DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MY2pzYQ1' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Veretlen maradt a Győr | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Veretlen maradt a Győr

2008. január 30. 17:34 © handball.hu

18 órai kezdettel a bajnoki tabella-éllovas Győri Audi ETO KC a Dunaferr vendégeként lépett pályára a 14. fordulóból előretolt találkozón, és ötgólos győzelmet aratott.

Veretlen maradt a Győr
Női kézilabda bajnokság, 14. forduló

Dunaferr NKGyőri Audi ETO KC 29-34 (16-18)
Dunaferr Sportcsarnok
Vezette: Dobrovits, Tájok
A Dunaferr góllövői: Lovász 5, Vincze 5, Ferling 7, Mörtel 6/3, Laluska 3, Borbás 3
A Győr góllövői: Tomori 5, Vérten 3, Görbicz 8/6, Mravíková 7, Spiridon 3, Djokic 2, Bradeanu 5, Kovacsics 1
Kiállítások: 6, ill. 6 perc
Hétméteresek: 4/3 , ill. 6/6

A mérkőzés előtt lejátszott ifjúsági találkozón 25-39-es győri siker született.

A két felnőttcsapat az őszi fordulóban Győrben is alaposan megküzdött egymással, akkor 33-28-ra a hazaiak örülhettek a végén.

A szokásnak megfelelően határozott és eredményes védekezéssel nyitott a Győr, és csak Ungureanu tudta némileg fékezni a vendégek lendületét. Ennek ellenére a 7. percben már 2-6 volt az állás, és szemmel láthatóan más tempót diktált a két együttes. A Dunaferr túl sok labdát adott el, illetve kikényszerített helyzetekben mindössze gyenge kísérletekkel próbált értékesíteni, és a villámgyors győri akciókkal sem tudta érdemben felvenni is versenyt.

Az ötgólos különbség állandósulni látszott, de a dunaújvárosiak nem adták fel a harcot: 7-12-nél védelmüket megnyitották, és a követő emberfogás megtette a hatását. Az így megszerzett labdákból főként a szélsők, Lovász és Vincze kapura lövései ellen Pálinger tehetetlen volt (22. perc: 11-12). Ez elégnek is bizonyult a Győr lendületének megtorpantásához, és a 27. percben Lovász újbóli találatával ki is egyenlített csapata. A végére Görbicz vette hátára együttesét, és büntetőből, majd akcióból lőtt góljaival a Győr a szünetre kétgólos előnyre tett szert.

Mindkét oldalon sok hibával folytatódott a játék. Az ETO-ban pályára lépett Kovacsics Anikó, aki a védekezésben zavaróként szerepelt, és támadásban sem cserélte le Konkoly edző, s Anikó a lehetőséget góllal igyekezett meghálálni. A vendégeknél Bradeanu, míg a hazaiaknál Vincze és Laluska jeleskedett, és alig kevesebb, mint negyedórával a lefújás előtt még mindig egálra állt a csata (26-26). Ekkor egy 3-0-s szériával a Győr került lépéselőnybe, és ezt Imre Vilmos sem hagyhatta szó nélkül. Két és fél perccel a vége előtt, 29-32-nél a Dunaferr mindent egy lapra feltéve ismét megnyitotta védekezését, ám az akcióknál idegességükben megint labdákat adtak el, amit az ellenfél kamatoztatni tudott. A Győri ETO hatalmas küzdelemben aratott ismét önbizalomnövelő győzelmet.

handball.hu (jj)

További hírek