Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Kilencen távoznak az ETO-tól

2007. június 21. 13:27 © handball.hu

A hosszú kispadtól a fiatalabb játékoskeret felé szeretne mozdulni a Győri Audi ETO KC a 2007/2008-as idényben – hangzott el a csapat sajtótájékoztatón, ahol Vanyus Attila ismertette a jövő évi keretet, a szakvezetés változásait, valamint beszélt az utánpótlás-fejlesztési tervről és a csapat komplett nyári programjáról.

Kilencen távoznak az ETO-tól
A Győri Audi ETO KC 2007/2008-as kerete:

Kapusok: Pálinger Katalin, Herr Orsolya, Oguntoye Viktória.
Mezőnyjátékosok: Katarina Mravikova, Szegedi Orsolya, Karnik Szabina, Aurelia Bradeanu, Hornyák Ágnes, Görbicz Anita, Temes Bernadett, Ana Djokics, Simona Spiridon, Simona Gogirla, Drávai Gyöngyi, Vérten Orsolya, Szölösi Patrícia.

"Továbbra is aktualitás Tomori Zsuzsa leigazolása; még nincsen aláírva a szerződése, de mindenképp a Győr játékosa lesz remélhetőleg pár napon belül. Deáki Dórával a héten kerül megkötésre a kontraktus; ő jelenleg saját nevelésű ifi játékosunk. Velük kiegészülve lesz teljes a keret, amiben hat ifi, illetve serdülő korú játékos szerepel és összesen kilenc saját nevelésű kézilabdázó" - teszi hozzá a klub szakosztályigazgatója, Vanyus Attila.

“Tavaly azt mondtuk, akkor leszünk jók, ha hosszú a kispadunk, sok válogatott játékossal, akik bármilyen feladatot meg tudnak oldani. Aztán a bajnokság alatt kisebb-nagyobb sikerek (BL négy közé jutás, MK-győzelem) és kudarcok (én a bajnoki ezüstérmet annak értékelem, illetve főképp pár bajnoki mérkőzésünket) értek minket.

Abban hibáztunk, hogy a hosszú kispadunkat nem tudtuk kezelni. Jó szellemű csapat volt, a lányok együtt voltak a pályán, és azon kívül is, de nem erről van szó. Nehéz két azonos poszton lévő játékost kezelni. Németh Andrással is beszéltem erről, mennyire tudott úrrá lenni a Lőwy-Kirsner rivalizáláson, és neki se ment könnyen. Ilyenkor mindig az a fő dilemma, hogy aki épp nincs a pályán, az nem érzi jól magát. Fejben kitűnő játékosaink voltak, ennek ellenére többen nem tudták azt megbecsülni, hogy a Győri Audi ETO KC játékosai lehetnek, pedig mi lehetőségeink szerint mindent megtettünk értük. Akik tőlünk most elmentek, mert rosszul érezték magukat, nagyrészt nálunk fejlődték ki magukat felnőtt játékossá. Kilenc olyan ember távozik idén tőlünk, akik nagy részét senki nem ismerte akkor, amikor hozzánk került. Most pedig csak azt kell megnézni, hogy milyen nagyszerű csapatokhoz igazoltak. Hozzáteszem, hogy mindegyikük eligazolását maximálisan támogattuk, azoknak is azonnal aláírtuk a papírjait, akikkel még élő szerződésünk volt. Ennek ellenére nem sokkal később érdekes nyilatkozatokat olvashattunk pár játékostól.

Görbicz, Vérten és Bradeanu nem játszott a Hódmezővásárhely ellen, a cseréink pedig döntetlenre hozták a találkozót. Általában öt-hat ember dönti el a meccseket, a most igazolt játékosok közéjük tartozhatnak. Ha csak egy ifistánk is ide tud kerülni, az már pozitívum. Görbicz és Pálinger is így kezdte, öt perceket kaptak egy meccsen, onnan nőtték ki magukat.

Az új játékosok közül megemlíteném Oguntoye Viktória kapust, aki tizennégy évesen került Győrbe. Jó alkatú, jelenleg tizenhat éves játékos. Édesanyja szlovák, apukája pedig nigériai. A szlovák ifjúsági válogatott tagja, kiváló adottságú lány, nagyszerűen beszél magyarul.

Herr Anitát ma igazoljuk vissza, és Kiskunhalasról egy évre Békéscsabára adjuk. Mayer Szabinát Hódmezővásárhelyről hozzuk vissza, őt a Cornexihez adjuk egy évre kölcsön. Persze nem mondunk le egyikükről sem, szeretnénk, ha 2008-ban a mi játékosaink lennének.

