DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYph1CsF' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Már két ifigyőzelem Grazban | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Már két ifigyőzelem Grazban

2008. november 29. 14:13 © handball.hu

Az Ausztriában zajló ifjúsági Interwetten-kupa első két fordulójában a magyar válogatott fölényes győzelmet aratott a svájciak és a szlovének ellen is. A mérkőzésekről Tóth Ferenc technikai vezető számolt be.

Hornyák Dóra
Hornyák Dóra
Interwetten-kupa, Graz, 1. forduló

Magyarország 17 - Svájc 17 41-29 (25-17)
Graz, 200 nező
Vezette: Hurich, Zichtl (AUT)
Magyarország: Laczkó - Takács 3, Hornyák 6(2), Kopecz 3, Mikó, Kaszás 3, Tóth O. 6. Cserék: Megyesi (kapus), Orosz 1, Zsigmond F. 2, Tóth E. 3, Planéta 3, Krizsán 2, Zsigmond V. 3, Budai 1, Klivinyi 5. Edzők: Papp György, Kun Attila
Svájc legjobb góllövője: Rautic 8
Hétméteresek: 2/2; 4/4
Hétméteresek: 8 perc; 10 perc

Lányaink keddtől Tatán készülhettek a tornára. Sajnos egy váratlan esemény zavarta meg a felkészülést: a csapat elsőszámú kapuvédője, Hajgató Anna szerdán este rosszul lett, orvost kellett hozzá hívni. Csütörtökön sikeres vakbélműtéten esett túl, szülei tájékoztatása szerint már jobban van. A lányok megfogadták, hogy érte is küzdenek majd Grazban. Annának ezúton is jobbulást kívánunk, és mielőbb visszavárjuk közénk!

A magyar csapat elég álmosan kezdte a mérkőzést, védekezésünkben nyomait sem lehetett látni a románok ellen mutatott agresszivitásnak, mozgásoknak és ütközéseknek. Talán a korai indulás, talán a svájciaktól kapott Toblerone-csoki tette jószívűvé a lányokat, nem tudni, de tény, hogy védekezésünk jelentősen elmaradt az elvárásoktól.

A csapatban most mutatkozott be először a junior válogatottal világbajnokságon is szerepelt Hornyák Dóra, aki igazolta klasszisát. Rajta kívül Klivinyi és Tóth Orsolya dicsérhetőek elsősorban. A válogatott támadómunkájával kapcsolatban különösebb kifogás nem merülhetett fel, mutatja ezt a negyvenegy lőtt gól is, de a holnapi szlovénok és az ellenük fantasztikus hajrával nyerő házigazdák ellen már sokkal jobb védekezésre lesz szükség.

A másik mérkőzésen:
Ausztria 17 - Szlovénia 17 31-26 (11-13)



Interwetten-kupa, Graz, 2. forduló

Magyarország 17 - Szlovénia 17 35-23 (19-8)
Graz, 100 néző
Vezette: Makimovic, Wenninger (AUT)
Magyarország: Laczkó - Takács 1, Hornyák 9(2), Kopecz, Mikó, Kaszás 5, Orosz 1. Cserék: Megyesi (kapus), Tóth O. 3, Tóth E., Planéta 4, Nagy, Krizsán, Zsigmond V. 3, Budai 2, Klivinyi 7(3). Edzők: Papp György, Kun Attila
Szlovénia legjobb góllövője: Babic 7
Hétméteresek: 6/5; 2/2
Kiállítások: 8 perc; 10 perc

Ismét egy olyan csapattal kerültünk össze, akikkel még nem játszottunk, így a taktika meghatározásánál csak a tegnap látottakat vehette figyelembe az edzőpáros. A fő hangsúlyt a védekezésre helyezték, a tegnapi, Svájc elleni mérkőzés rossz tapasztalatai miatt is.

Az első félidőben nem is volt baj sem a védekezéssel, sem a támadással, hamar és könnyen elhúztak Hornyákék, akik a második félidőben már nem tudták az első játékrészben látott játékot megismételni.

Különösen a félidő első tíz percében hibáztak sokat lányaink támadásban is, de a játékrész végére helyreállt a rend. Egyes játékosok teljesítménye hagyott még kérdőjeleket maga után, ezekre a kérdésekre remélhetőleg holnap, a torna döntőjének számító házigazdák elleni mérkőzésen választ találunk.

A másik mérkőzésen Ausztria kis szerencsével egygólos győzelmet aratott a nagyon lelkesen küzdő svájci csapat ellen (25-24).

A másik mérkőzésen:
Ausztria 17 - Svájc 17 25-24 (13-10)

Tóth Ferenc, az ifjúsági válogatott technikai vezetője

További program:

vasárnap
10.00 Szlovénia - Svájc
11.50 Ausztria - Magyarország

handball.hu

Újabb magyar ifigyőzelem
Könnyedén győztek az ifisták

További hírek