DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYFacHEN' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Presztízsmeccs a Podgorica ellen | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Presztízsmeccs a Podgorica ellen

2008. január 3. 20:03 © handball.hu

Rájár a rúd mostanában a Budapest Bank-FTC-re, amely az év végén mindössze a harmadik helyet szerezte meg a hazai rendezésű Sedria-Szabella-kupán, ráadásul a 34 éves balkezes klasszis, Németh Helga is távozott a klubtól.

Németh Helga útjai elváltak a Fradi-családtól
Németh Helga útjai elváltak a Fradi-családtól
A torna első napján (nagy meglepetésre) viszonylag könnyedén, 22-26-ra kerekedett felül a horvát RK Lokomotiva Zagreb az FTC-n. A második nap megszerezte első (s egyben utolsó) győzelmét a csapat a nagy rivális Dunaferr ellen (30-29), majd ötvenpercnyi kiváló játék után összeomlott és 30-37-re kikapott a Hypotól. A tornát így az osztrákok nyerték, a hazai pályán játszó Ferencváros csupán a harmadik helyet szerezte meg.

A kupán kapott szárnyra a hír, amely szerint a harmadik szezonját a budapestieknél megkezdő Németh Helga kölcsönös megegyezéssel azonnali hatályú szerződést bontott a klubbal.
„A körülmények arra a döntésre juttatták, hogy nem tudja tovább vállalni a munkát ebben az anyagi helyzetben. Ezen kívül más jellegű problémái, konfliktusai is voltak, de nem a többi játékossal, és nem is velem. Jó hír viszont, hogy a Fradi korábbi játékosa, Szarka Éva beállt a sorba, mostantól ő segíti majd a munkámat a kispadon” – árulta el Zsiga Gyula, a csapat trénere.

Nem túl jó ómen ez a zöld-fehérek számára, akik vasárnap a Budućnost T-Mobile csapatát fogadják a Bajnokok Ligája D-csoportjának utolsó előtti találkozóján (az első meccsen 22-19-re diadalmaskodott a montenegrói csapat). Nem dől el semmi, ha ezúttal a magyarok győznek, hiszen ez esetben még az utolsó csoportmérkőzést is meg kellene nyerni (vagy legalább döntetlent elérni) a félelmetes Viborg otthonában. A ferencvárosiak még így sem biztos, hogy megszerezhetnék a csoport harmadik helyét, és ezzel a KEK-indulás jogát. Kérdés, hogy a csapat jelenlegi anyagi helyzetében „megérné-e” egy újabb kupaküzdelemben „szórni a pénzt”. A vezetőedző így vélekedik a kényes kérdésről:
„Erkölcsi, sportemberi tekintetből mindenképp úgy érzem, hogy a lehetőségeket ki kell használni. Soha egy pillanatig sem fordul meg egyikünk fejében sem, hogy ne a győzelemre játsszunk. A Podgorica elleni mérkőzést amúgy is presztízsjellegűnek fogom fel, s így is közvetítem a lányok felé. Az első találkozót elbaltáztuk, most pedig be akarjuk bizonyítani, hogy az igenis hozható meccs lett volna. Nem nyerni szeretnénk, hanem nyerni akarunk! A Valcea viborgi győzelmével a dánok elvileg még ki is potyoghatnak a Bajnokok Ligájából, a Podgorica pedig tovább is juthat. Ezért feltétlenül nagy csatára számítok. Kisebb sérüléseink vannak, de két nemrég operált játékosunk, Haris Kata és Lucia Uhráková is vállalni tudja a játékot.”

handball.hu (bee)

További hírek