DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MY535LYG' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST 2000 után újra BL-döntőben? | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

2000 után újra BL-döntőben?

2007. április 12. 6:36 © handball.hu

Szombat délután, helyi idő szerint 17 órakor mérkőzik meg egymással a BL-elődöntő első mérkőzésén a házigazda Lada Togliatti és az osztrák HYPO-NÖ csapata. A szerdai sajtótájékoztatón az új edző, Németh András szerződtetése mellett a mérkőzésről is beszéltek Gunnar Prokopék.

Gunnar Prokop Fotó: V-Man (www.v-man.hu)
Gunnar Prokop
Fotó: V-Man (www.v-man.hu)
"Elégedettek vagyunk a sorsolással, egyedül a Slagelse-t szerettük volna elkerülni. A negyeddöntőben is dán csapattal mérkőztünk (Aalborg DH), így most kifejezetten jó, hogy nem északi ellenféllel kerültünk össze. Ők az abszolút esélyesei az idei BL-nek, a csoportküzdelmek alatt csak nagy erőfeszítések árán tudtuk legyőzni őket" - meséli a szerda délelőtti sajtótájékoztatón a kézilabda pápa Gunnar Prokop.

A Hypo menedzser röviden kitért az Aalborg elleni negyeddöntőre: "Ha el lehet veszíteni egy mérkőzést tíz góllal, akkor ugyanilyen különbséggel meg is lehet nyerni azt."

Az aalborgi mérkőzést 34-24-re veszítette el a maria enzersdorfi alakulat, majd hazai pályán 12 góllal ütötte el a továbbjutástól a tavalyi BL elődöntőst. "Túlságosan motiváltak voltunk az első mérkőzésen, a nagy győzni akarás lett a végzetünk" - árulta el a HYPO brazil csapatkapitánya, Dani Piedade. "Tanultunk a negyeddöntő hibáiból. Célunk: nyerni Togliattiban is, mivel nyerni szebb, mint veszíteni" - vette át a szót Prokop.

Az előkészületek nem voltak zökkenőmentesek, az előző két hétben többen kisebb sérüléssel (Piedade, Nascimento), illetve megfázással (Rotis, Boklashchuk) bajlódtak, a tegnapi napon edzhetett először úja együtt a csapat.

"Az ellenfélnek nincsen gyenge pontja, hárman (Sidorova, Bliznova, Postnova) az orosz válogatott alapemberei, szélsőjük rengeteg gólt szerzett. Nagyon jó és gyors csapattá formálta őket az új edző Gumyanov. Nehéz mérkőzés vár ránk, főleg a hosszú utazás miatt (Togliatti Moszkvától 1000 km-re fekszik délkeletre), szerencsére a Jet Alliance-nek köszönhetően egy olyan új partnerrel utazunk, akik megkönnyítik utazásunkat és a felkészülést a szombati találkozóra." - vázolta a hétvégi ellenfelet és az utazás nehézségeit Prokop.

Az új edző - magyarok a Hyponál

A sajtótájékoztató keretein belül szóba került az új edző is: nyártól a Ferencváros trénere, az 53 éves Németh András veszi át a csapat irányítását, új játékosként érkezik a balátlövő Tóth Tímea és a balszélső Kirsner Erika is. Gunnar Prokop-ot idézve: "Három éve szerettük volna hozzánk csalogatni a nagyhírű szakembert, akkor nem sikerült, tovább akart dolgozni csapatával. Most viszont nagyon örülünk az érkezésének. Az ő neve szerepelt a kívánságlistánk tetején, vele terveztük el a közös jövőt, így a következő szezontól ezen elképzelésünk valóra válik."

Németh András két évre kötelezte el magát a HYPO-nál, munkáját július elején kezdi meg. "Elismerjük nagyszerű munkáját, amit a Ferencvárosnál évek óta végez. Egy gyengébb játékosállománnyal évről-évre komoly, nemzetközi sikereket ér el. Meg vagyok győződve arról, hogy jól együtt fogunk működni, segítségünkre lesz a HYPO másodedzője Kovács Ferenc is. Németh András mellett a nagy tapasztalat szólt, remek szakembernek tartom, akivel a HYPO BL-győzelmet érhet el. Ez a legfőbb célunk a következő két évre!" – zárta mondandóját a menedzser.

Hegedüs Márk
Time Out Magazin (www.timeoutmag.com)


Németh András: Hypo

További hírek