Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Könnyedén nyert a Fradi a Cornexi ellen

2007. szeptember 15. 19:59

A negyedik bajnoki forduló szombati mérkőzésén meggyőző fölénnyel utasította maga mögé a Ferencváros a székesfehérvári Cornexi alakulatát. Szintén simán nyert a Vác hazai pályán az Óbudai Goldberger ellen. A forduló utolsó mérkőzése hihetetlen izgalmakat tartogatott, ám a végén a Kiskunhalas örülhetett a Vásárhely elleni egygólos győzelemnek.

Kovacsicz hét gólt lőtt a Cornexinek
Kovacsicz hét gólt lőtt
a Cornexinek
NBI, 4. forduló
Budapest Bank-FTC - Cornexi-Alcoa-Auto-Bahn 38-27 (16-13)
Kőbányai út, 1000 néző
Vezette: Kékes Csaba, Kékes Pál
Budapest Bank-FTC: Ilyés 3, Juhász G. 4/1, Kocsis 1, Kovacsicz 7, Németh H. 3, Szamoránsky P. 3, Szucsánszki 5, Uhrakova 3, Zácsikova 9/2.
Cornexi-Alcoa-Auto-Bahn: Balogh B. 3/1, Kamper 2, Kenyeres 3, Kovács A. 1, Lévai 2, Szrnka 3, Trishchuk 5, Tápai 5, Vaszari 3.
Hétméteresek: 4/3, ill. 2/1
Kiállítások: 4, ill. 8 perc

Zsiga Gyula, az FTC vezetőedzője: Azt mondtam a mérkőzés elején, hogy szeretném, ha a játékosaim felszabadultan, erőtől duzzadóan, lendületesen játszanának, és azt gondolom, hogy a mérkőzés nagyobb részében ezt sikerült megvalósítani. Aminek viszont a legjobban örülök, hogy végre láttam a lányokat mosolyogni, mivel az elmúlt két mérkőzés alatt ezt az érzést nem érezhették. Ezt a játékot játszani kell, aki el akarja szenvedni, vagy görcsölni akar, az úgy jár, mint mi Derecskén vagy Békéscsabán. Próbálom elmagyarázni a lányoknak, hogy hogyan tud mindegyikük alkotóan beépülni a játékba, ahol a nagyon jó teljesítmény átragad egyikükről a másikra. Most nagyon fontos mérkőzések következnek, Győrbe megyünk, utána a Debrecen jön hozzánk, mindkettő borzasztó nehéz lesz. A mai pontok viszont már benne vannak a zsákunkban, ezt nem lehet elvenni, ezt már átéltük. Minden egyes sikerszelet a tortából egy nagyon fontos dolog.

Vura József, a Cornexi vezetőedzője: Jól felkészült volt a csapat, ami az első félidei játékunkon látszott is. A második játékrész elején még felzárkóztunk, de utána teljesen elvesztettük a fonalat. Amikor már öt gólnál is több volt a különbség, és érezték a lányok, hogy már nem nyerhetünk, kicsit megroppantunk. A Fradinak viszont utána már minden bejött, mi pedig hiába erőlködtünk, nem sikerült a támadásainkat befejeznünk.

Nem számítottam arra, hogy ilyen nagy gólkülönbséggel fogunk kikapni, arra sem, hogy egyáltalán kikapunk. Nem volt semmi előjele annak, hogy ilyen rosszul, fegyelmezetlenül és sok hibával játszunk. Gratulálok a Fradinak, maximálisan kihasználta a hibáinkat. A végjátékban már akkor lőttek és olyan távolságból gólokat, ahonnan csak akartak, megjött az önbizalmuk, magabiztosan vertek minket. Hiába készültünk Zácsik Szandrára, Szucsánszkira, mégis minden bejött nekik. Ma sajnos nem sikerült megvalósítani az előre eltervezetteket.

Szrnka Hortenzia, a Cornexi átlövője: A Fradi pályán egyszerűen nem tudunk játszani, és nem értjük a lányokkal, hogy egyszerűen miért lehet, hogy ott tíz alatt nem ússzuk meg a gólkülönbséget. Mindig a második félidővel van a probléma, pedig nem mondhatnám, hogy elfáradtunk volna, hiszen erőnlétileg semmi gondunk sincs. Nem tudom elképzelni, mi van velünk, hiszen az ősz abszolút nem úgy indult és folyik, ahogy arra számítani lehetett, vagy ahogy azt elterveztük volna. Elképzelésem sincs, hogyan lábalunk ki ebből, vagy mi lehet a valós probléma. A csapat mindig mindent megtesz a győzelemért, küzdésben és akarásban egyáltalán nincs gond. Az baj, hogy a felkészülés alatt és most is sok a sérültünk, nehéz őket hónapos kihagyások után beépíteni a csapatba, ráadásul többen még így is is vállalják a játékot. Nehéz a helyzetünk, de igyekszünk kilábalni ebből az állapotból.