Változások a szakvezetésben

Elnökségünk három hónappal ezelőtt három évre meghosszabbította Róth Kálmán szerződését, viszont most kisebb változtatásokat eszközölünk a szakmai stábban is. Négy fős szakmai stábot alakítottunk ki, melynek tagja Róth Kálmán, Konkoly Csaba, Bordásné Horváth Mariann, és sikerült Bakos István kapusedzőt is „leigazolnunk". Róth Kálmán elsőszámú segítője Horváth Mariann helyett Bakos István lesz, az NB1/B-s, és NB1/B ifi edzője pedig Horváth Mariann. Bakos a felnőtteknél és az ifiknél is segédkezik Hoffmann Beával együtt. Ney Ferenc gyúró nyugdíjba ment, helyette Cseh Zsolt jön, aki az ETO régi játékosa, sokszoros válogatott, közkedvelt kézilabdázó volt a szurkolók körében is. Ő még a lányok lelki felkészítésében is sokat tud segíteni.

Nyári program

Július 4-én kezdjük a felkészülést. Az első edzőmérkőzést Kunszentmártonban fogjuk játszani július 29-én a Ferencváros ellen. Ott is töltjük az éjszakát, majd másnap reggel onnan indulunk Erdélybe, Székelyudvarhelyre. Udvarhelyen kedden 19 órakor a román bajnoki ezüstérmessel, a Rumentul Brassóval mérkőzünk meg. Erdélyben is folytatjuk a felkészülést, de az edzések között bejárjuk a legszebb magyarlakta vidékeket. Augusztus 3-án 18 órakor Csíkszeredán csarnokavatón lépünk pályára a frissen az első osztályba felkerült Sepsiszentgyörgy ellen. Ezután hazajövünk, majd augusztus 10-én már egy igen erős győri tornán lépünk pályára. A résztvevő csapatok: a Hypo, a Ferencváros, a Koprovnica és az ETO. A következő hét a válogatotté lesz, de nemzeti csapatunk 16-18-ig nálunk játssza a Pannon Kupát. Friss hír, hogy bár a lengyelek és az oroszok itt lesznek, az osztrákok visszamondták a részvételt. Elképzelhető, hogy a 16-i mérkőzést Pápán rendezzük meg. A bajnokság előtti utolsó héten a Kulcsár Anita-emléktornán szerepelünk. A résztvevők: A-csoport: FTC, Podgorica, Dunaferr; B-csoport: Lada Toljatti, Cornexi, ETO”.

Utánpótlásnevelés

Róth Kálmán: “Úgy döntöttünk, hogy elkezdjük az utánpótlásnevelés fejlesztését, elkerülendő a dán példát, ahol a rengeteg külföldi légiós miatt a legnagyobb hagyományokkal rendelkező ország kénytelen kihagyni a világbajnokságot és az olimpiát. Nálunk most egy kiemelkedő serdülőcsapat alakult ki, épp ezért közelítjük egymáshoz az ifi csapatot és a felnőtteket, akiket mi közösen fogunk felügyelni. Azok a játékosok, akik nálunk nevelkedtek, egészen máshogy állnak a klubhoz, mint akár egy profi kézilabdázó, aki máshonnan jött.

Az elmúlt két hétben nyolc iskolát sikerült bevonnom a tervünkbe, a náluk tanuló gyerekek fejlődését kollégáimmal folyamatosan figyelemmel kísérjük. A Magvassy Sportcsarnokban a legjobb képességű fiatalok rendszeresen meccseket fognak játszani, ahol a legjobbakat kiválasztjuk. A fejlúdésüket is követni fogjuk, orvosi vizsgálatokat végzünk rajtuk, az adatokat pedig tároljuk. Régen gyermekek ezreivel tudtunk együttműködni, ma már sajnos két-háromszázan vannak csak a sportiskolánkban. A klub sokat áldozna azért, hogy ezek a gyerekek megszeressék a játékot, és hogy minél nagyobb részüket bevonja a sportolásba, hiszen nagyobb tömeg esetében több esély van rá, hogy gyöngyszemre leljünk. Minden csoportunknak lesz egy játékosmentora, aki alkalmanként segít a gyerekeknek edzéseken, illetve néha még a kispadról is hasznos tanácsokat ad.

Pálinger Katalin és Bakos István vezetésével kapusiskolát is indítunk. Klubunknak tehát nem csak múltja, de jövője is van”.

handball.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi