Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Döntetlen a fővárosban

2008. május 23. 20:00

Három mérkőzést játszottak le az NB I. utolsó, 22. fordulójának pénteki meccsnapján. Hazai pályán döntetlent ért el a Vasas a Derecske ellen. A Loki könnyedén gyűrte le a Goldbergert, míg a Békéscsaba a Vácnál bizonyult jobbnak.

Döntetlen a fővárosban
NB I., 22. forduló

Uniqa-Vasas - Tajtavill-Derecske KK 29-29 (18-14)
Vasas sportcsarnok, 400 néző
Vezette: Herczeg Péter, Südi Péter
Uniqa-Vasas gólszerzői: Nagy Krisztina 8, Balog Beáta 7(3), Lőw Andrea 6, Alžbeta Polláková 4, Gaál Adrienn 2, Szeberényi Blanka 1, Sterbik Andrea 1
Tajtavill-Derecske KK gólszerzői: Kudor Kitti 6(1), Rácz Emese 5, Pádár Margit 4, Szamosi Lívia 3, Kereki Edina 3, Szabados Ibolya 2, Szűcs Nikolett 2, Gulyás Nikolett 1, Flaska Mónika 1, Sütő Mariann 1(1), Szamosi Anita 1
Kiállítások: 2, ill. 12 perc
Hétméteresek: 4/3, ill. 4/2

A döntetlennel gyakorlatilag biztossá vált, hogy a Vasas jövőre is az első osztályban szerepelhet.

A találkozó és talán az egész szezon legjobb Vasas játékosa Nagy Krisztina volt, aki így nyilatkozott a meccs után:
- Megnyerhettük volna ezt a mérkőzést, ugyanazok a problémák jöttek elő a második félidőben, mint a Dunaújváros ellen. Emellett érzésem szerint a bírók sem minket segítettek, az ellenfél durva szabálytalanságai ugyanis rendre büntetlenül maradtak. Ettől függetlenül elégedett vagyok az idei szezonnal, sokat küzdöttünk azért, hogy a lehető legtöbbet kihozzuk a magunkból. A bajnoki hajrára összeérett a csapat, ez pedig az eredményeken is meglátszott.

Papp György vezetőedző, aki remek munkát végzett a lányokkal, húsz perccel a lefújás után értékelt honlapunknak:
- Büszke vagyok a csapatra, mert kihajtották magukat lányokat és sikerült megszereznünk a bennmaradás szempontjából nagyon fontos pontot. Az első félidőben mi voltunk a jobbak, a második félidőben viszont feljött a Derecske. A kiélezett végjátékban aztán akár nyerhettünk is volna, de nem szabad ezen bánkódni.
Az egész év folyamán csapatként küzdöttünk, több élcsapatot is megszorítottunk és minden meccsen volt olyan játékos, aki húzta a csapat szekerét, így sikerült elérni a célunkat. Végezetül szeretném megköszönni a szurkolóinknak, hogy egész évben támogattak minket.

Forrás: vasassc.hu



DVSC-Aquaticum – Újbuda Goldberger SE 35-25 (15-11)
Hódos sportcsarnok, 300 néző
Vezette: Medve Róbert, Tóth István
DVSC-Aquaticum gólszerzői: Szűcs Gabriella 8, Verica Nikolić 5, Rūta Latakaitė 5(1), Temes Bernadett 5, Kazai Anita 3, Nada Mićić 2, Hornyák Dóra 2, Szabó Valéria 2, Csáki Viktória 1, Kovács Adrienn 1, Dagmar Stuparičová 1
Óbudai Goldberger SE gólszerzői: Gráner Beáta 8, Huszák Nikolett 4, Várkonyi Viktória 3, Rummer Mária 2, Szűcs Viktória 2(1), Kuti Szandra 1, Elena Kordyuk 1, Lehel Erika 1, Németh Nedda 1, Tápai Andrea 1, Selenka Szilvia 1
Kiállítások: 4, ill. 8 perc
Hétméteresek: 3/1, ill. 2/1

A Loki hívei természetesen nagy különbségű győzelmet vártak a kedvenceiktől, és ez az óhaj teljesült is, még ha helyenként nem is volt sziporkázó a piros-fehérek játéka.

A debreceniek jól kezdtek, aztán visszaestek. Egyre több hiba csúszott a játékba, de így is biztos hajdúsági vezetés mellett teltek-múltak a percek. Jöttek a fiatalok! A kapuban Kiss Éva, a mezőnyben pedig Hornyák, Kazai és Kovács Adrienn mutatta meg, hogy érettek a felnőtt NB I-re, és a jövőben bizony számolni kell velük. A Loki annak rendje és módja szerint nyert, de a bajnokságot a számára cseppet sem előkelő ötödik helyen zárta.

A jövő? Nos, ez a kérdés foglalkoztatta leginkább a lelátón helyet foglaló kézilabdabarátokat. Ez a csapat most elbúcsúzott, de hogy milyen kezdi meg ősszel a menetelést az új évadban, azt egyelőre csak találgatni lehet. Egy biztos: Skaliczki László utoljára dirigálta az együttest, a munkát Bakó Botond, a Békés férfi csapatának mestere veszi át. Azt is tudjuk, hogy jönnek újak és mennek régiek, ráadásul változik a felállás a klub legfelsőbb vezetésében is, de a jövő együtteséről pontos képet csak hetek múltán kapunk.

Skaliczki László: Ebben a mérkőzésben benne volt az idei év minden erénye és hibája. Sok sikert kivánok a Lokinak a következő szezonra!
Ökrös Csaba: Megpróbáltuk tartani magunkat és ez egy ideig sikerült is.

Forrás: Hajdú Online



City-Line Békéscsabai ENKSE - Váci NKSE 31-28 (12-11)
Városi sportcsarnok, 1000 néző
Vezette: Jancsó István, Marczinka Csaba
A Békéscsaba gólszerzői: Takács Bernadett 7(3), Herr Anita 7, Tóth Katalin 5, Leposava Glušica 4, Ancsin Tímea 3, Szekeres Klára 3, Kelemen Éva 1, Cifra Anita 1
A Vác gólszerzői: Veszeli Judit 14(6), Orbán Adrienn 3, Farkas Veronika 2, Simon Orsolya 2, Szilágyi Anett 2, Ábrahám Szilvia 2, Bagócsi Barbara 1, Rózsa Veronika 1, Schmidt Erika 1
Kiállítások: 12 ill. 8 perc
Hétméteresek: 3/3 ill. 7/6

Senki sem gondolt arra, hogy laza meccset vív a két csapat női kézilabda-bajnokság záró fordulójában, annak ellenére, hogy igazán már nem tudtak változtatni helyezésükön. A Békéscsaba is már korábban bebiztosította helyét, elkerülve a kieső zónától, s a Vác is a középmezőnyből várta a finist. Ennek ellenére már elöljáróban megfogalmazhatjuk: remek csatát, nagy küzdelmet és újra csupa szív játékot láthattunk a csabai lányoktól.

Igaz, az első percekben még botladozott a két csapat, sehogy sem akart igazán beindulni a gólgyártás. S nem is annyira a jó védekezésnek volt ez köszönhető, sokkal inkább a kapusok jó teljesítményének, a támadók rossz szériáinak. Aztán varázsütésre mindez megváltozott, először a hazaiak kapcsoltak nagyobb fokozatba. Zsinórban lőttek négy gólt, feladva ezzel a leckét a Duna-partiaknak. Akik viszont nem ijedtek meg, még akkor sem, ha tudták, hogy a lila-fehérek remek sorozattal rukkoltak elő az utóbbi hetekben. Szívós munkával felzárkóztak, de utolérni nem tudták a csabaiakat.

A fordulás után ismét hamarabb kapott lábra a hazai gárda. Hol Herr Anita, hol Takács Bernadett remekelt, s mindketten gyakran hozták jó helyzetbe Tóth Katát is. Így hiába zárkózott föl ismét a Vác, ez a trió azonnal kierőszakolta a többgólos előnyt. Hozzájuk csatlakozott a tavasszal sérüléséből felépült és visszatért Glusica Leposava, aki góljai mellett remek védekezésével is hozzájárult a csapat újabb sikeréhez.

Nem beszélve arról, hogy Veress Zsuzsa kapus is jó néhány bravúrt bemutatott. Egyetlen dolog nem ment a hazaiaknak: Veszeli Juditot nem tudták kikapcsolni a játékból, aki nem kevesebb, mint 14 gólt lőtt. Éppen csapata találatainak felét. Nemcsak játéktudása, hanem termete, ereje is megadásra késztette a védelmet. Ám a csabai lányoknak ezúttal is helyén volt a szívük és gólra góllal, de ha kellett, kettővel-hárommal válaszoltak. Így aztán teljesen megérdemelten fektették két vállra a Duna-partiakat, akiknek bele kellett törődniük abba, hogy mégsem előzhetik meg a Békéscsabát.

Még ha győztek is a lila-fehér lányok, mivel a másik mérkőzés, a Vasas—Derecske találkozón 29—29-es döntetlen született, már a Hajdú-Bihar megyei együttest nem tudták utolérni. Viszont fantasztikus teljesítmény a nyolcadik helyezés, különösen ha azt vesszük: nem is oly régen még a kiesés réme fenyegette a békéscsabaiakat.

Mátéfi Eszter: Minden jó, ha jó a vége. Remek utolsó négy mérkőzést játszottunk, most pedig mindkét együttes nagyon jól küzdött. Gratulálok a csapatnak az egész évhez, de különösen az utolsó négy mérkőzéshez.

Forrás: BEOL.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi