DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYEFP7Bs' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Zsiga: A csapat el fogja érni a célját | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Zsiga: A csapat el fogja érni a célját

2006. december 7. 10:15 © handball.hu

Az osztrákok elleni első Eb-csoportmeccs előtti utolsó edzés után Zsiga Gyulát kérdeztük arról, hogyan sikerült a felkészülés utolsó fázisa, s mit kell tudnunk az ellenfélről. Képgalériánkban megtekinthetitek az edzésen készült fotókat.

Zsiga: A csapat el fogja érni a célját
handball.hu: Hogyan értékelnéd a felkészülés utolsó fázisát?
Zsiga Gyula: A legpörgősebb edzésen vagyunk túl, amelyen összeállt az az elképzelt stratégia, amit szeretnénk megvalósítani támadásban, és a videoelemzés után elképzelt védekezés is kikristályosodott. Természetesen egy edzés nem egyenértékű egy mérkőzéssel, de elégedettek vagyunk a tréningen látottakkal.

handball.hu: Az utóbbi időkben - bár többször meggyűlt a bajunk velük - nem kaptunk ki Ausztriától...
Zsiga: Az osztrákok elég sok rutinos játékost tudhatnak soraikban, viszont az elmúlt években látott játékukon nem igazán frissítettek. A belső pozícióban az átlövőkre, és az erőteljes beállójátékra épül a támadótaktikájuk, nekünk ezt kell elsődlegesen megoldani.

handball.hu: Melyik játékosokra kell különösképp figyelnünk?
Zsiga: Spiridon személyében igen magas beállójuk van, akit nagyon nehéz tartani, és balátlövőjük Gabriella Rotis-Nagy is igen jó képességű játékos. Azaz a baloldaluk az igazán domináns. Persze nem szabad lebcsülnünk balkezes átlövőjüket, Teodorovicot, aki már kiszállt az aktív kézilabdából, csak még ezt az Európa-bajnokságot elvállalta. Abban bízunk, hogy ő, illetve Ofenböck elfáradnak, és nem bírják végig a meccset, ennek érdekében minél többet szeretnénk őket futtatni, lerohanásokat kiharcolva.

handball.hu: Mindenki egészséges a csapatban?
Zsiga: Görbicz Anitának van kisebb gyomorgörcse, ami elég nagy fájdalommal jár, a többiek közül páran náthásak, de összességében nincsen nagyobb gondunk.

handball.hu: Németh Andás panaszkodott a szállásra. Igazából mi a gond vele?
Zsiga: Olyan sötétnek tűnik itt minden, hogy igazából a csarnok a legbarátságosabb hely a városban. Az nem zavar minket, hogy hamar sötétedik, hiszen ezt már Szentpéterváron megszoktuk, de maga a szálloda nagyon komor, rideg. Kicsik a szobák, és abszolút nincs szekrény bennük. Mi még csak be tudjuk tenni a bőröndbe a cuccainkat, de a lányok nem tudnak kipakolni. Persze nem ez a lényeg, hanem hogy jól játsszunk!

handball.hu: Mennyire vannak ott fejben a lányok?
Zsiga: Abszolút "harapnak". Teljesen sikeréhesek, s mi minden nap valami kis mentális pluszt igyekszünk nekik adni. Profi játékosokról van szó, akik tudják, hogy mi a céljuk, s szerintem el is fogják érni.

handball.hu (bee)
Svédország, Skövde

További hírek