DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MY1gny2h' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Meghajolt az ukrán bajnok | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Meghajolt az ukrán bajnok

2007. augusztus 11. 23:10

Remek védekezéssel, könnyedén nyerte ma délelőtti edzőmérkőzését is a Dunaferr. Az ukrán bajnokság legutóbbi aranyérmese, a Motor Zaporizzsja csak a találkozó elején tudta tartani a lépést csapatunkkal, mely végül hét góllal bizonyult jobbnak ellenfelénél.

Meghajolt az ukrán bajnok
Felkészülési mérkőzés
Dunaferr NK - Motor Zaporizzsja 30-23 (16-10)
Dunaújváros

Dunaferr: Knezovic - Lovász 4, Ferling 5, Pigniczki 2, Borbás 4, Mörtel 10, Gáspár 3. Cserék: Hoffmann (kapus), Laluska 1, Balogh 1, Berta, Sopronyi, Gábor. Edző: Imre Vilmos

A Sepsiszentgyörgy elleni fölényes győzelem után jóval nehezebb találkozó várt ma délelőtt csapatunkra, ugyanis az ukrán bajnok Motor Zaporozsje ellen léptek pályára Ferlingék. A kisebb sérüléssel bajlódó Vincze mellett ezúttal Ungureanu kapus volt a kimaradó, így először játszhatott kezdőként együttesünkben a tegnap jó teljesítményt nyújtó Knezovics kapus.

Csak az eleje szoros

Bár dunaújvárosi találattal indult a mérkőzés, az első percekben inkább az ukránok villogtak. Miközben a mieink több támadást is technikai hibával fejeztek be, addig ellenfelünk három átlövésből is bevette a hazai kaput, így az ötödik percben kétgólos Zaporozsje-előnyt mutatott az eredményjelző (2-4).

Szerencsére nem sokáig, mert gyorsan összekapta védekezését Imre Vilmos együttese, s támadásban is sokkal pontosabb lett a csapat, így pillanatok alatt elolvadt az ukránok vezetése sőt, a remekül védő Knezovics, valamint Mörtel és Ferling vezérletével állva hagyta ellenfelét csapatunk.

A félidő derekán már mi álltunk jobban három találattal, s a folytatás is úgy alakult, ahogyan azt elterveztük. Knezovicsnak továbbra is alig lehetett gólt lőni, s miután Lovász, Borbás és Laluska is bekapcsolódott a gólgyártásba, a félidei szünetre már hatfás előnnyel vonulhatott együttesünk (16-10).

Hajszál híján kiütés

A második játékrészben minden ott folytatódott, ahol korábban abbamaradt: Imre Vilmos együttese továbbra is remekül védekezett, így az ukránoknak esélyük sem volt a felzárkózásra. Úgy meg aztán pláne nem, hogy Mörtel továbbra is bombaformában játszott, s Gáspár is biztosan értékesítette helyzeteit, így a félidő derekára már megvolt a "tíz közte" (26-16).

A véghajrára Imre Vilmos már minden játékosának lehetőséget adott a bizonyításra, s úgy tűnt, hogy nem is ússza meg a kiütést a Motor, hiszen négy perccel a mérkőzés vége előtt 30-18-ra vezetett csapatunk. Az utolsó négy percet azonban az ukránok bírták jobban, ám hiába szerzett zsinórban öt gólt is ellenfelünk, a fölényes hazai győzelmet így sem tudta megakadályozni (30-23).

Forrás: dferrhandball.com

További hírek