Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Most is rangadó

2008. október 29. 6:34

A Ferencváros együttese ellen játszik szerda este a Dunaferr NK nőikézilabda-csapata. A nem mindennapi izgalmakat ígérő csata este hat órakor kezdődik a Dunaújvárosi Sportcsarnokban.

Most is rangadó
A Pécs elleni győzelem után egy sokkal nehezebb találkozó vár a Dunaferr NK női kézilabdázóira, akik este hat órától a Ferencváros gárdáját fogadják a Dunaújvárosi Sportcsarnokban.

Más célok

Az elmúlt szezonhoz képest mindkét alakulat játékoskerete nagy változásokon esett át, s ez bizony az eredményekben is tükröződik, hiszen mind a Dunaferr, mind a Fradi elszenvedett már olyan vereségeket az idei szezonban, melyekre nem számítottak az együttesekért szurkolók. Ettől függetlenül mindkét gárda a bajnokság élmezőnyében szerepel, hiszen míg a Dunaferr a harmadik helyen áll a bajnoki táblázaton, addig a fővárosi zöld-fehérek két ponttal követve szerdai ellenfelét, az ötödik helyet foglalják el a mezőnyben.

Ugyan a csapatok céljai az idei szezonra megváltoztak, hiszen nem az aranyéremért, hanem maximum a dobogós helyezésért lehetnek nagy csatában az együttesek, a két rivális meccsei még mindig az egyik legnagyobb párharcnak számítanak a honi bajnokságban. Így lesz ez most is, ezért joggal számíthatunk arra, hogy telt ház, remek hangulat előtt játssza le idei első egymás elleni bajnokiját a két csapat.

Óriási elszántság

Egy biztos, jelenleg megjósolni sem lehet, hogy melyik gárda örülhet majd a holnapi rangadó után, azt viszont igen, hogy óriási csatára van kilátás, melyre mindkét együttes hatalmas elszántsággal készül.

A fővárosiak azért, mert legutóbbi idegenbeli meccsükön, nem kis meglepetésre kikaptak a Kiskunhalas együttesétől, s ahhoz, hogy továbbra is életben maradjanak dobogós reményeik, mindenképpen vissza kellene hozniuk a Halason elveszített bajnoki pontokat. Az újvárosiak pedig azért, mert az idei szezonban eddig több mérkőzést nyertek meg idegenben, mint hazai közönség előtt, éppen ezért mindenképpen meg akarják akadályozni, hogy a Fehérép, a Debrecen és a Győr csapatai után a Fradi is pontokkal távozzon a Dunaújvárosi Sportcsarnokból.

A győzelem kulcsát a két együttes védekezése és kapusteljesítménye jelentheti, hiszen ahogy a Dunaferrnél, úgy a Fradinál is a belső hármas számít a legerősebbnek, azaz a győzelemhez mindenképpen semlegesíteni kell a Szucsánszki, Szamoránsky, Zácsik triót, ám mellettük még Kenyeres Fannira, s a volt dunaújvárosi Berta Melindára is figyelnie kell a házigazdának.

Egy biztos, senki nem bánja meg, ha kilátogat szerda este hat órára a sportcsarnokba, ahol egy remek hangulatú, minden bizonnyal izgalmas és parázs csatának lehetnek a szemtanúi.

Kökény Bea, sokszoros válogatott, akiben fradista szív dobog, jól emlékszik a legnagyobb csatákra:

"Amikor BL-győztes, Szuperkupa-győztes lett a Dunaferr, akkor, azaz kilenc évvel ezelőtt sikerült Dunaújvárosban nyernünk. Utána bajnokok lettünk. Ez szép emlék marad. Meg azután az is, ahogy Kocsis Böbével küzdöttünk csapatunk sikeréért. Vele a mai napig megmaradt a komoly baráti kapcsolat. És hogy mi lesz a mai rangadón? Úgy gondolom, döntő lesz, hogy melyik csapatban bírják majd jobban idegekkel, erővel, koncentrációval a fiatal játékosok. A Dunaferrnek ötvenegy, a Fradinak negyvenkilenc százalék esélyt adok. Az egy-egy százalék a hazai pályának köszönhető. De az volt az igazi, amikor a két csapat a bajnoki címért versengett."

Szucsánszki Zitát, ahogy Temes Bernadettet is, videózás előtt sikerült elérni. Ma már enélkül nincs felkészülés. Emlékezetes, hogy a Fradi játékosa évek óta a legtöbb borsot töri a Dunaferr orra alá.

"Tudom, hogy szoros őrizetet kapok, de akkor majd dob gólt Zácsik vagy Szamoránsky Piroska. Szerintem az akaraton, a csapategységen múlik majd a győzelem. S bár a két csapat nagyjából ismeri egymást, lehet azért meglepetést okozni a másiknak. Fejben dől el ma minden."

Temes Bernadett a Fradit illetően kissé babonás, mert eddig csak jó emlékei vannak az FTC ellen: "Debreceni játékosként is nyertem ellenük. Most pedig szinte kötelező, hogy egy rangadón győzzünk itthon. Eddig ez nem sikerült. Sok lesz a rohanás, és nagyon keményen kell védekeznünk. Nekem is."

Tilinger Tamara is a védekezést tartja a legfontosabb játékelemnek: "Ez nem ment Pécsen az első játékrészben. Nekem várhatóan Kenyeres Fanni lesz az ellenfelem, s biztosan lesznek kemény ütközéseink. Kötelező feladat Szucsánszkit és Zácsikot kikapcsolni a játékból ahhoz, hogy nyerhessünk."

Az összecsapást a HunNet Média (www.hunnetmedia.hu) ÉLŐben közvetíti.

Forrás: Dunaújváros Online Hírek és Dunaújvárosi Hírlap

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi