DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYvMMxG3' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST "Félig-meddig román vagyok” | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

"Félig-meddig román vagyok”

2008. szeptember 2. 10:49 © handball.hu

Szűcs Gabriella és Borbás Rita is bemutatkozott új egyesülete mezében a hétvégén,az Oltchim-rendezte "Constantin Stănculescu" Emléktorna alkalmával, ahol a lányok máris a lelkes szurkolók szívébe férkőztek.

"Félig-meddig román vagyok”
Szűcs Gabriella, a magyar válogatott játékosa Debrecenből került a román bajnok Oltchim Rîmnicu Vâlcea csapatához. Gabi abban a lakásba kapott szállást a klub jóvoltából, ahol korábban maga Gheorghe Tadici, a volt vezetőedző lakott.

"Szűcs egyik alapember lesz csapatunk szerkezetében. Kiváló teljesítményt mutat védekezésben és támadásban egyaránt" - mondta a klubelnök, Ioan Gavrilescu.

A magyar balátlövő Nagyváradon született, édesapja labdarúgó volt a nyolcvanas években a román első osztályban F.C. Bihor csapatánál. "Félig-meddig román vagyok, igaz, hogy nem beszélem a nyelvet, viszont mindent értek románul. Remélem, minél hamarabb megtanulok beszélni is" - szólt röviden Szűcs, mosollyal az arcán a Gazeta Sporturilor munkatársának. A játékos vasárnap, augusztus 31-én ünnepelte huszonnegyedik születésnapját, és nagy meglepetésben volt része. Új csapattársai közösen vett ajándékokkal örvendeztették meg, ami szinte hagyomány a vâlceai alakulatnál: egy mikrohullámú sütőt, egy karórát, egy fehéraranyból készült gyűrűt és egy csokor virágot kapott az átlövő.

"Nagyon barátságosan fogadtak minket csapattársaink. Szeretjük új környezetünket, Romániát, s reméljük, hogy csak sikerekben gazdag szereplésünk lesz a jövőben az Oltchim Vâlcea színeiben" – számolt be a beálló, Borbás Rita.



Lungu nehéz napjai

„Carmen Amariei Lungu igazolása a Rulmentul Urban Brassóhoz váratlan nehézségekbe ütközik” - írja a ProSport napilap.

A korábbi bombahír, miszerint Carmen Amariei Lungu az "U" Jolidon Cluj csapatától a brassói alakulathoz igazol, úgy tűnik, már nem is annyira biztos. A román válogatott átlövőjét a pekingi olimpiáról hazatérve az a kellemetlen hír fogadta, hogy egyáltalán nem tudja, melyik csapatnál fog szerepelni a tizenhárom nap múlva kezdődő hazai bajnokságban.

"Amikor hazaérkeztem Kínából, nagy meglepetésemre arról értesültem, hogy átigazolásom az új csapatomhoz még nem végérvényes" – mesélte Lungu.

A kolozsvári csapat illetékes vezetői az újság keresésére megerősítették a hírt: "megegyeztünk a brassóiakkal egy bizonyos összegben, amit több mint két hete kellett volna átutalniuk a részünkre. Ez eddig nem történt meg, sőt, a telefonhívásunkra sem hajlandók válaszolni. Nem értjük az álláspontjukat. Kifejezetten ők szorgalmazták, hogy megszerezzék a játékost, ezért sem tudom elképzelni, hogy hirtelen meggondolták volna magukat" - nyilatkozta Mircea Cucuian, a kolozsvári klub sportigazgatója.

Herbert Müller, a Rulmentul Urban Brassó frissen kinevezett vezetőedzője szűkszavúan így értékelte a kényes helyzetet: "Nem tudom elképzelni azt a eshetőséget, hogy Amariei Lungu ne a mi csapatunkat erősítse! Kedden várom az edzéseinkre".

handball.hu

Szűcs Gabi remekelt

További hírek