DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYPNerNz' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST A lengyeleké a 11. hely | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

A lengyeleké a 11. hely

2007. december 14. 19:54 © handball.hu

A pénteki nap első találkozóján a két középdöntőcsoport utolsó helyezettje, Macedónia és Lengyelország válogatottja küzdött meg a 11. helyért. A második félidőben mutatott stabilabb játékuk alapján megérdemelten győztek a lengyelek.

A lengyeleké a 11. hely
Világbajnoki mérkőzés a 11. helyért

MacedóniaLengyelország 31-33 (17-14)
Vezette: Liu F., Liu S. (CHN)
Macedónia gólszerzői: Mecevska 1, Platon 2, Gjorgjievska 6, Radulovic 4/2, Todorovska 11, Crvenkoska 3, Pecevska 1, Lambevska 3
Lengyelország gólszerzői: Malczewska 7/2, Zaleczna 5, Damiecka 2, Kowalska 3/2, Majerek 1, Polenz 3, Duran 6, Pielesz 6
Hétméteresek: 4/2, ill. 5/4
Kiállítások: 8, ill. 4 perc

A mérkőzés előtt a lengyel lányok fotózgatták egymást a pályán, és szájtátva nézték a hatalmas arénát. A szervezőbizottság dicséretére váljék, hogy még a mai két kevésbé közönségcsalogató összecsapásra is hangulatot tudtak teremtemi a Bercyben. Francia kisiskolások töltötték meg a lelátók egy részét, akiket két csoportra osztottak: az egyik felük „lengyel”, a másik pedig „macedón” szurkolóként funkcionált, s mellettük örömmel köszönthettük a tegnapi negyeddöntőkön már jól muzsikáló rezesbandát is. Egyedül a sajtószektorok kongtak az ürességtől.

A macedón csapat villámrajtot vett, és alig nyolc perc alatt meglépett 7-2-re. Malczewska és Duran vezetésével kezdtek belelendülni a játékba a lengyelek is, Chemnicz kapus pedig heteseket, s az egyiknél a kipattanóból indított akciólövést is hárítani tudta. A kemény macedón fallal szemben viszont rendre meggyűlt a bajuk, és ugyanez volt a helyzet a leindítások terén is. A játék iramán egyértelműen érződött a több mint másfél hetes aktív igénybevétel mindkét csapat részéről. A macedónoknál Todorovska egyszerűen megállíthatatlan volt, s együttese vezetéséhez sem férhetett kétség, a különbség pedig hat és három gól között ingadozott, és a félidőre háromnál torpant meg.

A második játékrészre jobban felpörögtek a lengyelek, és kevesebb, mint négy perc alatt kiegyenlítettek, és a 37. percre át is vették a vezetést (19-20). Innen már az ellenfelükre hárult a kapaszkodás terhe, akik ezt jó ideig képesek is voltak realizálni. Az 54. percben emberhátrányban labdát szerzett Lengyelország, ekkor volt esélye arra, hogy egy picit határozottabban, három góllal meglépjen a macedónoktól, ám a helyzet kimaradt, a túloldalon viszont két berobbanással ismét megtörtént a kiegyenlítés (29-29). Az utolsó két percet azonban már nem hagyták a véletlenre a lengyelek, és nagyobb akarásuk meghozta a végső sikerüket.

A mérkőzés legjobbja Natalija Todorovska lett.

A lefújást követően a vidám kínai játékvezető hölgyek egymást fényképezték a pályán, és a közönséggel pacsiztak, a macedón játékosok pedig a vb kabalafiguráját rohamozták meg.

handball.hu (jj), Párizs

További hírek