DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MY0cwXdk' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Bravúr-pont az „orosz válogatott” ellen | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Bravúr-pont az „orosz válogatott” ellen

2007. október 28. 16:15 © handball.hu

Lelkesedéssel és fegyelmezettséggel ellensúlyozta a Nürnberg fizikai hátrányát a Bajnokok Ligája B-csoportjának nyitófordulójában, ahol az orosz Zvezda Zvenyigorod gárdáját fogadta. Molnár Tímea Laura helyszíni tudósítása.

Bravúr-pont az „orosz válogatott” ellen
Bajnokok Ligája, B-csoport

1. FC Nürnberg – Zvezda Zvenyigorod 27-27
(15-16)

Nürnberg, Sporthalle BerufsBildungsZentrum, 1300 néző
Játékvezetők: Hansen, Pettersen (NOR)

1. FC Nürnberg: Krause, Gubova; Luber 3, Simakova 4/2, Wohlbold 4, Sommerlund 4, Rösler 6/2, Walzik 5, Popluharova 1.
Zvezda Zvenyigorod: Saidova, Parfenova; Vyakhireva, Kareyeva 5, Romenskaya 1, Polenova 5/4, Shipolova 3, Yakovleva 2, Poltoratskaya 4, Vetkova 1, Andryushina 5, Dmitriyeva 1, Krannykh.
Kiállítások: 2 perc, ill. 6 perc
Végleg kiállítva: Polenova (57. percben, 3. kiállítással)
Hétméteresek: 6/4, ill. 5/4

Már az első tíz percben tudatosították ellenfelükben a Bundesliga élén álló nürnbergiek, hogy nem tulajdonítanak nagy jelentőséget a papírformának: rendre egyenlíteni tudtak a hatalmas fizikai fölényben lévő orosz csapat ellen, amelynek híres-hírhedt edzője, Jevgenyij Trefilov negyedóra elteltével már negyedik cserejátékosát küldte pályára. Az orosz bajnok, s idén EHF-kupa-győztes Zvenyigorod csapatában ekkor a két klasszis irányító-lövő, Poltoratskaya és Kareyeva tartotta a lelket átlövéseivel és egyéni megoldásaival (a szintén válogatott Saidova első védését mindössze a tizennegyedik percben jegyezhette). A németeknél a balszélső Walzik, az irányító Wohlbold és különösen a balátlövő Rösler volt elemében – előbbi egy gyönyörű cundergóllal, a mérkőzés legszebb találatával hívta fel magára a figyelmet a huszadik percben. Az oroszok beállójátéka feljavult ugyan a félidő hátralevő részében – az átlövéseket remekül védő Krause a ziccerekkel szemben tehetetlennek bizonyult –, de ez inkább fizikai fölényüknek és az átlövőkre való kilépéseknek tudható be, semmint csapatjátékuknak. Feltűnő volt az orosz játékosok lassúsága, és szélsőik eredménytelensége, ugyanakkor a házigazdák rutintalansága is – egy BL-mérkőzéshez képest sok támadó- és vonalhiba jellemezte játékukat.

A második félidő első tíz percében úgy tűnt, hogy a vendégek „bedarálják” az elfáradni látszó németeket, ám ekkor a szlovák válogatott Simakova átlövései és hetesei megnyugtatták csapatát. A Zvezda nem tudott igazán megújulni: továbbra is a Kareyeva-Romenskaya-Shipolova-Polenova belső védekező négyesben, illetve beállójátékukban bíztak. Védekezésben sok labdát szereztek a házigazdák, ekkor egyedül a második játékrészre feljavuló Andryushina átlövéseivel szemben nem tudtak mit kezdeni (Krause-t ekkor a Dunaferr csapatával 1999-ben BL-győztes Gobuva váltotta). A fölöttébb sportszerű mérkőzést az 57. percben Polenova piros lapja tarkította, bár ez sem kedvezett különösebben a nürnbergi csapatnak, lévén, hogy az orosz „óriás” nagyon gyenge napot fogott ki mind védekezésben, mind támadásban. Az utolsó három percet Rösler hetesével és Sommerlund beállóból szerzett góljával egálra hozták a vendéglátók, sőt Simakova – Kareyeva gyermeteg lépéshibája következtében – akár a győzelmet jelentő gólt is megszerezhette volna csapatának, ám lövését Saidova hárította.

Az anyagi problémáktól és sérülésektől sújtott nürnbergi csapat (az átlövő Christina Rohde korábbi sérüléséből még nem épült fel, a szélső Franziska Beck pedig térdproblémái miatt nem játszhatott) egy csere-mezőnyjátékossal alaposan meglepte a láthatóan demotivált és ellenfelét lebecsülő orosz klasszis-csapatot. Trefilov a nürnbergi csapat utolsó időkérésénél már rezignáltan vette tudomásul a pontvesztést, és nem adott taktikai utasításokat együttesének.

Herbert Müller, az 1. FC Nürnberg vezetőedzője: „Egy ilyen klasszis-csapattal szembeni pontszerzésre csupán legmerészebb álmaimban mertem gondolni, de mind küzdeni tudásból, mind taktikai fegyelmezettségből jelesre vizsgáztak a lányok. Fizikai hátrányunkat fürgeségünkkel és motiváltságunkkal tudtuk ellensúlyozni. Nem szeretnék senkit külön kiemelni, inkább a komplett védekezésünket dicsérném: külön készültünk a Polenova-Kareyeva átlövőpáros ellen, s bár a kilépések miatt gyakran megnyílt az út a beálló felé, a mérkőzés második félidejére ezt is sikerült megoldanunk. Poltoratskaya semlegesítése is remekül sikerült, hiszen a gyors négy gólját követően nem tudott eredményes lenni, s a második félidőben már alig játszott. Csapatom nagyon megérdemelte ezt a sikert, gratulálok minden játékosomnak!"

A Nürnberg együttese a legközelebb a szlovén bajnok RK Krim Ljubljna otthonában lép pályára egy hét múlva a Bajnokok Ligája következő fordulójában, míg az orosz együtteshez a tavalyi svéd bajnok Sävehof látogat.

Molnár Tímea Laura - Nürnberg

További hírek