Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

„Jókor jött a váltás”

2008. június 7. 19:42 © handball.hu

Bár a Kanári-szigetekről általában mindenkinek a nyaralás jut az eszébe, van olyan, aki kézilabdázni megy oda. A Vasas volt csapatkapitánya, a C.B. Salud-Tenerife játékosa, Blaskovits Adrienn mesélt a handball.hu-nak az elmúlt szezonról és jövőbeli terveiről.

„Jókor jött a váltás”
handball.hu: Mi volt az oka annak, hogy távoztál a Vasasból és hogyan kerültél Tenerifére?
Blaskovits Adrienn: Tavaly márciusban a Vasas elnöke közölte, hogy nem férek bele Papp György elképzeléseibe, így nem is tárgyaltunk a továbbiakról. Nagyon sajnáltam, hogy így alakult, mert öt évet töltöttem piros-kékben, és nagyon a szívemhez nőtt a klub, de utólag azt gondolom, hogy jókor jött a váltás, és nagyon jót tett nekem.

Később megegyeztem egy spanyol klubbal, akik a nyár közepén mégsem vállalták a bajnokságot, így csapat nélkül maradtam, és elég nehéz helyzetbe kerültem, mivel akkor már az igazolások nagy része lezajlott. Az utolsó pillanatban azonban Veszeli Krisztina felhívott, hogy az ő csapata szívesen látna. Az egyezkedés végére napokon belül pont került, és nem sokkal később már utaztam is a Kanári-szigetekre, Tenerifére.

handball.hu: A párod, a családod, a barátaid mit szóltak hozzá, hogy ilyen messzire mész?
Blaskovits Adrienn: Természetesen mindenben támogatottak, és azt mondták, hogy ha már így alakultak a dolgok a Vasasnál, akkor az idegenforgalmi főiskolámra tekintettel mindenképpen külföldön folytassam a pályafutásomat. Mivel a párom is kézilabdázó, így a kapcsolatunk jól átvészelte ezt az időszakot, ha pedig mélypontra kerültem, akkor nagy segítségemre voltak a kint lévő magyar lányok (Madár Gabriella, Zsákai Zsuzsanna és Veszeli Krisztina), velük sokkal könnyebb volt, hiszen mindig számíthattam rájuk.


handball.hu: Milyen volt ez a szezon, hogyan ment Neked és a csapatnak?
Blaskovits Adrienn: Azt gondolom, jól zártuk az évet, mivel a minimális célunkat teljesítettük: osztályozót érő helyen végeztünk. Sajnos a bravúr azonban nem sikerült, nem tudtuk kiharcolni a feljutást érő helyezések egyikét.

Saját teljesítményemmel elégedett lehetek, hiszen a csapaton belül házi gólkirálynő lettem, és a góllövőlista elején végeztem. Nekem is voltak jobb, illetve gyengébb mérkőzéseim, de összességében jó évet zártam.

handball.hu: Hogyan töltöd az idődet a kézilabdapályán kívül?
Blaskovits Adrienn: Sajnos nem volt túl sok szabadidőm, mivel a fehérorosz edzőnk nagyon szeretett edzést tartani: naponta két alkalommal. Ráadásul az idegenbeli mérkőzéseink igen messze voltak, mert észak-spanyolországi csapatokkal játszottunk. Ezért ezekre a találkozókra már csütörtökön vagy pénteken elindultunk. Természetesen, ha volt egy kis időnk, akkor sokat kirándultunk, így sok szép helyre eljutottam a szigeten.

handball.hu: Be tudnád mutatni pár szóval Tenerifét, illetve a közvetlen környezeted, ahol laksz, illetve játszol?
Blaskovits Adrienn: A hét szigetből álló Kanári-szigetcsoport földrajzilag ugyan Afrika mellett található, azonban politikailag Európa része, Spanyolországhoz tartozik. Lakosai önmagukat elsősorban kanáriaknak nevezik, de természetesen spanyol állampolgárok. (A terület névadója egyébként eredetileg nem a kanárimadár, hanem a latin cane /kutya/ szó, a szigeteken régen talált, nagytestű kutyákról elnevezve.) Tenerife az egyik legérdekesebb, és legsűrűbben lakott sziget. Itt van Spanyolország legmagasabb vulkáni hegycsúcsa, a több mint 3718 méter magasan fekvő Teide.

Én a fővárosban, Santa Cruz de Tenerifén laktam, amely vidéki városnak számít Madridhoz vagy Barcelonához képest. Délen a Playa de las Américas, illetve az Adeje-partszakasz a legfőbb turistaövezet, ezek valóságos szállodavárosok. Nagyon tudom ajánlani mindenkinek, mert gyönyörű hely.

handball.hu: Mennyire tervezel előre, hány évet szeretnél külföldön játszani, és hol?
Blaskovits Adrienn: Egyelőre az biztos, hogy aláírtam egy kétéves szerződést az első osztályban szereplő Vícar Goya csapatához. Bízom benne, hogy ugyanolyan jól fogom magam érezni Almériában, mint Tenerifén, és a játékommal hasonlóképpen meg lesznek elégedve, mint az elmúlt évben.

handball.hu: Hogyan jellemeznéd a bajnokságot, ahol játszol? Milyen erős mondjuk a magyarhoz viszonyítva, és ott is jellemző-e az, hogy a játékosoknak van egyéb "civil" foglalkozásuk a kézilabda mellett?
Blaskovits Adrienn: Az elmúlt évek eseményei bebizonyították, hogy mind válogatott, mind klubszinten rengeteget fejlődött a spanyol kézilabda. Ugyanúgy, mint a magyar bajnokságban, itt is van három-négy kiemelkedő csapat, a többiek pedig ugyanolyan szintet képviselnek. Természetesen a külföldi játékosok profik, a spanyolok között viszont akad olyan, aki a civil munka mellett szerepel az első osztályú csapatnál.

handball.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi