Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

ETO: Továbbra is veretlenül

2007. november 19. 6:48 © handball.hu

Az idei Bajnokok Ligája-küzdelmek befejezésekor a mind a magyar bajnokságban, mind a BL-ben eddig veretlen Győri Audi ETO KC vezetőedzőjével, Konkoly Csabával beszélgettünk. Kíváncsiak voltunk arra, vajon mi a hibátlan teljesítmény titka.

Pálingerék "lendületből" érkeznek a válogatotthoz
Pálingerék "lendületből" érkeznek a válogatotthoz
handball.hu: Gratulálok az újabb győzelemhez! Megint nagyon jól játszottatok, mindenki jó teljesítményt nyújtott a Ribarroja ellen. Te hogyan értékeled a mérkőzést?
Konkoly Csaba: Ugyanígy. Végre olyan koncentráltsággal kezdtük ezt a mérkőzést, mint a Spanyolországban lejátszott találkozó második félidejét. Úgy beszéltük meg a lányokkal, hogy arra a hőfokra és ütközésszámra van szükség ahhoz, hogy elbizonytalanítsuk a Ribarroja támadóit. Külön öröm, hogy az eddigi meccseinken előforduló hullámvölgyeinket sikerült talán kiegyenesíteni. Az első félidőben elért 11 gólos különbség környékén sikerült maradni, ami úgy gondolom, nemzetközi szinten megadja a mértékünket. Így a végén már a fiatalabb játékosaink is lehetőséghez juthattak.

handball.hu: Most szünet következik a BL-ben. Az eddigi mérleg: négy meccs, négy győzelem. Hogyan értékelnéd a csapat teljesítményét?
Konkoly: Úgy gondolom, a csapatunk a vezetőség elvárásainak megfelelően szerepelt, és remélem a tavaszi szezont is ugyanilyen elánnal fogjuk folytatni. Kulcsmomentum lesz, hogy a válogatott jól szerepeljen a világbajnokságon, a siker mindenképpen pozitív hatással lenne a játékosok lelkivilágára. Azt várom tőlük (ahogy gondolom Németh András is), hogy ezzel a tempóval és gyorsasággal dolgozzanak a válogatottban is, ahogy most nálunk befejezték a klubmunkát. Nagyon bízom a saját játékosaimban, és a nemzeti csapat végső sikerében is. A vb utáni időszakban erőt gyűjtünk, és viszonylagos eredménykényszer nélkül készülhetünk a hátralévő két csoportmérkőzésre. Mindent alárendelünk a tavaszi formaidőzítésnek.

handball.hu: Milyen érzés, hogy amióta Te vagy a vezetőedző, nem kaptatok ki semmilyen mérkőzésen?
Konkoly: Olyan világklasszis játékosokat kaptam a klubtól és Róth Kálmántól (gondolok itt például a nyári igazolásokra), akik minden segítséget megadnak a szakmai munkámhoz. Én pedig minden erőmet, lehetőségemet és tudásomat az ő fejlesztésük szolgálatába állítottam. A kölcsönösség határozza meg a munkánkat, amelynek az eredménye látszik. Bakos István személyét is ki kell emelnem a kapusokkal való foglalkozásban. Ő olyan lelki pluszt ad a játékosoknak, ami talán bennem nincs meg. Ez az eredményes időszak igazi csapatmunka sikere, nem egy ember műve. Kezdődött azzal a kemény alapozási időszakkal, amelyet még Kálmán csinált végig a csapattal. Ennek köszönhető például a megfelelő formaidőzítés. Ennek finomításából már én is kivettem a részem. Nagyon kíváncsi leszek, hogy a decemberi-januári „feltöltődési szakasz” után tavasszal hogyan tudjuk tovább folytatni az elkezdett munkát. Gondolok arra is, hogy az eredmények elfogadtatják a játékosokkal azt, hogy jó irányba haladunk. Akkor leszünk igazán jók, ha egy ilyen kemény szakaszon is túlleszünk. Értelemszerűen ebbe egy-egy vereség is beletartozik, ami fokmérő lehetett volna a csapat és a köztem lévő edzői kapcsolatban. Ám nem akarok vészmadárkodni, csupán arról van szó, hogy nehéz helyzetben ismerszik meg a jóbarát. Kölcsönösen meg akarunk egymásnak felelni: a játékosok önmaguknak és a nemzetközi szintnek, én meg a csapatnak. Ennek mindent alárendelünk.

handball.hu: Nem félsz attól, hogy a korábbi évekhez hasonlóan válogatott játékosaid kifacsarva jönnek vissza a világversenyről?
Konkoly: Nem hiszem. Bízom a pozitív mérlegben. Persze egy világversenyt végigcsinálni kemény feladat. A BL-selejtező idején, amikor heti két mérkőzésünk volt, utaltam rá, hogy ez nagyon komoly terhelés, főleg ilyen szinten, és ilyen sebességgel játszó csapatok ellen. A visszaérkezés után három nap pihenőt kapnak a lányok, aztán munkával kezdődik a megújulás a következő időszakra.

handball.hu (bee)

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi