Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Kétszáz Loki-drukker a fővárosban

2008. november 15. 8:14

A 2008-as év utolsó bajnoki mérkőzését játssza a hét végén az eddig veretlen DVSC alakulata. Ráadásul nem akármilyen ellenfél ellen lép pályára a Loki, hiszen a Ferencváros vendégeként bizonyíthat 18 órától a Népligetben.

Kétszáz Loki-drukker a fővárosban
Jó a hangulat a Debrecen háza táján, amiben nagy szerepet játszik, hogy a két korábbi sérült, Lucia Uhraková és Bognár Barbara is vállalja a játékot szombaton.

"Gondolom, nem kell hangsúlyoznom, Lulu jelenléte mennyire meghatározó a csapat számára, az ő játéka biztonságot jelent a társaknak" – osztotta meg az örömteli hírt Bakó Botond, a Loki szakvezetője, aki kitért arra is, hogy az eddigi remek teljesítményt követően, hiába játszik idegenben a Debrecen, mégis a hajdúságiak a meccs esélyesei.

"Nem szabad, hogy ez lelki terhet jelentsen a számunkra. Veretlenül zártuk az őszi idényt, ez magával hozta azt is, hogy megnőttek az elvárások a gárdával szemben, s hazai pályán ellenünk mindenki bizonyítani akar. Nem hiszem, hogy a Fradi ellen bennünket nyomna a teher, mivel a zöldek játszanak hazai környezetben.

Ennek ellenére, mint minden meccs előtt, most is csakis a győzelemmel foglalkozunk, egy hete kizárólag ezt tudatosítjuk a lányokban; nem játszani, hanem győzni utazunk a Fradihoz! Természetesen hozzánk is eljutottak a hírek, miszerint több száz Loki-drukker szurkol majd nekünk a helyszínen, ami elismerés a csapat számára, s egyben plusz motivációt is jelent a lányoknak."

Nehéz meccs lesz

A debreceniek kiváló trénere beszélt a riválisról is: "Az egymás elleni mérkőzésünk óta rutinosabbak lettek a Fradi fiatal játékosai, gyorsult a játékuk és magabiztosabbak lettek, de az alapjátékuk nem változott.

A zöldeknél arra mindig számítani lehet, hogy Szucsánszki és Zácsik sok gólt lő, de ha egyikőjüket öt találat alatt tudjuk tartani, az már jó eredmény. Biztos vagyok benne, hogy nehéz meccs lesz, de ha fegyelmezetten játszunk, kellően megszervezzük a védekezésünket, és eredményesen támadunk, akkor elérhetjük a célunkat" – mondta határozottan Bakó Botond.

Lulu is pályára lép

A Loki csapatkapitánya, Lucia Uhraková ismét bizonyította, miért tartják példaértékűnek mentalitását: Lulu vállalja a játékot a szombati, Ferencváros elleni rangadón. Köztudomású, Uhraková részleges bokaszalag-szakadást szenvedett november elsején, s a diagnózis után a szakemberek azt jósolták, majd csak decemberben játszhat újra a kiváló játékos. Ám Lulu visszatérésére nem kell olyan sokat várnunk.

"Csütörtökön már beszálltam a lányok közé a közös gyakorlásba, nem mondom, hogy százszázalékos állapotban vagyok, de vállalom a játékot a Fradi ellen" – nyilatkozta Uhraková. "Nagyon akarok játszani, s elsősorban nem azért, mert korábbi csapatom ellen bizonyíthatok, hanem azért, mert segíteni akarok a Lokinak, és már nagyon hiányzik a játék. "

Meglesz a támogatás

Senki se lepődjön meg, ha szombaton délután piros-fehér zászlókat lobogtató kezek nyúlnak ki autók és buszok ablakain az M3-as autópályán Budapest felé haladva, hiszen gépkocsi karavánok veszik majd az irányt a főváros felé. A modernkori népvándorlás oka a Ferencváros–DVSC-Aquaticum nőikézilabda-mérkőzés. Most már szinte biztos, hogy mintegy 200 debreceni drukker buzdítja majd a kedvenceit a Népligetben, így garantálható, meglesz az a háttér, ami ahhoz szükségeltetik, hogy a Loki továbbra is veretlen maradjon a pontvadászatban.

"Bizton állíthatom, csakis nemzetközi mérkőzéseken volt ekkora táborunk idegenben, az pedig egyértelmű, hogy a Népligetben még soha sem volt ilyen nagy Loki-tábor kézilabda mérkőzésen" – nyilatkozta Pethe Tamás, a Loki Szurkolók Egyesületének egyik alelnöke.

"Miért kísérik el ilyen sokan a csapatot a Fradihoz? Nagyon jól szerepelnek a lányok, esélyesként lépnek pályára a szombati meccsen is, ezért vágtunk bele az utazás szervezésébe, bár megmondom őszintén, ekkora érdeklődésre nem számítottunk. Egyeztettünk a fradisták vezetőivel, mindkét szurkolótábor azon lesz, hogy ne legyen balhé. Ez a meccs nem arról szól majd, hogy egymást szidja debreceni és ferencvárosi, hanem mindenki az övéit buzdítja. "

A találkozót a HunNet Média és a Hajdú Online ÉLŐben közvetíti!

Forrás: Hajdú Online

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi