Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Ez eddig kevés volt

2008. november 29. 7:18

Az őszi szezont a hatodik helyen zárta a Fehérép Alcoa FKC NB I-es csapata, s ezzel elmaradt a várakozástól. A lányok már elkezdték a tavaszi felkészülést, és bizakodnak a pozitívabb folytatásban.

Ez eddig kevés volt
A nyári felkészülés, valamint az akkor vívott edzőmérkőzések alapján úgy tűnt, sok örömük lesz a szurkolóknak a Fehérép Alcoa FKC nőikézilabda-csapatában. Sajnos nem így történt, mert az érthetetlenül hullámzó teljesítmény miatt a csapat a hatodik helyen zárta az őszt: hat győzelem és hat vereség, tizenkét pont a mérlege. Ez viszont nehéz tavaszt ígér, hiszen a heteik helyezett Békéscsabának is ugyanannyi pontja van, míg a nyolcadik helyen álló Nyíradony mindössze egy ponttal kevesebbel a tarsolyában lohol a két együttes nyomában. A folytatásban, az alapszakasz második körében mindkét riválisánál, azaz idegenben játszik majd az FKC.

Ami az ősszel a legfájóbb volt: a Békéscsabától itthon, a Váctól és a Kiskunhalastól idegenben elszenvedett vereség. Mindössze egy bravúrt mutattak fel a lányok: a megyei rivális Dunaferr NK elleni idegenbeli győzelmet...

"Nagyon sok hiányérzet maradt mindenkiben, szurkolóban, támogatóban és vezetőben egyaránt. A sorsolás ismeretében tudtuk, hogy nehéz sorozat előtt állunk, mert ősszel valamennyi rangadóra idegenben került sor. Ám kiderült, hogy mi saját magunk ellensége vagyunk, s három mérkőzésen is sikerült saját magunkat megverni. Érthetetlen és elfogadhatatlan az ezeken az összecsapásokon nyújtott teljesítmény, s természetesen ezeknek voltak anyagi konzekvenciái is. A folytatásban kiegyensúlyozottabb játékot várunk el a fiatal csapattól, s nagyon bízunk a rendkívül kemény felkészülési munka eredményességében" - mondta Balássi Imre, a Köfém SC elnöke.

Az FKC vezetőedzője, Sótonyi László csak egy hét pihenőt adott a csapat, a lányok hétfőn elkezdték a felkészülést a folytatásra. Viszont ismét csonka a keret, mindössze kilenc egészséges játékos áll a szakvezető rendelkezésére.

"A bajnoki szünetben a felkészülési munka célja, hogy csapatként, fejben és lélekben is megerősödjünk, mert ha sikerül, akkor az alapszakasz folytatásában képesek leszünk mindenkit legyőzni. A lányoknak a kritikus helyzetekben elsősorban a hozzáállás- és koncentrálásbeli dolgokban kell változtatniuk, hogy sikeresek legyenek. Meg kell majd mutatniuk, hogy ez már nem az a Fehérvár, amelyik kikapott a Csabától, a Váctól és a Halastól. Azt is tudomásul kell venni, hogy a lehetőségeinket a vereségekkel eljátszottuk, s így nem a saját kezünkben van a sorsunk, az, hogy hol végzünk majd a bajnokságban. Viszont van még tíz mérkőzésünk az alapszakaszban, és ott még bármi történhet" - mondta az FKC trénere, Sótonyi László.

"Természetesen elégedetlen, sőt, csalódott vagyok, mert a felkészülés, a bajnokság kezdetének alapján többet vártam a csapattól. Ám a Békéscsabától elszenvedett vereség után megtorpantunk. Az egész őszünkre az volt a jellemző, hogy a rutintalanságot, a mérkőzések közbeni gyermekbetegségeket csak részben tudtuk levetkőzni. Akárhogy is nézzük, az előző szezonban, a kritikus helyzetekben egy Balogh Beára, Tápaira lehetett számítani, most viszont ez csak részben sikerült, az egyéni fegyelmezetlenségek miatt nem tudtunk igazi csapatként teljesíteni.

Az volt az érzésem, hogy az iőkéréseimnek nem volt foganatja, de remélem, hogy a második félév erre is választ ad. Amennyiben a valós tudásunk ötven-hatvan százalékát nyújtjuk, akkor egy nagyon jó tavaszunk lehet. Ősszel nyolcvan százalékkal kezdtünk, majd lezuhantunk a minimum közelébe. Nagyon hullámzóan játszottak a lányok, s ezt szerettük volna elkerülni, illetve ez a célunk a folytatásban. No meg, hogy csapatként végre egységesen küzdjenek és harcoljanak a lányok, mert ebben is nagy volt a hiányérzetünk."

Forrás: fmh.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi