DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYxyHh1s' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Bemutatkozik az Oldenburg | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Bemutatkozik az Oldenburg

2008. november 2. 2:05 © handball.hu

Vasárnap Dunaújvárosba érkezik a Challenge-kupa tavalyi győztese. A Dunaferr vendége a német Oldenburg lesz, és az összecsapást délután két órakor a HunNet Média közvetíti.

Bemutatkozik az Oldenburg
A német csapatnak nincsenek nagy eredményei, ám annál nagyobb múltja van. A klubot 1894-ben alapították, és 1922-ben már a kézilabda-csapat is megalakult. Először az IHF-kupában indult az 1981-es Német Kupa-győzelmét követően, majd 1983-ban bajnoki ezüstérmes lett, a következő szezonban pedig az IHF-kupa döntőjébe került. Idén májusban a Mérignac Handball ellen ért el dupla győzelmet, amellyel megnyerték a Challenge-kupát.

A gárda keretében négy válogatott játékos található. A balátlövő Angie Geschke, a jobbátlövő Sabrina Neuendorf, a beálló Kathrin Scholl és az orosz jobbátlövő Natalja Parscsina. Geschke és Neuendorf csak tartalék a huszonkettes keret mellett, ám ide jelölték a beálló Wiebke Kethornt is, aki még nem öltötte magára a válogatott mezt.

Az EHF-kupa előző fordulójában a svájci SPONO Nottwil együttesét verték kettős győzelemmel.

A német bajnokságban nyolc forduló után a negyedik helyen állnak öt győzelemmel (Buxtehude, Blomberg-Lippe, Thüringer, Leverkusen és Dortmund ellen) és három vereséggel (Nürnberg, Rhein-Mein Bienen és Lipcse ellen). A Német Kupában már a legjobb tizenhat csapat között vannak.

A vasárnap 14 órakor kezdődő meccset Dunaújvárosban rendezik, s ezt a mérkőzést a HunNet Média jóvoltából élőben láthatjuk az interneten.



VfL Oldenburg

Legjobb európai eredmények
IHF-kupa, 1983/84: döntő
Challenge-kupa, 2007/08: győzelem (Mérignac /FRA/ ellen diadalmaskodott)

Legjobb hazai eredmények
Német Kupa-győztes (1981)
német bajnoki ezüstérmes (1983)
Német Kupa-ezüstérmes (2002)



A Dunaferr NK az EHF-kupa 3. fordulójában

November 2. (vasárnap)
14.00 Dunaferr NK - VfL Oldenburg
Dunaújváros, Dunaferr Sportcsarnok
Vezeti: Damir Sarajlić, Gordan Vukušić (CRO)
internetes élő közvetítés: hunnetmedia.hu

November 9. (vasárnap)
14.00 VfL Oldenburg - Dunaferr NK
Oldenburg, EWE Arena
Vezeti: Vadims Jaškins, Eduards Žabko (LAT)

handball.hu

További hírek