DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYVjTSFR' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Orosz lecke a döntőért | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Orosz lecke a döntőért

2007. december 15. 15:41 © handball.hu

A világbajnokság első elődöntőjében Románia együttese várt a magyarokat a negyeddöntőben búcsúztató Oroszországra. A mérkőzés színvonala azonban nem volt erősebb egy edzőmeccsnél.

Orosz lecke a döntőért
Világbajnoki elődöntő mérkőzés

RomániaOroszország 20-30 (8-17)
Vezeti: Gjeding, Hansen (DEN)
Románia gólszerzői: Maier 1, Balint 2, Neagu 3/3, Bradeanu 1, Stanca 3, Luca 3, Meirosu 5, Bese 1, Lecusanu 1
Oroszország gólszerzői: Vyakhireva 1, Poltoratskaja 3, Postnova 9, Karejeva 1, Andryusina 4, Uskova 2, Poljanova 1, Turey 3/1, Shipilova 3, Muravjeva 1, Dmitrijeva 2
Hétméteresek: 7/3, ill. 3/1
Kiállítások: 4, ill. 10 perc

A roppantul keményen védekező orosz válogatott ellen egészen a nyolcadik perc végéig kellett várni az első román gólra. Szuszlina uralta kapuját, Postnova és Poltoratskaja pedig az ellenfélét. Oroszország előnye 4-5 gólra stabilizálódott, és a kemény védőkkel szemben még az olyan magas játékosok is, mint Bese esélytelennek bizonyultak. A 28.percben Andryusina harmadik találatával már kilenccel vezetett csapata (7-16). Az utolsó másodpercekben Szuszlina még hetest is hárított, a félidőre pedig 8-17-es állásnál vonultak a csapatok.

A románok játéka a pihenő után sem tudott érdemben feljavulni. Az elődöntőkre szépen-lassan megtelő csarnok inkább a köztes hangulatgerjesztő programoknak lelkesedett, mint ennek a lefutottnak érződött mérkőzésnek. Az utolsó fertály kezdetén már a bűvös tizest is átlépte a két együttes közti matematikai különbség (13-23), és ez volt az a lélektani pont, ahonnan már nem volt visszaút. Ez az orosz alakulat ma semmilyen körülmények között nem kaphatott ki. Kérdés, holnapra mennyi marad ezen hozzáállásukból.

Az első elődöntő legjobbjának Ljudmila Postnovát választották.

Jevgenyij Trefilov (Oroszország): Sajnos az előző, franciák elleni negyeddöntő mérkőzésen elfáradt a román csapat. Régóta nem szerepelt női csapatunk az olimpián, ezért ez a világbajnokság számunkra kiemelkedő fontosságú. Gratulálok csapatomnak, amely a mérkőzés első percétől kezdve a maximumot nyújtotta.

Gheorge Tadici (Románia): Előző mérkőzésünk felért kettő másikkal, így a játékosaimat minden szinten kizsigerelte. Az amúgy is borzasztóan erős oroszok játékfelfogását jobban kedvelték a játékvezetők, mint a miénket. Már a félidőre olyan tetemes hátrányt szedtünk össze, amelyet képtelenek voltunk ledolgozni a mérkőzés végére. Az oroszok jóval több időt készülnek együtt, mint mi, és anyagi helyzetük is jóval fényesebb a miénknél.

handball.hu (jj), Párizs

További hírek