DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYmd710c' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Popovics nem akar dán válogatott lenni | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Popovics nem akar dán válogatott lenni

2007. augusztus 22. 14:59

Bojana Popovics döntött: a szerb nemzeti mez helyett inkább a montenegróit öltené magára, így a dán válogatottság már nem jöhet szóba részéről. Azért az északi ország állampolgárságáról még nem mondott le a Viborg világklasszis átlövője.

A Viborg mezében Fotó: vhk.dk
A Viborg mezében
Fotó: vhk.dk
"Miután a két ország szétvált, lehetőség adódott, hogy mindenféle hosszú várakozás nélkül megválaszthassam a nemzetiségemet. Az egyik fő indokom az, hogy a Szerb Kézilabda Szövetségben fejetlenség uralkodik, a vezetők ráadásul nem igazán szeretnek dolgozni. A montenegrói nemzeti válogatott viszont felszálló ágban van, igazán élvezetes lesz velük együtt dolgozni.

Jól éreztem magam a Montenegró területén lévő Podgoricában is, ahol négy évig kézilabdáztam, ráadásul most ismét egykori csapattársammal, Maja Szaviccsal egy gárdában játszhatok. Nem mellesleg férjem is montenegrói, ezért szabadidőnk jó részét amúgy is ott töltjük" - mesélt Bojana a döntésének hátteréről.

A kivételes lövőerejű hölgy elhatározása egyben azt is jelenti, hogy többé nem jöhet szóba a dán válogatottal kapcsolatban: "Egy ideje már fontolgattam a dolgot, de most, hogy a barátaimmal léphetek pályára a montenegrói színekben, nincs miről beszélni".

A dán állampolgárságra viszont továbbra is fáj a foga, hiszen az a távolabbi jövőjével kapcsolatban is számos lehetőséget nyújtana számára: "Persze örülnék egy dán útlevélnek, amivel később még eldönthetném, hol is szeretnék élni. Talán három év múlva, amikor befejezem a pályafutásomat, Dániában maradok. Még minden képlékeny, de vonz az edzősködés” - mondta.

Forrás: tv2.dk
handball.hu (bee)

Popovics, a sikergyűjtő

További hírek