DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYfuu7I8' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST 18-an készülnek a Pannon-kupára | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

18-an készülnek a Pannon-kupára

2008. november 17. 11:02 © handball.hu

A péntektől vasárnapig tartó szombathelyi Pannon-kupa apropóján sajtótájékoztatót tartott a Magyar Kézilabda Szövetség. Az eseményen fény derült a tornán résztvevő magyar válogatott keretére is.

18-an készülnek a Pannon-kupára
Dr. Kiss István, az MKSZ elnöke köszönetét fejezte ki a Pannonnak, hogy segítségével minden évben kétszer is rangos tornát tud szervezni a szövetség.

„A Pannon-kupa 2005 óta folyamatosan felkészülést jelent valamilyen világversenyre, ezúttal a decemberi Európa-bajnokságra. Az olimpia után először láthatjuk itthon ezt a megfiatalított csapatot, ez a sportértéken túl komoly dolog. Természetesen szeretnénk a hagyományokat folytatni, hiszen egy kivételtől eltekintve mindig sikerült itthon tartanunk a kupát, elsődleges célunk persze az, hogy a lányok minél jobban fel tudjanak készülni a decemberi kontinensversenyre."

Sinka László főtitkár felhívta a figyelmet arra, hogy legjobbjaink sorozatosan résztvevői a világversenyeknek, amely tényt sajnos sokan hajlamosak elfelejteni.

„Ez a hihetetlen szigorú kvalifikációs rendszert és a gyors ütemben fejlődő nemzetközi mezőnyt tekintve nagyszerű teljesítmény. Eddig hat nemzetközi tornát rendeztünk a főtámogatónk segítségével. A hetedik esemény pedig az a nagyszerű mérkőzés volt, amikor a magyar nőikézilabda-válogatott Európa legjobbjai ellen lépett pályára a debreceni Főnix csarnokban. A legutóbbi időszakban tizenkét nemzet válogatottját fogadtuk hazánkban, köztük világ- és olimpia bajnoki alakulatokkal. Pénteken kezdődik a hetedik torna, amelyre meghívtuk az Európa-bajnokság rendezőjét, Macedóniát is. Elég ritka, hogy a kontinensverseny előtt egy héttel sikerült hozzánk csábítani a házigazdákat. Mellettük Zdravko Zovko horvát válogatottját, és az újjáépülő osztrák gárdát is láthatjuk a kupán.”

Imre Vilmos szövetségi kapitány két témát boncolgatott: hol tartunk a felkészülésben, és milyen átalakulások mentek végbe a csapaton.

"Hetek, hónapok teltek el az olimpiai bronzmérkőzés után, amikor végre el tudtam fogadni, sőt, sikerként tudtam felfogni a negyedik helyet. Azóta több játékossal is konzultáltam, Pálinger Katival és Ferling Bernadettel is. Számomra a kor nem lehet kérdés a válogatottságnál, amíg valaki nemzetközi szinten tud teljesíteni. Örömömre szolgál, hogy sikerült Katit rábeszélnem a szereplésre. Detti esetében közbeszólt a gyermekáldás, emellett valószínű, hogy a szülést követően már nem tér vissza a nemzeti együttesbe. Tóth Tímea esetében remélem, hogy egészségileg utoléri magát. Timi a saját olimpiai teljesítményét kudarcként élte meg, elmondása szerint úgy érezte, a csapat vitte a hátán. Bízom benne, hogy januártól újra rendelkezésünkre fog állni. Zácsik Szandra a huszonnyolcas keretben lehetőséget kapott volna, de mivel lassan halad a honosítása, ez egyelőre nem lehetséges.

Októberben a csapat részt vett a Világkupán, mely a tesztelés célját szolgálta. Sajnos ott nem sikerült mérkőzést nyernünk, ám fontos tapasztalatokat szereztünk segítőimmel, Mátéfi Eszterrel, Konkoly Csabával, és a B-válogatott vezetőjével, Varga Józseffel. A pozsonyi torna után igen jó híreket kaptam Bulath Anitáról, Sopronyi Anettről és Csáki Viktóriáról, ők remek teljesítményüknek köszönhetően bekerültek a Pannon-kupára készülő keretbe.

Kilenc edzésünk lesz a héten és három mérkőzésünk, ez fizikálisan igazán megterhelő. Fontos lesz a játékosok frissítése ezután a borzasztóan kemény bajnoki szakasz után."

A szövetségi kapitány óva intett mindenkit attól, hogy bármely Eb-résztvevő válogatottat lenézze, hiszen egyikük ellen sem számíthatunk könnyű meccsre.

Kiss István Zácsik Szandra honosítása kapcsán még elmondta, hogy a szövetség már többször is sürgette a papírmunkát, csak éppen a játékos családjánál, valamint a klubjánál, a Ferencvárosnál senki nem tett ezért semmit. Az MKSZ csak akkor tudja meggyorsítani az ügyet, ha első lépésként az ehhez szükséges papírok beadásra kerülnek. Ehhez a szövetség a jogi segítséget tudja csak megadni, amit már meg is tett.

A kupára készülő válogatottat Szucsánszki Zita képviselte az eseményen, aki optimistán nyilatkozott:

„Vannak rutinos játékosaink, mellettük pedig számos fiatal is. Véleményem szerint az Európa-bajnokságon, de már a Pannon-kupán is jól fogunk együtt funkcionálni. Nem csak mi, hanem számos csapat fiatalította a keretét, ezt már a Világkupán is láttuk. Én az Európa-bajnokságon a legjobb négy közé várom magunkat, de képesnek tartom a csapatot akár a végső győzelemre is.”

A magyar válogatott Pannon-kupán résztvevő kerete:

Kapusok:
Pálinger Katalin (Győri Audi ETO KC)
Herr Orsolya (Győri Audi ETO KC)
Pastrovics Melinda (DVSC-Aquaticum)
Mezőnyjátékosok:
Vérten Orsolya (Győri Audi ETO KC)
Vincze Melinda (Dunaferr NK)
Szűcs Gabriella(CS Oltchim Rm. Vâlcea)
Bulath Anita (RK Podravka Vegeta)
Görbicz Anita (Győri Audi ETO KC)
Szucsánszki Zita (Budapest Bank-FTC)
Tomori Zsuzsanna (Győri Audi ETO KC)
Hornyák Ágnes (Győri Audi ETO KC)
Sopronyi Anett (Tajtavill-Nyíradony)
Kovacsicz Mónika (Viborg HK)
Bódi Bernadett (Randers HK)
Csáki Viktória (DVSC-Aquaticum)
Szamoránsky Piroska (Budapest Bank-FTC)
Szabó Valéria (DVSC-Aquaticum)
Balogh Barbara (Dunaferr NK)

Szövetségi kapitány: Imre Vilmos
Edző: Konkoly Csaba és Mátéfi Eszter
Orvos: Dr. Balogh Péter
Gyúró: Bába Mihály
Technikai vezető: Langauf István

handball.hu

A Pannon-kupa programja

További hírek