Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Feldobják a komoly célok

2007. augusztus 10. 14:04

Pálinger Katalin több mint fél évtized után tér vissza Győrbe, ahonnan pályafutása indult. A magyar válogatott kapus a felkészülésről, a célokról, vegyes fogadtatásáról és távolabbi terveiről nyilatkozott a Kisalföldnek.

Feldobják a komoly célok
Pálinger Katalin, a magyar válogatott kapusa hat és fél év után tért vissza nevelőegyesületéhez, az ETO-hoz. Négy és fél évig a nagy rivális Dunaferr tagjaként általában parázs hangulatú mérkőzéseken védett a Magvassy-csarnokban, majd következett két év idegenlégióskodás, mígnem nyáron végül úgy döntött a kiváló hálóőr, hogy hazatér.
„Nagy örömmel léptem át újra győri játékosként a Magvassy-csarnok ajtaján a felkészülés kezdetekor. Az azóta eltelt időszakban is csak megbizonyosodtam arról, jól döntöttem, mikor elfogadtam az Audi-
ETO ajánlatát. Nagyszerűen érzem magam a csapatban, a keret tagjainak nagy részét a válogatottból jól ismerem, így a beilleszkedéssel sem volt gond. Mindemellett Róth Kálmánnal, a nevelőedzőmmel, s Vanyus Attilával, a klub elnökével is tulajdonképpen folyamatosan kapcsolatban voltunk" – kezdte Pálinger Katalin, aki az elmúlt két évéről így beszélt:

Felemás idegenlégióskodás

„Sokan úgy gondolják, hogy én kihagytam két szezont, de ez egyáltalán nincs így. Dániában valóban kevesebb az edzés, viszont nagyon sok a magas hőfokú mérkőzés. Ez sokszor többet ért, mint egy tréning. Ljubljanában viszont pont fordított volt a helyzet, mivel az edzésmunka nagyon kemény volt, ám igazából csak a Bajnokok Ligája-sorozat jelentett próbatételt az együttesnek, így kevés éles meccsben volt részem. Sajnos a dániai időszak egy műtét, valamint családi okok miatt sem teljesen úgy sikerült, ahogyan azt én magam is vártam" – mondta a válogatott hálóőr.

Az elmúlt egy hónapban a győri csapattal tulajdonképpen túl van a „száraz" edzésmunkán, most már jönnek sorban az edzőmeccsek. Ma és holnap például Győrben lép pályára a zöld-fehér gárda egy rangos nemzetközi tornán, ahol az FTC, az osztrák Hypo és a horvát Podravka lesz az ellenfél.

"Egyértelmű, hogy csak ilyen meccseken tud a csapat felkészülni az előtte álló idényre. Amúgy a szezonban a cél egyértelműen a bajnoki cím visszaszerzése, valamint sorrendben negyedszer is megnyerni a Magyar Kupát. Emellett a Bajnokok Ligájában is minél tovább szeretnénk eljutni. A csapat nagyon jól együtt van, így bizakodó vagyok" – folytatta Pálinger, aki két évre szerződött Győrbe, bár visszatérését nem fogadta mindenki kitörő lelkesedéssel a szurkolók közül.

„Bevallom, ezzel a témával már nem szeretnék foglalkozni. Ha sokat rágódom ezen, az könnyen a teljesítményem rovására mehet. Én a magam részéről mindent megteszek, hogy az ETO a lehető legjobban szerepeljen. Szerencsére azért a városban csak pozitív élményeim akadtak, szinte mindenkinek van biztató szava hozzám, a csapathoz. Azt persze nem tudom kizárni, hogy a meccseken esetleg nem lesznek más hangok is, de bízom abban, hogy minden szurkoló számára a klub az első" – tette hozzá a kapus.

Szívesen dolgozna kicsikkel

Pálinger a dunaújvárosi évek után ismét együtt dolgozhat Bakos István kapusedzővel, s ez számára mindenképpen sokat jelent.
„Nagyon örültem annak, hogy ő is a klubhoz került. Nyugodt szívvel kijelentem, a legmegfelelőbb embert szerződtette a klub erre a posztra. Ő képes bennünket, kapusokat mind fizikálisan, mind mentálisan a legjobb szintre felhozni. Emellett, ha jól tudom, az utánpótlásképzésben is várnak rá feladatok" – nyilatkozta Pálinger.

A tervek között egyébként éppen Pálinger nevét (is) fémjelezné az a kapusiskola, melynek beindítását tervezi a klub. Ez ügyben azonban még nincsenek konkrétumok.

„Valóban szó van erről, de még a részleteket ki kell dolgozni. Ami engem illet, én nagyon szívesen vállalom a rám eső feladatokat, mert lenne kedvem kisgyerekekkel foglalkozni. Persze a legfontosabb most még az, hogy az ETO-val, s télen a világbajnokságon a válogatottal elérjük céljainkat. A nagy cél, a kihívás engem mindig is inspirált" – zárta a beszélgetést Pálinger Katalin.

Forrás: kisalfold.hu (Szabó Gábor)

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi