Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Dunaújvárosi esélylatolgató

2007. november 30. 19:33

Vasárnaptól közel két hétig (december 16-ig) tart Franciaországban a női kézilabdázók világbajnoksága. A Dunaújvárosi Hírlap arra volt kíváncsi, vajon a Dunaferrben egykor tevékenykedő, vagy jelenleg is az egyesülethez tartozó játékosok, szakemberek milyen esélyt látnak arra, hogy a magyar válogatott a lehető legjobb - netán dobogós - eredményt érje el.

Dunaújvárosi esélylatolgató
Kiss Szilárd, a Dunaferr egykori vezetőedzője, a magyarországi Európa-bajnokságon szövetségi kapitányként dolgozó szakember:
"Szerintem a Kongó, Japán, Spanyolország alkotta csoportban a legerősebbek vagyunk. Ezek a találkozók jó elővezetők lesznek a nehezebb viadalokra. A magyar válogatott erős, a döntőig is eljuthat. De sok a rivális: a norvégok, az oroszok, a románok és a házigazda franciák is nagyon komoly ellenfelek lehetnek. És Dél-Korea is képes mindig meglepetésekre, a németekről nem is beszélve. A magyar bajnokság elég erős ahhoz, hogy bírják majd a sorozatot a lányok. Ferling Bernadettnek és Borbás Ritának is lesz lehetősége a bizonyításra."

Bohus Bea, a Békéscsaba másodedzője, aki nyolc évig játszott a Dunaferrben - kilencvenszeres válogatott:
"A kapitány a csoportmérkőzéseken felváltva tudja pihentetni a kulcsjátékosokat. Utána már nagyon éles találkozók következnek. Én a négy közé várom a lányokat. Nem szabad pontos helyezésekben gondolkodni, mert ez nagy terhet tesz a játékosok vállára. Fizikailag nem lesz gond, ahogy én emlékszem, mindig pszichés okai voltak a megtorpanásnak. Tehát fejben dőlnek el a fontos dolgok. Számomra kicsit furcsa, hogy a Dunaferrből csak ketten vannak a keretben, de nagyon szurkolok Ferlingnek és Borbásnak. Hosszú a vb, és emlékszem, hogy a horvát világbajnokságon is csak egyszer kapott lehetőséget Bernadett, de utána kihagyhatatlan volt a kezdőcsapatból."

Sirina Irina, a Dunaferr csapatának másodedzője, negyvenszeres magyar válogatott kapus:
"Én a magyar válogatottat az első öt hely valamelyikére várom. Persze a jó játék mellett szerencsére is szükség lesz ehhez. Van két remek kapus, Pálinger és Herr, előttük pedig nagyon fontos a jó védekezés. A magyar csapat nagyon gyors a lerohanások, a szélsőjáték révén, ez is az egyik erénye. Mindig, most is bírni fogják erővel, de a legfontosabb lesz az igazi csapategység, a csapatjáték. Ferlingnek és Borbásnak ott lenne a helye a kezdőben."

Bulath Anita, a Dunaferr volt játékosa, sokszoros ifjúsági, junior válogatott, jelenleg a Podravka játékosa:
"Simán továbbjutunk a csoportból, utána, ha összekerülünk a németekkel vagy a románokkal, az már kemény lesz. Bízom benne, hogy a legjobb négy között leszünk. Nagyon erős a mezőny, de a magyar válogatott is komoly játékerőt képvisel. A legfontosabb, hogy egység legyen a válogatott játékában, az egyénieskedés megengedhetetlen. A magyar válogatott Németh András szövetségi kapitány módszere alapján nagyon eredményesen védekezik a nagyszerű Pálinger kapus mögött. Ferling és Borbás pedig be fogja bizonyítani, hogy helye van a válogatottban. Ismerem őket, mindent elkövetnek a sikerért."

Lovász Zsuzsa, a Dunaferr szélsője, vb-n, Eb-n, olimpián szerepelt hetvenötszörös válogatott:
"Az első hat közé tippelem a magyar válogatottat. A csoportmérkőzések után már a szerencse is tényező lehet. Akkor nem lesz gond, ha a csapat egységes, igazi társas kézilabdát produkál. Viszont nekem nem tetszik, hogy Ferling és Borbás eddig nagyon kevés lehetőséget kapott a kapitánytól. Ez méltatlan egy olyan kiváló játékossal szemben, mint Ferling Bernadett. A csapat védekezése szerintem még nem az igazi. Ezen javítani kell."

Mátéfi Eszter, a Dunaferr volt játékosa, másodedzője, ötvenkilencszeres magyar, és százháromszoros román válogatott, jelenleg a Békéscsaba szakvezetője:
"Az első helyen kell továbbjutni a csoportból. Utána a magyar válogatotton kívül az otthon játszó franciáknak, az oroszoknak és a románoknak adok esélyt. A hazai pálya, az otthoni hangulat óriási előnyt jelent. A játékosok a bajnokságból felkészülten érkeznek a vb-re, de sok függ attól is, Németh András hogyan tudja forgatni, pihentetni a a csapatot, a játékosokat. Ferling hatalmas rutinnal rendelkezik, bármikor bevethető, akár a háromirányítós játékban is. Ha lehetőséget kap, mindig él vele. Borbás mozgékony, harcos, csupaszív játékos. Van még két kulcsszereplője a válogatottunknak. A világklasszis Pálinger Katalin, és a nagyszerű Görbicz Anita. Hát, majd meglátjuk! Én a négybe várom a válogatottat."

Pigniczki Krisztina, a Dunaferr játékosa, száznegyvenhétszeres válogatott:
"Csakis első helyen kell továbbjutnunk a csoportból. De utána az is kiderül, hogy jót tett-e az, hogy gyengébb csapatokkal kezdtünk, míg egy erősebb társaságban hamarabb felvette volna a ritmust a válogatott. A németek nagyon jól szerepeltek a felkészülési tornákon, de nagyon erős a norvég, az orosz és a francia válogatott is. Az első öt közé kerülést várom a lányoktól. Jó lenne érmet szerezni. A két dunaújvárosi játékos látványos mellőzése pedig felháborít bennünket. Egy kimagasló tudású, a sportág iránt alázatos játékos, Ferling Bernadett alig kap lehetőséget a játékra."

Sáriné Kocsis Erzsébet, a Dunaferr ügyvezetője, egykor a világ legjobbja, százhuszonhétszeres válogatott:
"Szerintem az ellenfelek helyett a magyar válogatottnak saját magával kell foglalkoznia. Ha a játékosok a maximumot hozzák ki magukból a világbajnokságon, akkor még az aranyérem is meglehet. Az első négybe mindenképpen várom a csapatot. Jelenleg a világ egyik legerősebb válogatottja a magyar, és képes minden csapatot legyőzni. Ehhez viszont rendkívül egységes játék kell. Pálinger Katalin és Görbicz Anita teljesítménye meghatározó lehet. A Németh András vezette Fradira is jellemző volt a jó védekezés és a gyors játék. Ez jellemzi a válogatottat is. Kicsit szomorú vagyok, hogy Ferling Bernadett és Borbás Rita a második sorba került, de ismerem Ferlinget. Ő, ha lehetőséget kap, mindig előre küzdi magát a rangsorban. Borbás Ritát is jobbnak tartom a riválisánál. Mindkét játékosunkban nagyon bízom."

Forrás: Dunaújvárosi Hírlap

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi