Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

„Ha kidobnak, akkor elmegyek!”

2008. augusztus 25. 8:55 © handball.hu

A norvégok elleni olimpiai döntőbeli sima vereséget követően az orosz válogatott több kiválósága, és maga a szövetségi kapitány, Jevgenyij Trefilov is öszegezte tapasztalait. Dán Róbert jóvoltából most ebből olvashattok összeállítást .

Fotó: beijing2008.cn
Fotó: beijing2008.cn
„Nem féltünk a norvégoktól. Két teljesen különböző csapat vagyunk, és az nyer, amelyiknek erősebb a tartása. Nyerhettünk is volna, de nem nyertünk. Idegileg nem bírtuk” - nyilatkozta közvetlenül a meccs után Emilija Turej, az orosz válogatott szélsője.

Ennél kicsit követhetőbb volt, amit az irányító, Irina Poltorackaja mondott: „Elfogyott az erőnk, a norvégok mindenben jobbak voltak. Az elején, gondolom, valamikor le kellett volna lassítanunk a játékot, de nem volt rá merszünk, vagy nem tudom… Gyakoroltuk a leindítások elleni figurákat, ám a pályán sajnos mégsem mentek…”

A csapat kapitánya, Inna Szuszlina szerint: „Az első tíz perc után egyenlő erők küzdelme volt a mérkőzés, de az a tíz perc mindent eldöntött. Őszintén szólva, a norvégok ma sokkal jobbak voltak, mi pedig megijedtünk”. Ugyanakkor azt is hozzátette: „Nagy butaság lenne úgy tenni, mintha már maga a döntőbe jutás ne lett volna siker”.

Jevgenyij Trefilov a döntő utáni sajtótájékoztatón gratulált az ellenfél edzőjének, Marit Breiviknek: „Úgy gondolom, hogy Norvégia most a világ legjobb csapata. Ma bemutatták nekünk a XXI. századi kézilabdát, amíg a mi csapatunk csak a XX. századit játszotta. Sajnálom, hogy mi semmiben sem tudtunk egyenrangú ellenfelek lenni. A norvégok ma tanították ezt a játékot, ezt köszönöm nekik, és ígérem, hogy megpróbálunk jó tanítványok lenni. Azt is szeretném elmondani, hogy a döntőbeli vereség teljes mértékben az én hibám. Az ellenfél mindenben jobb volt. Meglátszott az a három hét is, amikor kórházban voltam; utána nagyon gyorsan kellett döntenem a keretről, de mindenben nagy volt a rohanás. A kórház után az a két hét bármi volt, csak nem felkészülés.”

Fotó: beijing2008.cn
Trefilov azt is elmondta, hogy 7-1-nél már sejtette, hogy vereséget szenved a csapata, de ezen nem sikerült változtatni. Talán ezért volt – amit az orosz média némileg furcsállt –, hogy a második félidő végén Trefilov az időkérést Posztnova első félidei hibáinak elemzésével töltötte, márpedig ennek akkor, kilenc perccel a mérkőzés vége előtt maximum sporttörténeti érdekessége volt. A Szport-Ekszpressz újságírója fel is tette neki a kérdést, hogy személyesen segít-e neki, ha „emelt hangon beszél a csapatával”.

„Nekem nem” - felelte Trefilov, „de néha meg kell ragadni a másikat, és megrázni… Én sem beszélek mindig így” - tette hozzá – „az öltözőben ma például teljes demokrácia volt: egy nagyon nyugodt beszélgetés, teljesen normális hangon. Megőriztük emberi formánkat”.

A „Csak Sport” hírügynökségnek az orosz vezetőedző hosszabban is beszélt. „Az ezüstérem a maximum, amit jelenlegi állapotunkban elérhettünk. Már a korábbi meccseken is látható volt, hogy nem megy olyan jól a játék, mint a világbajnokságon. Sajnos néhány játékosunk egyszerűen kidőlt az olimpia végére, és két-három olyan is van, akiknek már nagyon nehéz a pályán mozogni. Nézzünk szembe a tényekkel: a két kapusunk kiváló teljesítményének köszönhetjük, hogy egyáltalán döntőbe jutottunk… Elvben a legjobb csapattal indultunk, de Karejeva korai kiválását igencsak megéreztük.”

Összegezve a válogatott mellett végzett munkáját, ezt mondta: „Egészében véve elégedett vagyok a csapattal. Nyolc évig dolgoztunk együtt, voltak eredményeink. Ez idő alatt lettek jó játékosaink, de ők most objektív okok miatt, úgy tűnik, befejezik a pályafutásukat. Az olimpia után nem lesz már ott a válogatottban Karejeva, Romenszkaja, Poltorackaja, Szidorova, Sipilova, Andrjusina (egy vasárnapi interjúban Marennyikova is bejelentette, hogy komolyan fontolóra veszi visszavonulását). Nincsenek még olyan játékosaink, akik helyettesíthetnék őket. El kell kezdeni beépíteni a fiatalokat a válogatottba.”

A nemzetközi kézilabda-erőviszonyokat illetően az orosz edző változásokat jósolt: „Nemcsak a mi csapatunk, a norvégoké is jelentősen más lesz. A következő négy évben nem hiszem, hogy ez a két csapat játssza majd a döntőket.”

Saját jövőjét illetően Trefilov megjegyezte, hogy szeretne maradni, mert még tartozik azzal, hogy visszavágjon a norvégoknak a mai vereségért, de ”Ha kidobnak, akkor elmegyek” - mondta. Az olimpia után mindenesetre nem fog pihenni, már vasárnap elrepült Pekingből Németországba, ahol klubcsapata, a Zvezda éppen edzőtáborozik.

Oroszországi tudósítónktól

Norvégia célba ért

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi