DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MY6fFz9L' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Most ennyire futotta | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Most ennyire futotta

2008. április 30. 12:49

Nagy lehetőséget szalasztott el a Dunaferr nőikézilabda-csapata azzal, hogy nem került az EHF-kupa döntőjébe. Két gólon múlt a mennybemenetel. Ennyivel volt jobb a spanyol Itxako Navarra együttese.

Most ennyire futotta
Napokkal a spanyol visszavágó után lehet azon agyalni: vajon ha itthon nem négy góllal verjük meg a Navarra gárdáját, hanem többel...? De hát ott az ellenpélda: a Győr kettővel győzött az oroszok otthonában, és a visszavágón a Rába partján a Zvenyigorod hattal nyert.

Nem jó ez a megközelítés. Hát akkor honnan induljunk el? A csapat szakmai gazdáját, Imre Vilmost kértük fel segítségül.

- Dühöngött, elkeseredett, csalódott, kiábrándult volt? Melyik a jó kifejezés?
- Elkeseredett és nagyon csalódott voltam. De nem szabad kudarcként elkönyvelni a kiesésünket. Az életben adódnak az ember előtt lehetőségek. Ha nem mi használjuk ki őket, akkor kihasználja más. Hozzáteszem, éppen azért vagyok nagyon csalódott, mert a spanyolok ezt a lehetőséget érezték meg, végig harcoltak érte, és megragadták. Tehát akaratban is jobbak voltak. Persze szakmailag is. Annyit tudtunk most játszani, amennyit a a Navarra nekünk megengedett. Megállították kulcsjátékosainkat, Ferlinget, Pigniczkit, és szétszedték a támadójátékunkat.

- A kiesés utáni napokban biztosan átgondolta a történteket. Van-e felelősség, és kié?
- Nyilván én vagyok a csapat szaknai vezetője, tehát mindenért én felelek. Ám jelenleg úgy látom: a mostani Dunaferr még nem alkalmas arra, hogy európai döntőt játsszon. Amikor a kulcsembereinket kikapcsolták, akkor kellett volna improvizálni, rögtönözni, de senki nem volt erre képes. Sajnos ezúttal is ki kell mondani: rövid a csapatunk kispadja. A Navarra egyszerűen nem érezte meg ászainak lecserélését, annyira egységes volt, és remek cserékkel rendelkezett. A külső körülmények sem nekünk kedveztek. Itthon az első mérkőzésen sem éreztük a hazai pályát a fiatal lett bírók ténykedése révén. Ez megismétlődött Estellában is. Negyvenöt perc után magunkhoz tértünk, amikor a fiatal, tapasztalatlan fehérorosz bírók a hajrában kétszer vették el a labdát passzív játék miatt, és egy ok nélküli kiállítással is bennünket sújtottak. Belenyúltak a játékba. De volt egy fantasztikusan buzdító spanyol lelátó mögöttük, amit, ha másként nem, de lélektani háttérként éreztek! Persze nem akarom a játékosaimat ezzel felmenteni.

- Akkor is óriási lehetőséget hagytunk ki. Már tervezték: a döntőt a jégcsarnokba viszi a Dunaferr...
- Hát ez az. Senkit sem akarok megbántani. De az első csalódás akkor ért, amikor az első mérkőzésen nem volt telt ház a csarnokunkban. Lehet, hogy nem sok embert érdekelt a döntőbe jutás? És Estellában mekkora buzdítást kapott a hazai csapat! Valóban, a Dunaferr imázsának nagyon használt volna a döntő, de tudni kell: harminckét mérkőzést játszottunk, és a spanyol meccs volt csak az ötödik vereségünk. Jó úton haladunk, fejlődnünk kell, és még nagyon sok munkát kell elvégeznünk a jövőben. Idő szükséges mindehhez. Nem tagadom, hullámvölgyben vagyunk. Hiányzik Gáspár, nem jött jól Pigniczki és a spanyol mérkőzés előtt Mörtel sérülése. Kulcsembereink fáradtak, elcsigázottak, kicsavartak, s nem tudják őket helyettesíteni a helyükre lépők.

- A versenyidőszak vége már közeledik. Milyen jövőképet lát a Dunaferr női csapata előtt?
- Korai még ezzel foglalkozni. Természetesen vannak elképzeléseim, de azokkal várni kell. Először alakuljon ki a csapat játékoskerete. Nem kellenek nagy változások. Néhány kulcspozíció betöltésén kell elgondolkodni.

A Dunaferrnek sem sikerült

Forrás: Dunaújvárosi Hírlap

További hírek