. A harmadik pillér pedig Vérten Orsolya nagyszerű formája a szélen. Kérdés, hogy a fiatalok hogyan tudják majd lövő poszton pótolni Ferling Bernadettet és Tóth Tímeát. Talán Tomori az, aki ezt megoldhatja, amennyiben elviseli ezt a terhet.

- Imre Vilmos szövetségi kapitány és segítői, Konkoly Csaba, Mátéfi Eszter amit tehetett, megtette...
- Három jó szakember dolgozott a lányokkal. Sajnos a rendelkezésre álló felkészülési idő, a két hét nagyon kevés. Az viszont örömteli, hogy a Pannon Kupán szerzett első hely önbizalmat adott a válogatottnak. Ebben az Európa-bajnokságban benne van egy bravúros magyar szereplés lehetősége is a fiatal kapitánnyal, a fiatal csapattal. Ehhez a fejben összeszedettség, jó fizikai állóképesség, és - ami legalább annyira fontos - csapategység szükséges.

- Nem csak a csapatnak, hanem két kedvencünknek, Balogh Barbarának és Vincze Melindának is szorítunk...
- Melinda már az olimpián is ott lehetett volna. Őt sem, Barbarát sem féltem. Mindketten erős egyéniségek. Élni fognak a lehetőséggel, mert ez számukra kihagyhatatlan. Tehát azt javaslom mindenkinek, kezdjük el a drukkolást a három csoportmérkőzésen, és ha továbbjutunk, csak akkor tervezzünk. Legyen mindig a következő küzdelem a legfontosabb. Vagyis most a szerdai, a románok elleni.



Az Európa-bajnokságon az alábbi kerettel szerepel Imre Vilmos együttese. Kapusok: Herr Orsolya (Győr), Pálinger Katalin (Győr), Pastrovics Melinda (Debrecen). Jobbszélsők: Bódi Bernadett (Randers), Kovacsicz Mónika (Viborg). Átlövők: Bulath Anita (Podravka), Hornyák Ágnes (Győr), Sopronyi Anett (Nyíradony), Szűcs Gabriella (Oltchim Valcea), Tomori Zsuzsanna (Győr). Irányítók: Görbicz Anita (Győr), Szucsánszki Zita (Ferencváros). Beállók: Balogh Barbara (Dunaferr NK), Szamoránsky Piroska (Ferencváros). Balszélsők: Vérten Orsolya (Győr), Vincze Melinda (Dunaferr NK).

Rajtuk kívül még tizenkét játékost - Triffa Ágnes (Krim Ljubljana), Juhász Gabriella (Rulmentul Brasov), Deáki Dóra (Győr), Mörtel Renáta (Krim Ljubljana), Kovacsics Andrienn (Győr), Siti Eszter (Fehérép), Temes Bernadett (Dunaferr NK), Herr Anita Győr), Csáki Viktória (Debrecen), Borbás Rita (Oltchim Valcea), Mayer Szabina (Győr), Szabó Valéria (Debrecen) - nevezett be a szövetség az Eb-re, s a csoportmérkőzések után közülük kettő, míg a középdöntő után pedig egy játékos cseréjére lesz lehetősége a kapitánynak.

A magyar válogatott időrendje: december 3. szerda Magyarország - Románia 18.15 óra, december 5. péntek, Dánia - Magyarország 20.15 óra, december 7. vasárnap, Franciaország - Magyarország 18.15 óra.

Az I-es középdöntő három találkozóját december 9-11 között bonyolítják le, az elődöntők 13-án, a finálé és a bronzmeccs pedig 14-én lesz.


Forrás: dh-online.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi