DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYZU5z3H' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Európai porondra lépnének | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Európai porondra lépnének

2008. szeptember 5. 5:23

A vásárhelyi lányok az elmúlt szezont az élvonal hatodik helyén zárták. A klubvezetés a 2008/2009-es bajnokságban előrelépést vár az ASA-Consolis-HNKC-tól, ez legrosszabb esetben ötödik helyet és európai kupaszereplést jelentene.

Fotó: Zsoldos Balázs hnkc.hu
Fotó: Zsoldos Balázs
hnkc.hu
Az elmúlt bajnokságot a hatodik helyen záró vásárhelyi női kézilabdások július 21-én kezdték meg a felkészülést a régi-új edző, Farkas József irányításával az új szezonra. Játszottak edzőmeccset Kikindán, szerepeltek felkészülési tornán Debrecenben (4. hely) és Nagybányán (2. hely), míg az első hazai mérkőzéseket a HÚS-ban (a létesítmény ideiglenes nevének, a Hódmezővásárhely Új Sportcsarnokának a rövidítése) a Fradi ellen játszották. Utóbbival szemben a mérleg egy győzelem (38–35) és egy döntetlen (35–35). Ma 18 órától Békéscsabán már az első bajnoki következik.

"A munkát becsülettel elvégezték a keret tagjai, vagyis fizikálisan felkészültünk," – közölte Farkas József – "és labdatechnikailag is kezdjük magunkat utolérni. A technikai repertoár szélesítésével még adósak vagyunk, viszont a taktikai elemeket megfelelően begyakoroltuk, a lányok lelkesek. Az első meccsen a megerősödött Csaba ellen nyerni szeretnénk, az esetleges győzelem, jó rajt megalapozhatná a sikeres alapszakaszt. Földes Katára nem számíthatok, begyulladt a bal, vagyis a lövő válla, ezért tíz nap pihenőre kényszerül. Legfrissebb igazolásunk, a rutinos Lovász Zsuzsanna viszont napok alatt beilleszkedett, nagy erőssége lehet együttesünknek."

A Consolis beszállásával az egyesület anyagi helyzete stabilabbá vált, de a vezetőség továbbra is dolgozik újabb cégek, vállalkozások szponzori körbe vonásával. A HNKC költségvetése nagyságrendileg nem változott tavaly óta, 75-80 millió forint, de a gárdától fejlődést várnak.

"Az előrelépést fogalmaztuk meg célként," – mondta Mucsi Tamás, a klub ügyvezetője – "ez helyezésben az ötödiket jelenti, de nem csak eredményességben gondolkodunk; a fejlődésnek játékban, szemléletben, hozzáállásban, a nézők kiszolgálásában is mutatkoznia kell. Egyébként szinte megjósolhatatlan, hogy a bajnokságban – a Győr kivételével, hiszen a Dunaferr és a Fradi a jelek szerint gyengült, a Debrecen viszont nagy tettekre lehet képes – mely csapatok játszanak majd főszerepet. Úgy is fogalmazhatunk, a másodiktól a nyolcadik helyig nyitottak a pozíciók bármelyik együttes számára. Hiú ábrándokat nem kergetünk, legfontosabb célunk, hogy Vásárhelyen hosszú éveken keresztül a bajnokságban meghatározó egyesület működjön."

Jöttek, mentek

A tavalyi együttesből távozott a vezetőedző, Rapatyi Tamás (Dunaferr), a keretből Jenőfi Katalin, Borbély Zsanett (mindkettő Galati, román), Sipos Krisztina, Takács Dusmáta (mindkettő Kiskunhalas), Teodora-Adriana Bloj és Nagy Renáta (mindkettő Siófok) intett búcsút a kék-sárgáknak. A kispadra Farkas József érkezett, munkáját Dankó Ervin segíti. A játékosállomány Alzbeta Pollákovával, Gaál Adriennel (Vasas), valamint a két dunaferressel, Domokos Kingával és a volt válogatott Lovász Zsuzsannával erősödött.


NB I. 1. forduló

Sonepar-Békéscsabai ENKSE – ASA-Consolis-Hódmezővásárhelyi NKC
Városi sportcsarnok (5600, Békéscsaba Gyulai út )
Időpont: 2008. 09. 05. 18:00
Játékvezetők: Baranyi Antal, Szloska Krisztián

Forrás: delmagyar.hu, Imre Péter

Győzelem és döntetlen Vásárhelyen
Jelentős változások Vásárhelyen
Vásárhelyen is elkezdődött

További hírek