Forrás: Presstige Média


Váci NKSE - Óbudai Goldberger SE 29-17 (11-6)
Váci Városi Sportcsarnok, 450 néző
Vezette: Andorka Miklós, Hucker Róbert
Váci NKSE: Bagócsi 1, Farkas V. 2, Gerstmár 8, Lázár 1, Orbán 4/1, Schmidt 2, Simon 4, Veszeli 5, Ábrahám 2.
Óbudai Goldberger SE: Burai 1, Kordyuk 5/2, Huszák 4, Juhász 1, Lehel 1/1, Rummer 1/1, Szűcs V. 1, Vakarcs 3.
Hétméteresek: 1/1, ill. 7/3
Kiállítások: 2, ill. 8 perc
Kizárás: Ábrahám Szilvia (Váci NKSE)

Négygólos rohammal nyitott a sérüléséből felépült gólkirálynőjét már soraiban tudó Kenyeres-hölgykoszorú. Az eddig három találkozója közül kettőt megnyerő vendég együttes támadásai első ízben a 9. percben eredményeztek gólt, miközben lövéseik sorra szétforgácsolták a hazai kapufát. A folytatásban is könnyűszerrel hatástalanította a pozíciós játékot erőltető óbudai próbálkozásokat a váci védőfal, így akadozó támadójátéka ellenére biztosan őrizte előnyét a szokatlanul gólszegény félidőben a vendéglátó.

A szünet után még a meccskezdetnél is gyatrábban folytatták a Kovács-tanítványok. Az első negyedórában mindössze kétszer zörgették meg a hálót, miközben egy tucatra nőtt a különbség. A váciaknak szemmel láthatóan nagy önbizalmat adott Veszeli Judit játéka és gólerőssége, és feltűnő volt a junior válogatott Gerstmár Szilvia (képünkön) erőtől duzzadó, rendszerint góllal záruló száguldozása. Mindkét edző már lehetőséget adott minden játékosának, amikor az utolsó tíz percre 16 gólos váci előnnyel vágtak neki a csapatok. A hajrára fellazult a hazai védekezés szigora, csökkent a különbség.

Összességében a minden tekintetben sokkal jobb dunakanyari együttes ilyen arányban is megérdemelten nyert az értékelhető kapus- és átlövő teljesítményt nélkülöző látogatók ellen. Váci gólszerzők: Gerstmár 8; Veszeli 5; Simon Orsolya 4; Orbán Adrienn 4(1); Ábrahám Szilvia, Schmidt Erika 2-2; Bagócsi Barbara, Farkas Veronika, Lázár Szilvia, Szilágyi Anett 1-1. A Goldberger legeredményesebb gólszerzője az 5 találatos Elena Korgyuk volt.

Kenyeres József: Időnként remek teljesítménnyel sikerült megszereznünk első győzelmünket. Örülök Veszeli Judit sikeres visszatérésének és annak, hogy a 15 éves Sipeki Flóra személyében egy nagyon tehetséges kapusújoncot is avathattunk.

Forrás: vac.hu


Kiskunhalas NKSE - ASA-Hódmezővásárhelyi NKC 30-29 (15-14)
Kiskunhalas, 500 néző.
Vezette: Pech, Vágvölgyi
Kiskunhalas NKSE: Csendes 8/2, Kurgyis 6/4, Rábai 5, Tóth Zs. 4, Virág 1, Zámbó 6.
ASA-Hódmezővásárhelyi NKC: Borbély 2, Földes 1, Gerstmár 1/1, Jenőfi 2, Koroknai 3/1, Nikolayenko 8, Szepesi 6, Wolf 6/1
Hétméteresek: 8/6, ill. 3/2
Kiállítások: 4, ill. 14 perc

A volt halasiakkal (Vörös, Koroknai és Borbély) is megerősödött csongrádi gárda győzelmi szándékkal látogatott Halasra.

Az első félidőben fej-fej mellett haladt mindkét csapat, pár gól előnynél többre egyik sem tudott szert tenni. De nem így a második félidőben!

A fordulást követően a hazai lányok őrült és eszeveszett rohanásának és győzni akarásának eredményeképp a félidő 7. percében már öt góllal vezettek. A 20. percben 26-20-at mutatott az ereerdményjelző óra, és egyértelműen a hazai csapat irányította az eseményeket. A 23. percben azonban Csendes Edit, a halasiak esze és legtechnikásabb játékosa megsérült egy támadásnál, és végleg el kellett hagynia a pályát. Ez megtörte a halasiak összjátékát, és ennek következtében a kapkodás és rohanás uralkodott el játékukon. A 27. percben már 28-27-re a vendégcsapat vezetett. Ekkor az volt a kérdés, hogy fel tud-e állni még egyszer a Halas.

Nos Kurgyis Niki és társai hozták a végjátékot és megfordították a meccset. A lefújás pillanatában frenetikus öröm és boldogság csapott fel, az újjáalakult halasi csapat első győzelme egy pillanat elmosta a hónapok óta elfolytott kétségeket és bizonytalanságot: vajon van-e jövője ennek a csapatnak, vajon képesek lesznek-e bent maradni az első osztályban? A meccset követően egyet mondhatunk: a lányokon nem fog múlni. A szakvezetők szavazata alapján a mérközés legjobb halasi játékosa maga a csapat volt.

Forrás: Bács-Kiskun Online

handball.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi