Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Életre, halálra...

2007. május 25. 13:23 © handball.hu

A Fejér Megyei Hírlap Kristina Trishchuk, Szrnka Hortenzia és Vura József nyilatkozataival színesített beharangozót közöl a Dunaferr - Cornexi-Alcoa-HSB Holding bajnoki mérkőzésről. A találkozó tétje óriási: szombaton a fehérvári csapat fennállásának első bajnoki érmét szerezheti meg!

Életre, halálra...
Szombaton már nem lehet hibázni, mert a Dunaferr NK és a Cornexi-Alcoa-HSB Holding nőikézilabda-rangadó után csak az egyik csapat lesz a bronzérmes.

Ilyen sem volt még a fehérvári klub történetében: itt az első alkalom, hogy a lányok fellépjenek a bajnoki dobogó harmadik fokára. A bronzérem megszerzése, kimondottan ez a cél mindkét csapatnál. A Dunaferrnél mondjuk ez természetesnek számít, hiszen az újvárosiak évek óta ott vannak az elitben, arra viszont ők sem számítottak, hogy az idei bajnokságban a bronzért kell megharcolniuk, ráadásul a Cornexi-Alcoa ellen...

A felek viszont olyannyira ismerik egymást, hogy új dologgal, váratlan taktikai variációval nem okozhatnak meglepetést a másiknak. Ebből kiindulva feltételezhetjük, hogy a jobb idegállapot, a nagyobb akarat lehet a döntő tényező.

Egy pokolian kemény csatára számíthatunk, ahol mindenki főszereplő lesz.

- Szerintem ismét legyőzzük idegenben a Dunaferrt, mert nagyon, de nagyon szeretnénk megszerezni a bronzérmet. Erre, valamint egy nagyon jó mérkőzésen elért sikerre számítunk - mondta a fehérváriak egyik idei meglepetés játékosa, a védekezésben és támadásban is egyaránt hasznos, közönségkedvenc Kristina Trishchuk.

- Átérezzük a tét nagyságát, számunkra ez nem kérdés. A lányokkal sokat beszélgetünk a szombati mérkőzésről, az ütközetről, s arról, hogy miként győzhetnénk le a riválist. Egyszer már sikerült Dunaújvárosban nyernünk, akkor most miért ne valósulna meg ismét? Szinte biztos, hogy nagyon nehéz mérkőzésen dől majd el a bronzérem sorsa, hiszen ők is, de mi is mindent megteszünk a sikerért. Elszántan készülünk, s megtaláljuk a Dunaferr játékának az ellenszerét - mondta a nehézbombázó Szrnka Hortenzia, akire minden bizonnyal kiemelt figyelmet szentelnek a hazaiak.

- Kérem, ha lehet, ne kelljen most nyilatkoznom, mert a mérkőzés előtt kabalából nem mondanék semmit... - zárta rövidre a témát Fekete Csilla, a fehérváriak kapusa.

A Cornexinél csak az okoz némi gondot, hogy a női öttusa Világkupa miatt nem a hazai oroszlánbarlangban, a Köfém sportcsarnokban, hanem a VOK-ban tartották a rangadó előtti edzéseket.

- Tápai Szabina kivételével nincsen sérültünk, s ez jó jel. A lányok nagyon mennek az edzéseken, mert tudják, hogy mi a tét. Miután itthon kikaptunk a Dunaferrtől, idegenben kell kiharcolnunk a bronzérmet - mondta tömören Vura József, a Cornexi-Alcoa-HSB Holding vezetőedzője.

A megyei bronzrangadón zsúfolt ház várható. Természetesen a hazai drukkerek lesznek létszámfölényben, de a fehérváriak is elkísérik a csapatukat, mert a lányokkal együtt szeretnének ünnepelni a mérkőzést követően.

Fejér Megyei Hírlap

Kovács Péter, a Dunaferr edzője így nyilatkozott a Dunaújvárosi Hírlapnak:

- Legfeljebb azt kell figyelembe venni, hogy egy hosszú, nehéz bajnoki év végén vagyunk, ráadásul beütött a kánikula, tehát spórolni kell az energiánkkal. Ezért kértem is a játékosokat, hogy egész héten a mérkőzésre koncentráljanak, figyeljenek oda az életmódjukra is. A bronzéremért folyó küzdelem élet-halál kérdés. Nincs mese, nyernünk kell. Egy esetleges kudarcot nem lehetne megmagyarázni.

- Hazai pályán, hazai közönség előtt mindenképpen a Dunaferr az esélyesebb, sőt ha döntetlenre végződik a találkozó, akkor is a dunaújvárosiaké a bronzérem. Ám volt már példa itthon a bakira is...
- Nem abból indulunk, ki, hogy a Cornexi nyert már nálunk, mi pedig Fehérváron győztünk. Null-nullról indulunk, s úgy gondolom, a csapat mentálisan és fizikálisan, tudásával képes megszerezni a bronzérmet. Ám ehhez nemcsak csapatban kell brillírozni, hanem sokak egyéni jó teljesítményére is szükség lesz.

- Miben vár javulást csapata játékban?
- Elsősorban a támadójátékunkkal vannak problémáink. Kevés gólt dobunk. Laluska, Őri akciógóljaira is számítok, szélsőink eredményességén is lehet javítani, no és az átlövéseink...

- Ez tehát azt jelenti, hogy akkor a csapata kemény védekezésével sokkal elégedettebb?
- Fehérváron remekül védekeztünk, holott nagyon sok kiállítást kaptunk, de a Fradi elleni második félidő is jó volt. Ezek a szakaszok viszont lehetnének időben jóval hosszabbak. Gondolkodásban, a lélektani szituációkban nem féltem a csapatomat. Stabil, mentálisan rendkívül erős játékosaim vannak. Most csak Ferlinget, Gáspárt, Borbást, Pigniczkit említeném. Hozzájuk kell felnőni átlövőinknek, Mörtelnek, Laluskának és a többieknek. Tudom, hogy nagyon készül a fehérvári együttes ellenünk, és ez így természetes. Ezért döntő lehet szombaton a hazai szurkolóink szenzációs buzdítása, a játékosoknál pedig az, hogy akaratban többek legyünk az ellenfélnél. Az első pillanattól éreztetni kell a vendégekkel, hogy nincs nálunk keresnivalójuk. Ez a csarnok a mi otthonunk, és a lelátón pedig a mi barátaink szurkolnak.

Dunaújvárosi Hírlap

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi